Hó Márton és a Jégkorszak + Barkóczi Noémi

2011.12.09. 12:00, -recorder-

homarton-retro.jpgRoham Bár, 2011. december 10.

Horváth Márton, Hó Márton, Hómarci, Martin Snow – kinek hogyan tetszik, egy olyan kategória jeles képviselője, mely az utóbbi időben kezd újra teret hódítani a hazai poppallettán is: ő egy vérbeli singer-songwriter! Korábban is voltak rockzenekarai, egy ideig a Hippikiller basszusgitárosa is volt, sőt sokáig dolgozott zenei újságíróként is, de aztán nekiállt igazán intim dalokat fabrikálni, melyekből a tavaly – az időközben igazi zenekarrá érő Hó Márton és a Jégkorszak előadásában – összeállt a Szeles Mónika EP, egy évvel később pedig megérkezett az első album is Dalok a fürdőszobából címmel, a Mézga családot idéző borítóval, és Tövisházi Ambrus produceri felügyeletével. Attól függetlenül, hogy Marci a dalszerző-énekes, természetesen már zenekari produktumról beszélhetünk: a Jégkorszakot a frontember mellett Szőke Barna gitáros, Horváth Kristóf basszusgitáros és Gulyás Kristóf dobos alkotja.

A legutóbb egy feldolgozáslemezt összeállító Hó Marci fellépett a novemberi Recorder-bulin is (először szólóban, aztán párosban Barnával, végül a teljes zenekarral, sőt később még másik együttesével, a Bastiaannal is), a Dalok a fürdőszobából hivatalos lemezbemutatója azonban december 10-én a Roham Bárban lesz, ahol Hó Márton és a Jégkorszak előtt egy szintén ambiciózus énekes-dalszerző, a békéscsabai származású, Egerben élő Barkóczi Noémi lép fel, a végén pedig a Lamantin DJ-k zárják az estet.

Jegyár: 600 Ft

http://www.facebook.com/homarton
http://noemibarkoczi.bandcamp.com

a Szandra című Hó Márton és a Jégkorszak-számhoz készült retrós klip, mely az idei Balaton Sound idején készült Vészi Kriszta rendezésében:

Barkóczi Noémitól a Szegény mazochista című dal...

... és a Szerda 5 című márciusi EP:

https://recorder.blog.hu/2011/12/09/ho_marton_es_a_jegkorszak_barkoczi_noemi
Hó Márton és a Jégkorszak + Barkóczi Noémi
süti beállítások módosítása