Destroyer: Leave Me Alone + a New Order-feldolgozáslemez részletes dallistája

2012.01.04. 08:20, -recorder-

Tavaly a Spin magazin a Nirvana húszéves Nevermind albumához igazított dalról dalra feldolgozáslemezt, majd a Stereogum zenei oldal a Strokes tízéves Is This Itjével tette meg ugyanezt, de a csúcsot e téren a Q magazin igazán nagy nevű közreműködőket felvonultató U2-tribute albuma, az 1991-es Achtung Babyt számról számra átdolgozó AHK-toong BAY-bi Covered jelentette. Már látható, hogy 2012-ben sem maradunk hasonló kezdeményezések nélkül: a brit Mojo e héten megjelent új lapszámának címlapján a 2011 végére újra aktivizálódott New Order alapítói láthatók (Bernard Sumner gitáros-énekes, Stephen Morris dobos és felesége, a billentyűs Gillian Gilberta kiutált basszista, Peter Hook nincs mellettük), a CD-melléklet pedig egy New Order-feldolgozáslemez, mely a Joy Divison utódzenekarának 1981-1983 közt lezajló nagy zenei fordulata, a poszt-punk gitárzenét a New York-i klubkultúra, az electro és diszkó hatásaival fellazító – és ezzel a transzformációval az egyetemes popzenére is nagy hatást kifejtő – kiadványai előtt tiszteleg. Az 1983 tavaszán piacra került Power, Corruption & Lies album és a körülötte megjelenő kislemezek (köztük a maxi single eladási rekordot felállító Blue Monday) számait a magazin felkérésére olyan előadók dolgozták fel, mint a krautrockos brightoni Fujiya & Miyagi art-pop zenekar, a londoni S.C.U.M. poszt-punkos art-rockerei, a Biosphere név mögé bújó norvég Geir Jenssen ambient guru vagy a 2011 legjobb lemezeinek és legjobb dalainak egyikékét jegyző kanadai Destroyer. Elsőként épp Dan Bejar együttesétől tudunk megmutatni egy teljes feldolgozást (Leave Me Alone), de ízelítőt nyújtunk a Power, Corruption & Lies Covered + Blue Monday 12" Revisited címet viselő CD összes többi számából is.

a tribute album részletes dallistája – az eredeti nyolcszámos nagylemez után az 1983-84-es maxik A- és B-oldalas számai:

1. The Golden Filter: Age Of Consent
2. Tarwater: We All Stand
3. Errors: The Village
4. S.C.U.M.: 586
5. Fujiya & Miyagi: Your Silent Face
6. Seekae: Ultraviolence
7. Walls: Ecstasy
8. Destroyer: Leave Me Alone
9. Biosphere: Blue Monday
10. Zombie Zombie: The Beach
11. Lonelady: Cries & Whispers
12. Anothers Blood: Lonesome Tonight
13. K-X-P: Murder


a Power, Corruption & Lies Covered + Blue Monday 12" Revisited dalainak félperces részletei:

a Destroyer által készített Leave Me Alone feldolgozás teljes hosszában:

a Leave Me Alone a New Order élő előadásában egy 1983-as koncerten:

két dal egy 1984-es BBC-rádiófelvételről: az Age Of Consent...

...és a Blue Monday kissé megváltoztatott szöveggel, 3:08-nál egy fuck szócskával:

a koncertprogramba 24 év kihagyás után visszavett 586 című dal egy 2011-es fellépésen:

http://www.neworderonline.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/01/04/destroyer_leave_me_alone_a_new_order_feldolgozaslemez
Destroyer: Leave Me Alone + a New Order-feldolgozáslemez részletes dallistája

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr953518448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.