Nyerj belépőt a Kollektiva Little Boots-partijára!

2012.03.09. 11:41, Recorder.hu

(X) Március 10-én a budapesti Merlinben ünnepli ötödik születésnapját a Kollektiva dj- és szervezőcsapat. A nagyszabású, látványos buli vendége a brit elektropop-tündér Little Boots lesz, egy olyan sztár, aki dalaival eddig is rendszeres vendége volt a Kollektiva-buliknak, most pedig első magyarországi fellépésén személyesen is bemutatkozik a hazai közönségnek. A klasszikus zenei képzettségű (gyerekkorában a zongorázás mellett fuvolázni, hárfázni és énekelni tanuló) Victoria Christina Hesketh 13 éves kora óta ír saját dalokat, de először nem szólóban, hanem a Dead Disco szintis-énekesnőjeként vált ismertté. A 2005-ben a leeds-i egyetemen alakított csupa-csaj elektropunk-triót a népszerűség ellenére 2007 nyarán otthagyta, majd  az apró lábméretére utaló  Little Boots művésznéven 2009 nyarán rukkolt elő első albumával. A nyolcvanas évek szintetikus hangzásait modern popköntösbe öltöztető Hands hatalmas sikert aratott, meg sem állt egészen a brit albumlista ötödik helyéig, és több dala maradandó sláger lett (Remedy, New In Town, Stuck On Repeat). Little Boots jelenleg második albumán dolgozik, amelynek már elkészült vadonatúj dalait nyereményjátékunk két nyertese a szombat esti dj-szettbe beleszőve is meghallgathatja. 

A Kollektiva a magyarországi partiszíntér egyik leginkább trendérzékeny brigádjaként szinkronban tartja hazánkat az aktuális tánczenei történésekkel, ők hozták be többek közt a franciaelektrót, a fidget house-t, a bassline-t, náluk léptek fel először olyan, ma már a nemzetközi színtér első vonalába tartozó előadók, mint a Bloody Beetroots, Foamo, Kissy Sell Out, Style Of Eye vagy Yuksek. Fellépéseik során a srácok pedig együtt játszottak többek közt a Justice-t is menedzselő Busy P-vel, a Crookersszel vagy Fake Blooddal.

Stílusok és producerek jönnek-mennek, a Kollektiva viszont sohasem ragadt le, töretlenül diktálják a haladó tánczenei divatot, zenei arculatuk folyton alakul és mindig sokszínű, változatos. A Kollektiva már berobbanásának kezdetén, a havi egyszeri trafós rendezvényeken többet jelentett szimpla dj-csapatnál: addig nem tapasztalt egyedi show-elemeket vittek a dj-zésbe, ahogyan a közönségre is átcsapott ez a fajta felszabadult őrület. A Kollektiva hamar egyedülálló jelenséggé lett, a partijaik pedig nemcsak különleges zenei élményt nyújtottak, hanem egy új életérzést is.

A Merlin falai közt kiteljesedett rendezvények viszont új állomást jelentettek a Kollektivának. A minden szempontból nagyobb lélegzetvételű, 1000 fős partikon a nemzetközi sztárfellépők mellett már hatalmas LED-falak és speciális vetítések is várták a bulizókat. A visszatérő, nagy sikerű partikkal és az önálló, trendérzékeny zenei szubkultúra kialakításával párhuzamosan a Kollektiva szárnyai alá vett olyan, ma már jól ismert producereket, mint a Slap In The Bass, Tits & Clits, We Plants are Happy Plants és a Headshotboyz, akik számtalan hazai és nemzetközi megjelenést/fellépést tudhatnak magukénak.

A Kollektiva mára ismert, népszerű és keresett brand lett. Elnyerték a legjobb partiszervezőnek járó elismerést (Antropos-díj, 2010), felléptek az összes fontos budapesti klubban, emellett rendszeresen játszanak vidéken, évről-évre a legnagyobb hazai fesztiválokon (pl. Sziget, Balaton Sound)  illetve külföldi meghívásokkal is büszkélkedhetnek. A Kollektiva tagjai, TMX, Fullstereo és Popbitch önállóan is felkapott dj-k.

A Kollektiva otthona jelenleg a Corvintető, ahol heti rendszerességgel tartanak klubestet. Az első fél évtizedük megünneplésére viszont, kizárólag erre az egy alkalomra visszatérnek leghírhedtebb bulijaik színhelyére, a belvárosi Merlin klubba. A születésnapi rendezvényen látványos keretek között idézik fel az elmúlt öt évet: fotókiállítás mutatja be a Kollektiva eddigi történetének legemlékezetesebb pillanatait, amelyek a különleges, a Bpstreet által megvalósított mapping vizuálban elevenednek meg.

Little Boots mellett természetesen játszanak az ünneplő ünnepeltek, azaz TMX, Fullstereo és Popbitch is, a tőlük megszokott módon válogatva a legfrissebb és legszexibb tánczenékből, a Death Disco és a Kunk dj-i pedig indie-, trash pop-, diszkó- és glamrock-számokkal fokozzák az este pezsgését.

A Recorder olvasói között két tiszteletjegyet sorsolunk ki a szombati partira, aki nyerni akar, tegye a következőket: 

- lájkold a Recorder Facebook-oldalát,

- lájkold a Kollektiva Facebook-oldalát,

- nyomd meg a Tetszik/Like gombot itt a cikk felett,

- küldj egy Kollektiva tárgyú e-mailt a jatek@recorder.hu címre.

Sorsolás holnap, március 10-én, szombaton 16 órakor. Mivel az esemény aznap este lesz, a nyerteseket telefonon értesítjük, tehát kérjük, az e-mailbe telefonszámot is írjatok.

A buli részletei:

Kollektiva 5th Birthday w/ very special guest Little Boots

2012. március 10., szombat
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)
22h-05h

Nagyterem

LITTLE BOOTS (DJ SET, UK)
Tmx / Fullstereo / Popbitch (Kollektiva)

Mapping visual by Bpstreet

Előtér

Dictator + Hussar (Death Disco)
Brandon (Kunk / Sticky Beats)

+ Kollektiva 2007-2012 Fotókiállítás

Belépő elővételben 2000 Ft.

Elővételes jegyek kaphatók:
Akt Records (1066 Budapest, Lovag u. 17.)
Retrock (1053 Budapest, Ferenczy István u. 28)
Rododendron (1052 Budapest, Semmelweis u. 19.)

Belépő a helyszínen 2500 Ft.

Facebook eseményoldal:

http://www.facebook.com/events/354104237953419
 

https://recorder.blog.hu/2012/03/09/nyerj_belepot_a_kollektiva_little_boots_partijara
Nyerj belépőt a Kollektiva Little Boots-partijára!
süti beállítások módosítása