dEUS + Little Trouble Kids + Wattican Punk Ballet

2012.03.03. 12:30, -recorder-

A38 Hajó, 2012. március 3.

Azt nem mondhatjuk, hogy Belgium rengeteg neves zenekart adott a poptörténelemnek, de az antwerpeni illetőségű dEUS felér akár több együttessel is. Az már mindenképp nagy szó, hogy a britpop csúcspontján, vagyis a kilencvenes évek közepén hódították meg az Egyesült Királyságot (és természetesen még rengeteg más európai országot is). Márpedig Tom Barmanék zenéje nem igazán hasonlított a Blurre, az Oasisre vagy a Suede-re, és ők nem annyira a Kinkshez és a Beatleshez vagy mondjuk a Smiths-hez nyúltak ihletért, hanem mondjuk Tom Waitshez, Captain Beefhearthoz, Leonard Cohenhez, Lou Reedhez vagy a Sonic Youth-hoz.

Az 1994-es Worst Case Scenario, az 1996-os In A Bar Under The Sea és az 1999-es The Ideal Crash együtt közel egymillió példányban fogytak, és ezt követően jött is a kötelező eltűnés, egy fél évtizedre. A szünetben Barman mozifilmet rendezett és démonokkal viaskodott, hogy aztán egy megújult felállás élén diadalmasan térjen vissza a 2005-ös Pocket Revolution albummal. A Popular Culture című szenzációs és vendégénekesnőként Karin Dreijert (The Knife/Fever Ray) is szerepeltető 2008-as Vantage Point szintén jól sikerült, és a dEUS azóta már szerencsére hanyagolja a nagyobb leállásokat, ugyanis tavaly is kaptunk egy remekbe szabott albumot Keep You Close címmel (ez szeptember óta meghallgatható elejétől végéig a Recorderen), 2012-ben pedig a lemez Ghost című klipje borzolta tovább a kedélyeket.

Ez lesz Tom Barmanék első önálló klubkoncertje nálunk (a Szigeten1997-ben és 2006-ban is játszottak, 1999-ben pedig az R.E.M. előzenekaraként jutottak el a Kisstadionba), és az A38 Hajón még úgyis kötelező lesz ott lenni, hogy az együttes augusztusban a Szigetre is visszatér. A dEUS erre a klubkoncertre hoz magával még egy ígéretes belga zenekart, a Little Trouble Kids nevű noise-pop duót (melyet egy dobos-énekesnő és egy gitáros-énekes fiú alkot), de lesz mellettük egy harmadik fellépő is: az örmény-orosz Deti Picasso tagok projektje, az örmény Wattican Punk Ballet.

Jegyár: 6400-6900 Ft

http://www.deus.be

a dEUS 1995-ben a Pinkpop fesztiválon a Hotellounge című számmal:

Tom Barmanék 2011-es klipje, a Constant Now:

egy 2011-es Little Trouble Kids-koncertfelvétel:

egy 2011-es Wattican Punk Ballet-fellépés:

https://recorder.blog.hu/2012/03/03/deus_little_trouble_kids
dEUS + Little Trouble Kids + Wattican Punk Ballet
süti beállítások módosítása