A Moog amerikai útja előtt a tagok még egyszer fellépnek együtteseikkel

2012.02.10. 09:11, -recorder-

A kaliforniai MuSick Recordings kiadóval szerződésben álló Moog már első két albumával (Sold For Tomorrow – 2007, Razzmatazz Orpheum – 2009) is turnézott az Egyesült Államokban, a legendás Ken Scott producerrel felvett Seasons In The Underground című harmadik lemez népszerűsítéséhez azonban hosszabb időre – legalább fél évre – kiköltözik a zenekar. Ez már az együttes Corvintetőn adott januári koncertjének sajtóanyagából („az utolsó előtti budapesti koncert – jó hosszú időre”) vagy a Moog-dobos Dorzsmai Gergő vezette Hammer Of Gods feloszlásának híréből is kiolvasható volt, ahogy a Népi Papa és A Haverok múlt heti fellépésén is vidám hazaárulózással búcsúztatták Szabó Csaba basszusgitárost. A Moog még nem adott ki hivatalos közleményt ez ügyben, de tegnap a Facebookon kihirdette az amerikai turnét nyitó texasi dátumokat (San Antonio március 14. és Austin március 17.) és előtte az utolsó magyarországi fellépést, ahogy Bajor Ádám gitáros a Haunebu tagjaként, a billentyűs-énekes Szabó Tamás (Tonyo) pedig a Bastiaan nevű indie szupergruppal is ad még egy koncertet.

Terveink szerint a Moog zenekarral március elején a szokásosnál hosszabb időre Amerikába megyünk. Mivel a szükséges papírok még intéződnek, egyelőre 100%-ra még nem jelentenénk ezt ki, de szinte biztos, hogy így lesz” – mondta Tonyo a Recordernek. „Ebből adódóan február 25-én az Akvárium (ex-Gödör) színpadán jó ideig utoljára láthatja mindenki a Moog zenekart Budapesten. Az együttes tagjainak többi formációja pedig február 23-án játszik egy közös koncertet, előreláthatólag szintén egy ideig utoljára. Dorozsmai Gergő szólólemezének beharangozását, a Haunebu és a Bastiaan zenekarok koncertjét a New Beat bulisorozat keretein belül nézheti meg minden ki a Dürer Kertben. A Hammer Of Godsnak már van egy korábbi búcsúkoncertje, február 18-án a Roham Bárban.”

A Seasons In The Underground című új Moog-album a tavaszi amerikai megjelenés előtt, már a budapesti koncert idején, február 25-én kapható lesz Magyarországon.

http://www.moog.hu
http://www.facebook.com/moogband

a Moog-koncert Facebook-eseményoldala:
http://www.facebook.com/events/171035273006319

a Hammer Of Gods-búcsúkoncert Facebook-eseményoldala:
http://www.facebook.com/events/336264726406207

a Moog első két albuma:

 

I hammered my nail and God polish it to black – a tribute mix to Hammer Of Gods / 2012

 
 

 

https://recorder.blog.hu/2012/02/10/a_moog_amerikai_utja_elott_a_tagok_meg_egyszer_fellepnek_egyutteseikkel
A Moog amerikai útja előtt a tagok még egyszer fellépnek együtteseikkel
süti beállítások módosítása