Chew Lips és Modestep is lesz a Fishing On Orfű fesztiválon

2012.03.30. 15:15, -recorder-

A 2012. június 21. és 23. között az Orfűi tó partján, a Panoráma Camping területén zajló Fishing On Orfű fesztiválon a népszerű magyar fellépők (az egyetlen 2012-es koncertjét adó Isten Háta Mögött és a visszatérő Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, a 30Y, a Kiscsillag, az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár, a PASO, a Magashegyi Underground és társaik) mellé néhány érdekes külföldi előadót is kapunk, élen a képünkön látható Chew Lips popduóval. A fesztivál új honlapja ma 18 órától jelentkezik a részletes programmal, de a főbb nevek itt a Recorderen olvashatók először.

A Lovasi Andrásék által 2008-ban indított fesztiválon a már visszatérő vendégnek számító külföldiek, a gitár+dob felállású fergeteges francia Inspector Cluzo rockduó és az osztrák blues veterán Ripoff Raskolnikov produkciója mellett idén olyanokat is láthatunk, akik először járnak Orfűn. A bájos énekesnő, Tigs (Alicia Huertas) és a multiinstrumentalista James Watkins indie pop együtteséből, az Unicorn című első nagylemezével 2010 elején jelentkező londoni Chew Lipsből a tavaly tavaszi nagysikerű budapesti koncert óta ugyan távozott Will Sanderson, de a duóra fogyott formáció 2012 elejére befejezte második albumát és pár napja leszerződött a nagy Sony kiadóhoz, így Tigséknek a szeptemberre várható új lemezzel – melyről már Orfűn is bőven játszanak dalokat – jó esélyük van magasabb ligába lépniük. Szintén Londonból érkezik egy dubstep/elektro-rock kvartett, az első albuma előtt álló Modestep, kissé északabbról, a Kasabian városából, Leicesterből pedig az instrumentális poszt-rockot játszó Maybeshewill.

A fesztiválon szokás szerint a két Nagyszínpad programjai váltják egymást, így nem nagyon lesz időbeli átfedés azok között, de mellettük az A38-Recorder sátor és a Café sátor is folyamatosan kínálja a fellépőket (a Bëlga, Akkezdet Phiai és Ganxsta Zolee hiphopjától a Soerii & Poolek tánczenéjén át a Kaláka folkjáig), sőt lesznek a Panoráma Campingen kívül is ilyen-olyan rendezvények, mint a Fröccstúra vagy a különböző sport- és túraprogramok.

Részletek ma 18 órától a honlapon és a fesztivál Facebook-oldalán:

http://fishingonorfu.hu

http://www.facebook.com/fishingonorfu

http://fishingonorfu.jegy.hu

http://www.chew-lips.com

http://www.modestep.com

a Chew Lips e héten közzétett mixtape-je (Mini Mixtape Vol 1), melyben 8:30-tól a Do You Chew? című következő kislemezdal is hallható:

Caramba: Fedora/Kia Ora, M.I.A.: Bad Girls, Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes: Look At Me Now, Prince: I Would Die 4 U, LV feat. Joshua Idehen: Northern Line, Beck: Get Real Paid, Carlos d'Alessio: Tika Tika Walk, Chew Lips: Do You Chew?, Andre Jacquemin: Um Bongo, Um Bongo (They Drink It In The Congo)


Chew Lips: Karen

Modestep: Sunlight

Maybeshewill: To The Skies From A Hillside

The Inspector Cluzo: Two Days

https://recorder.blog.hu/2012/03/30/chew_lips_es_modestep_is_lesz_a_fishing_on_orfu_fesztivalon
Chew Lips és Modestep is lesz a Fishing On Orfű fesztiválon
süti beállítások módosítása