Válogatás a Recorder 2011-es cikkeiből – 10. rész (az Arcade Fire-anyagok)

2012.01.20. 15:00, -recorder-

Ahogy tavaly is visszatekintettünk a 2010-es év legfontosabb Recorder-anyagaira, úgy most is egybegyűjtünk néhány rakásnyi 2011-es cikket, néhány meghatározó téma mentén. A poptörténelem leghírhedtebb jogi eseteit áttekintő januári cikksorozatunk és a február óta folyamatos Flaming Lips-ámokfutás után márciustól jöttek a koncertbeszámolók, áprilisból pedig a David Bowie-nap cikkeit emeltük ki, a zenészválások és gyászhírek után pedig a nyár és a popzene témakörében írt sorozatunkat idéztük fel, a Nirvana-jubileumnak és az 1991-es évnek szentelt anyagaink után pedig most következzen az Arcade Fire 2011-es diadalmenetének krónikája.

Bár a kanadai zenekar The Suburbs albuma 2010-es, a nagy áttörés éve 2011 volt: beszámoltunk a Grammy-, BRIT-, NME-, Juno- és Polaris-díjakról, az LCD Soundsystemmel és Neil Younggal közös fellépésekről, közzétettünk egy teljes koncertfelvételt, egy koncertbeszámolót és egy interjút a tagokkal, végig követtük a Spike Jonze által rendezett Scenes From The Suburbs karrierjét (a videoklip, a fotógaléria és a mozielőzetes után az Odeon-Lloyd mozival karöltve A Zene Hónapja keretében egy ingyenes budapesti mozivetítésen, majd itt a Recorderen is bemutattuk a teljes kisjátékfilmet), közreadtuk az album deluxe újrakiadásán szereplő új számokat, remix- és demóverziókat, sőt feldolgozásokat és az Arcade Fire-ről írt dalt is, végül pedig az évet a Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) klipjével zártunk (melyből a We Used To Wait című dalhoz kapcsolódó egy évvel korábbi díjnyertes The Wilderness Downtown projekthez hasonlóan interaktív verzió is született). Cikkeink a linkekre kattintva olvashatók.


Ráadásként itt az Austin City Limits című tévéműsor számára rögzített két Arcade Fire-koncertfilm – az első 2007-ből, a napokban bemutatott második 2011-ből.

a 2007. szeptember 14-én rögzített koncert november 10-én adásba került ACL összeállítása az első két album dalaival:

Black Mirror
Keep The Car Running
Neighborhood #2 (Laika)
Haiti
Intervention
Antichrist Television Blues
Neighborhood #1 (Tunnels)
Neighborhood #3 (Power Out)
Rebellion (Lies)
Wake Up


az Austin City Limits 2012. január 14-én műsorra tűzött összeállítása az austini Moody Theaterben 2011. szeptember 17-én (egy nappal az azonos nevű Austin City Limits fesztivál nagyszínpadán való fellépés előtt) rögzített stúdiókoncert anyagából:

Ready To Start
Keep The Car Running
Haiti
Rococo
The Suburbs
The Suburbs (continued)
Month Of May
Rebellion (Lies)
Wake Up
Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)


... és a 2012-es műsor beharangozója a fenti összeállításból kihagyott We Used To Wait című dallal:

https://recorder.blog.hu/2012/01/20/valogatas_a_recorder_2011_es_cikkeibol_10_resz_az_arcade_fire_anyagok
Válogatás a Recorder 2011-es cikkeiből – 10. rész (az Arcade Fire-anyagok)
süti beállítások módosítása