We Are Rockstars: Let It Beat – albumpremier!

2011.10.06. 16:30, -recorder-

„A We Are Rockstars frontemberét, Ligeti Györgyöt a néhai Puzzle vezéreként és a Zagar énekhangjaként ismerhettük meg, Faragó Tamás gitáros a már említett Puzzle és az Amber Smith érintésével néhány éve a NemJuciban kötött ki, Kovács Csaba dobos már számos zenekarban kipróbálta magát az elmúlt évtizedben (A Band Called Russell, The Trousers, Panic Radio, Kollaps), a gitárrock mellé az elektro összetevőt hozó Szijártó Tamás billentyűs pedig a Newgatti együttesből érkezett” – foglaltuk össze a magát a brit Does It Offend You, Yeah? egyik daláról elnevező We Are Rockstars családfáját májusi koncertajánlónkban, melyben közreadtuk a kvartett Run Run című bemutatkozó kislemezdalát, és már jeleztük, hogy nemsokára érkezik a tízszámos első album, a Let It Beat is. Hát most itt van, nagyon masszívan hangzik, elektro-rockjába a pszichedelikus beat zenétől a szintetizátoros new wave-en át a modern indie-ig sokféle hatást beépít – és itt a Recorder premierjeként hallgatható meg először (egy nappal a zenekar október 7-re meghirdetett Gödör-koncertje előtt.)

A lemezt tavaly augusztusban kezdtük és 80%-ban már decemberre kész volt. Igazából három-négyszámos kislemezt akartunk, de folyamatosan születtek a dalok és végül úgy döntöttünk, hogy nagylemezt készítünk. A zenekar annyira termékeny, hogy már azóta is van három-négy új dalötlet, amit hamarosan el is készítünk, szóval nem kell sokat várni a következő anyagig sem. A lemez 100%-ban saját, otthoni, próbatermi felvétel, csak az utómunka, a master készült máshol” – meséli a lelkes zenekar az alábbi lejátszón meghallgatható tízszámos Let It Beat albumról, mely alatt a dalokhoz egyenként is hozzáfűznek egy-egy rövid és vicces kommentet.

.


We Are Rockstars: Let It Beat


1. Run Run
„Az első kislemezen már szerepelt kevésbé elektronikus verzióban, mellesleg Forrest Gump kedvence.

2. Lift Me Up
„A világ legnagyobb slágere, nem mellesleg ez mindenki kedvence.”

3. Fly
„Ilyet játszana a Doors 2011-ben, ha 2009-ben alakult volna.”

4. Let It Beat
A részeg, focihuligánok kedvenc drum'n'bass dala punk verzióban.”

5. Lead You
„Diszkószám. Faragó úr gyakran kivetkőzik magából és félmeztelen pörgeti az ingét feje felett, mikor belekezdünk próbán. Reméljük koncerten nem teszi!”

6. The Day Hits The Night
A Lift Me Up után már csak a világ második legnagyobb slágerét tudtuk megírni... The Gay Hits The Bar címen fut a zenekaron belül.”

7. The Sign
„Indie-rockerek kedvence. Nem Bonanza Banzai-feldolgozás!”

8. It's Not Over
„Amikor a Ritchie Blackmore találkozott Jim Morrisonnal és körfűrésszel vonultak stúdióba.”

9. You're Right
„Zenekaron belül valakinek csak egy év után esett le, hogy nem You All Right a dal címe.”

10. S.O.S.
„A Bárcsak soha ne érne véget... tipikus esete.”


a pénteki Gödör-koncert Facebook-eseményoldala:
http://www.facebook.com/event.php?eid=255440611158389

a zenekar honlapja:
www.wearerockstarsband.com


lejegyezte:
Déri Zsolt

 

a Run Run korai kislemezverziója 2011 tavaszáról:

a We Are Rockstars névadó dala a Does It Offend You, Yeah?-től:

https://recorder.blog.hu/2011/10/06/we_are_rockstars_let_it_beat_albumpremier
We Are Rockstars: Let It Beat – albumpremier!
süti beállítások módosítása