Az új Moog-album borítója és részletes dallistája

2012.02.21. 14:39, -recorder-

A Moog tagjai hosszabb időre tervezett amerikai utazásuk előtt  február 23-án csütörtökön a Dürer Kertben még játszanak egyet külön-külön (Szabó Tamás „Tonyo” billentyűs-énekes frontember a Bastiaan együttessel, Bajor Ádám gitáros a Haneubuval, a Hammer Of Godsot feloszlató Dorozsmai Gergő pedig már szólóban), majd pedig február 25-én szombaton az Akvárium Klubban (ex-Gödör) maga a Moog is megtartja utolsó magyarországi fellépését – és egyben az aznap megjelenő Seasons In The Underground című harmadik albumának bemutatóját. Ahogy a dupla lemezbemutató koncertként funkcionáló rendezvényen fellépő másik zenekar, az Amber Smith esetében is elsőként itt a Recorderen tettük közzé az új album borítóját és dallistáját, most megtesszük ugyanezt a Moog-lemezel is.

A 2007-es Sold For Tomorrow és a 2009-es Razzmatazz Orfeum után az Seasons In The Underground is a kaliforniai MuSick Recordings kiadó gondozásában jelenik meg (Magyarországon pedig ismét a Tom-Tom Recordsnál), és a felvételekhez ezúttal is sikerült egy ismert szakembert találni – a több Beatles-lemez hangmérnökeként, illetve az 1971–73 közti Bowie-klasszikusok (Hunky Dory, The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, Aladdin Sane) producereként nevet szerzett Ken Scottnak a személyében. A saját szerzemények mellett ezúttal akad egy olyan szám, melyben külső szerzők működtek közre is: az I Can’t Waitben a kiadó főnöke, Art Bourasseau és egy másik művésze, Evan Foster is társszerzői kreditet kaptak Tonyo mellett.

Erre a lemezünkre jellemző a kicsit eklektikusabb, többféle dolgot kipróbáló jelleg. Ez kezdetben némi bizonytalanságból is fakadt, de aztán ez átcsapott tudatos kísérletezésbe. Persze alapvetően a pop zene határain belül maradtunk, de érdekes volt nem mindent elektromos gitárokkal és dobbal játszani” – monta el a Recordernek a frontember Tonyo. „Van egy olyan szám is, a Highway, amit nem én énekelek, hanem Gergő, aki egyébként írta is a dalt, sőt ha ez nem lenne elég még ő is gitározik benne. Fontos kiemelni még, hogy bár 11 számos az album, van egy dal, ami két verzióban szerepel az albumon. Mivel azonban annyira különböznek felfogásban, tulajdonképpen két külön dalként értelmezhetőek. A We Walk In Slow és a We Walk In Fast jól mutatja, hogy a kétségek is szülhetnek kreativitást. Mivel nem tudtuk a felvételek során eldönteni, hogy lassabb, vagy gyorsabb felfogásban játsszuk fel ezt a számot, végül a kompromisszum a két véglet külön-külön megteremtésében született meg.

az új album Bán Sarolta által készített borítófotója és dallistája:

The Moog: Seasons In The Underground
(2012)


1. Seasons Change In The Underground
2. We Walk In Fast
3. I Wanna Take You to Paris
4. Highway
5. Call Me Up
6. Run
7. I Can't Wait
8. No Time To Turn Around
9. We Walk in Slow
10. March Of The Unholy Truth
11. Hey Little Bird


 

http://www.moog.hu
http://www.facebook.com/moogband

a lemezbemutató koncert Facebook-eseményoldala:
http://www.facebook.com/events/171035273006319

(Recorder, Déri Zsolt)


FRISSÍTÉS: a lemezbemutató koncert napján, január 25-én délután a Moog kitette YouTube-csatornájára ez első kislemezdal, a Seasons Change In The Underground videoklipjét!

Címkék: the moog
https://recorder.blog.hu/2012/02/21/az_uj_moog_album_boritoja_es_reszletes_dallistaja
Az új Moog-album borítója és részletes dallistája
süti beállítások módosítása