Charlotte Gainsbourg: Paradisco + Beck: Paradisco

2011.12.01. 11:10, -recorder-

Alig egy hete mutattuk be a legifjabb Gainsbourg-utód, Lulu Gainsbourg illusztris sztárvendégsereggel (Marianne Faithfull, Scarlett Johansson, Vanessa Paradis, Johnny Depp, Rufus Wainwright, Iggy Pop, Shane MacGowan) készült From Gainsbourg To Lulu című albumát, ám most ismét féltestvére, Charlotte Gainsbourg kerül a reflektorfénybe. A legutóbb az Antikrisztus és Melankólia című Lars von Trier-filmekben bizonyító színésznő december 5-én megjelenő Stage Whisper című gyűjteményes albumán 11 koncertfelvétel mellett hét stúdiódal is szerepel, melyek közül hármat már augusztusban bemutattunk (Terrible Angels, Memoir, White Telephone). Most itt egy újabb felvétel, a funkos Paradisco, melynek – a Terrible Angelshez és a White Telephone-hoz hasonlóan – szintén Beck a szerzője és a producere. A dalt tegnap maga Beck Hansen tette fel SoundCloud-oldalára, de mi a Charlotte Gainsbourg-féle stúdióverzió mellett megmutatjuk azt is, hogyan hangzott magának a szerzőnek az előadásában azon az egyetlen koncerten, ahol eljátszotta.

a Paradisco című dal Charlotte Gainsbourg énekével...

...és 2009. március 26-án Beck tokiói koncertjén:

Charlotte Gainsbourg ezen a 2010-es felvételen a Beckkel készült IRM című 2009-es album slágerét, a Heaven Can Waitet a szerző kíséretében énekli:


a Stage Whisper album számlistája – az első blokkban a koncert-, a másodikban a stúdiófelvételek: 

IRM
Set Yourself On Fire
Jamais
Heaven Can Wait
In The End
AF 607 105
Just Like A Woman
The Operations
Trick Pony
The Songs That We Sing
Voyage

Terrible Angels
Paradisco
All The Rain
White Telephone
Go To Let Go
Out Of Touch
Memoir

 

http://www.charlottegainsbourg.com
http://www.beck.com

összeállította: Déri Zsolt


FRISSÍTÉS:
cikkünk felkerülése után pár órával máris felbukkant az albumról egy újabb stúdiófelvétel, az új-zélandi dalszerző-énekessel, Connan Mockasinnal közösen írt Out Of Touch című dal!

https://recorder.blog.hu/2011/12/01/charlotte_gainsbourg_paradisco_beck
Charlotte Gainsbourg: Paradisco + Beck: Paradisco
süti beállítások módosítása