Hó Márton: Ugyanúgy szeretnék hazudni, ahogy te + Fél fény: Schmitt Pál + Czutor Zoltán: Elnöki hallgató

2012.04.01. 12:28, -recorder-

A Magyar Köztársaságból idén Magyarországgá átnevezett állam köztársasági elnökének doktori értekezését vizsgáló bizottság jelentése és az elnök ezt követő tévéinterjúja a művészeket is megihlette, és bizonyára még sok dalban is feldolgozzák majd a témát, de mi itt a Recorderen már most be tudunk mutatni egyszerre hármat is a leggyorsabbak közül. A szobazenekarként működő Fél fény együttes március 30-án tett közzé egyik tagjának Tumblr-oldalán egy zongorás darabot az alábbi szöveggel: „A Fél fény ezúton szeretné SZERKESZTETT SAJTÓTERMÉKKÉNT (igen, ez az, amihez ti gyávák vagytok) nyilvánosságra hozni Schmitt Pál c. elképesztően szép művét. Bár általában mi, Fél fény nem szeretünk aktuálpolitikával foglalkozni, de hát ezt azért kár lenne kihagyni :)”. Ami Hó Mártont, valamint a Nyers és Belmondo együttesek frontemberét, Czutor Zoltánt illeti, ők másnap tették ki YouTube-csatornájukra Ugyanúgy szeretnék hazudni, ahogy te és Elnöki hallgató (a tv torna apukája muzsikája) című gitáros kompozícióikat.

Fél fény: Schmitt Pál

[Flash 9 is required to listen to audio.]

 

Hó Márton: Ugyanúgy szeretnék hazudni, ahogy te

Czutor Zoltán: Elnöki hallgató (a tv torna apukája muzsikája)

 

http://felfeny.bandcamp.com
http://onetwofreeyouaremyonlyfriend.tumblr.com/post/20178309887
https://www.youtube.com/user/ohmarton
http://jegkorszak.blog.hu
https://www.youtube.com/user/CzutorZ
http://www.belmondo.hu

összeállította: Déri Zsolt


FRISSÍTÉS: 
természetesen itt a helye Terék Zsolt Dokikopi Pali című kupléjának is, melynek animációs kisfilmjét még a tévéinterjú előtt, a jelentés publikálásnak másnapján, március 28-án töltötte fel YouTube-oldalára!

https://recorder.blog.hu/2012/04/01/ho_marton_ugyanugy_akarok_hazudni_fel_feny_schmitt_pal_czutor_zoltan_elnoki_hallgato
Hó Márton: Ugyanúgy szeretnék hazudni, ahogy te + Fél fény: Schmitt Pál + Czutor Zoltán: Elnöki hallgató
süti beállítások módosítása