A Recorder magazin második száma

2011.09.26. 14:30, Recorder.hu

Mivel a legtöbb helyen rekordidő alatt elfogyott, egy héttel előrehoztuk a Recorder magazin 2011. szeptember 14-én megjelent szeptember-októberi számának második terjesztési körét.

A 80 oldalas, ingyenes prémiummagazin második számából az utolsó 1000 példányt több mint 30 kiemelt budapesti helyszínre (könnyen megközelíthető lemezboltokba, kávézókba, mozikba, múzeumokba, szórakozóhelyekre stb.) szállítjuk ki a mai és a holnapi nap folyamán.

A címlapján Yonderboi fotóját viselő REC002 érdekes, értékes, sokszínű és minőségi olvasnivalót kínál a popzenéről és a popzene határterületeiről – nézzük, pontosan mi mindent! 

A magazin fókusztémája a popzene és a homoszexualitás. George Michael újabb magyarországi fellépésének apropóján sorra vettük a popsztár kényes ügyeit és összeállítottunk egy nagy anyagot a témáról különféle érdekes nézőpontok mentén (meleg popmenedzserek, nemiséggel játszó előadók, ikonikus figurák, rejtőzködő feketék). Elmélyedtünk abban is, hogy milyen a melegek helyzete a férfias zenei stílusokban (dzsessz, blues, metál, hiphop), illetve bemutattuk a 21. századi melegikonokat is. A klasszikus meleg stílusokból a szintipopot emeltük ki, a legnagyobb legendák közül pedig Freddie Mercuryt.

A magazin másik kiemelt témája a Nirvana zenekar ebben a hónapban 20 éves jubileumát ünneplő Nevermind című albuma és a paradigmaváltó 1991-es év. Nagycikkünk a Nevermind hatásáról szól, a Fan Page pedig a legendás 1989-es budapesti Nirvana-koncert szemtanúit szólaltatja meg, de írtunk a Sonic Youth és a Nirvana európai turnéját megörökítő 1991 The Year Punk Broke című videókazetta friss DVD-kiadásáról is, valamint egy összegzést 1991 trendjeiről és egy áttekintést az év 20 legjobb albumáról is.

Nagyinterjút készítettünk Yonderboi-jal, a Hangmás és az Isten Háta Mögött tagjaival, és közöljük a Sziget-interjúk (Marina And The DiamondsHurtsPeter Bjorn And JohnBuraka Som SistemaRise Against) mellett a nemrégiben az A38-on fellépő Pangaea-val folytatott beszélgetést is.

A bass music színteret amúgy is körbejárjuk a Night Slugs kiadó kapcsán, és az elektronikus zene képviselői közül Lawrence és Rustie is helyet kap oldalainkon.

Lemeztáska rovatunkban Halász Judit és Piresian Beach mutatja be kedvenc albumait, és exkluzív kazettamelléklettel megtámogatva bemutatjuk a magyar hálószobapop erőteljesen fejlődő színterét.

Szerepel a lapban egy párhuzamos profil a friss lemezekkel jelentkező Red Hot Chili Peppersről és Jane’s Addictionről, de bemutatjuk a feltörekvő letlive.-et, továbbá az új lemezt készítő Suede karrierjét is.

Egy amerikai rockplakát-kiállítás mellett a magyarországi újhullámos koncertplakátokról (Szőnyei Tamás gyűjteményéből)  is publikálunk egy-egy képekkel teli cikket, csakúgy mint a zenésztetoválásokról.

34 új albumról közlünk kritikát, és ahogyan az első számban, ezúttal is a Kijárat rovat, azaz a legjobb utolsó lemezeket sorra vevő sorozatunk zárja a lapot, benne ezúttal a Police 1983-as búcsúzkodó Synchronicity című albumával.

 

Címkék: magazin rec002
https://recorder.blog.hu/2011/09/26/recorder_magazin_a_2_lapszam_utolso_peldanyai
A Recorder magazin második száma
süti beállítások módosítása