Flaming Lips-musical és Woody Guthrie-feldolgozások iPad-hangszerelésben

2012.03.17. 13:15, -recorder-

Legutóbbi Flaming Lips-összeállításunkban – néhány friss videoklip mellett – az oklahomai zenekar kollaborációiból (Neon Indian, Prefuse 73, Lightning Bolt, Yoko Ono/Plastic Ono Band, Erykah Badu, Ke$ha, Bon Iver, Nick Cave stb.) összeálló és 2012-es Record Store Day alkalmából április 21-én megjelenő dupla LP-ről számoltunk be, most pedig Wayne Coyne-ék egy még régebbi terve is célegyenesbe ért: a San Diegó-i egyetem területén működő nagyhírű La Jolla Playhouse színtársulata bejelentette, hogy az év végén, november-december folyamán bemutatják a Yoshimi Battles The Pink Robots musicalt, mely a Flaming Lips azonos című 2002-es sikerlemezére épül, de az 1999-es The Soft Bulletin és a 2006-os At War With The Mystics albumok anyagából is tartalmaz dalokat. A musicalt (melyben a címszereplő japán lány, Yoshimi egy gonosz robotok uralta fantáziavilágban küzd az emberiség – a valóságban pedig saját rákos szervezete – túléléséért) Wayne Coyne 2007 óta készíti elő Des McAnuff rendezővel, a kanadai Stratford Shakespeare Festival vezetőjével, aki többek között a hatalmas sikerű Jersey Boys és a Jézus Krisztus Szupersztár aktuális Broadway-verzióját is rendezte.

A másik friss Flaming Lips-hír, hogy a zenekar a Woody Guthrie születésének 100. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat keretében, a  "This Land Is Your Land" – A Woody Guthrie Centennial Concert fellépőjeként az oklahomai Tulsában a legendás folk énekes két dalát is előadta iPad-hangszerelésben. A koncertre tilos volt kamerákat bevinni, ám a Psych Explorations Of The Future Heart rajongói oldal mégis begyűjtötte és összevágta a helyszínen készült felvételeket, így Wayne Coyne-ék teljes háromszámos fellépését meg tudjuk mutatni itt a Recorderen is. (És ha már az évfordulóknál tartunk: köszöntsük a zenekar Wayne melletti másik alapítótagját, a nyitóképünk hátterében látható Michael Ivins basszusgitárost, aki épp ma, március 17-én ünnepli 49. születésnapját!)

a Flaming Lips tagjai a koncert előtt a stúdióban próbálgatják a feldolgozásokat – a This iPad Kills Fascists utalás a Woody Guthrie gitárjának legendás This Machine Kills Fascists feliratára:

.

a Vigilante Man című Guthrie-sztenderd iPad-előadása a tulsai emlékkoncerten:

az Along Sun & The Rain feldolgozásába a veterán amerikai dalszerző-gitáros-énekes Jackson Browne is beszállt, majd pedig Wayne Coyne-ék az Oklahoma állam hivatalos rockdalának megválasztott Flaming Lips-számmal, a Yoshimi... albumról való Do You Realize??-zal zárták a műsorukat:


a Yoshimi Battles The Pink Robots album (és a készülő musical) címadó dalának 2002-es klipje az album és a kislemezek korabeli borítófestményei alatt látható:

.

 

http://www.flaminglips.com
http://psychexfutureheart.wordpress.com

összeállította: Déri Zsolt


FRISSÍTÉS:
március 20-án a pontos címeket is közzétették a Lemezboltok Napján megjelenő sztárparádés új Flaming Lips-albumhoz!

The Flaming Lips And Heady Fwends (2012)

1. “2012″ (feat. Ke$ha & Biz Markie)
2. “Ashes In The Air” (Feat. Bon Iver)
3. “Helping The Retarded To Know God” (feat. Edward Sharpe And The Magnetic Zeros)
4. “Supermoon Made Me Want To Pee” (feat. Prefuse 73)
5. “Children Of The Moon” (feat. Tame Impala)
6. “That Ain’t My Trip” (feat. Jim James)
7. “You, Man? Human?” (feat. Nick Cave)
8. “I’m Working At NASA On Acid” (feat. Lightning Bolt)
9. “Do It!” (feat. Yoko Ono/Plastic Ono Band)
10. “Is David Bowie Dying?” (feat. Neon Indian)
11. “The First Time Ever I Saw Your Face” (feat. Erykah Badu)
12. “Thunder Drops” (feat. New Fumes)
13. “I Don’t Want You To Die” (feat. Chris Martin)

https://recorder.blog.hu/2012/03/17/flaming_lips_musical_es_woody_guthrie_feldolgozasok_ipad_hangszerelesben
Flaming Lips-musical és Woody Guthrie-feldolgozások iPad-hangszerelésben
süti beállítások módosítása