Joan Jett a Foo Fighters mellett + Courtney Love a Foo Fighters ellen

2011.11.16. 11:50, -recorder-

Ugyanazon a brazil SWU fesztiválon, ahol a Sonic Youth az utolsó koncertjét adta, egy nappal korábban a Hole fellépésén Courtney Love is emlékezeteset produkált: mikor a nézőközönségből egy Kurt Cobain-képet mutattak fel neki, kiborult és levonult a színpadról, és hosszú tirádája közben arról sem feledkezett meg, hogy kedvenc peres ellenségét, a Nirvana-dobos Dave Grohlt és a Foo Fighterst becsmérelje. Ugyanazon az estén a Foo Fighters a Madison Square Gardenben lépett fel, ahol a ráadásban Grohlékhoz az amerikai punk-rock egy másik nagyasszonya, a hetvenes évekbeli legendás Runaways csajzenekar egykori alapító vezére, az 1958-as születésű Joan Jett csatlakozott, hogy közösen adják elő 1980-as szólódalát, a Bad Reputationt. A sikeren felbuzdulva aztán tegnap éjszaka David Letterman show-jában egész Amerikának is eljátszották a közös számot – és a tévéfellépés most itt a Recorderen is megtekinthető (utána a fentebb említett Hole- és Foo Fighters-koncertek ominózus részleteit is megmutatjuk).

két nappal korábban ugyanez a szám a Madison Square Garden színpadán:

a dal három évtizeddel korábbi eredetije Joan Jett-től:


ez pedig Courtney Love tirádája a Kurt Cobain-kép láttán („Te nem voltál a felesége, én igen. Téged nem rúgott ki a zenekarból, mint ahogy Dave-et kírúgta. Menj egy kurva Foo Fighters-koncertre és ott nyomd a szarodat!”), levonulása és a visszatérése egy „The Foo Fighters are gay!” közönségskandáltatás után az alábbi Grohlra vonatkozó mondatokkal: „Nem érdekel, otthon milyen zenét hallgattok, de ha valaki pénzt nyúl le a gyerekem asztaláról, az baszódjon meg!”

http://www.foofighters.com

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: Courtney Love a koncert utáni interjúban is folytatja Grohl szidalmazását, például kijelenti, hogy a Smells Like Teen Spirit dobtémája sem Dave szerzeménye!

https://recorder.blog.hu/2011/11/16/joan_jett_a_foo_fighters_mellett_courtney_love_a_foo_fighters_ellen
Joan Jett a Foo Fighters mellett + Courtney Love a Foo Fighters ellen
süti beállítások módosítása