Kutatók Éjszakája: tudomány a zene hangján

2011.09.23. 15:00, Recorder.hu

Európa Pont, 2011. szeptember 23.

Az Európai Unió budapesti Millenáris Parkban található közösségi tere multimédia-performansszal, interaktív hangkiállítással, a Vágtázó Halottkémek éléről is ismert Grandpierre Attila Bartók Béláról szóló előadásával és a kísérleti jazzt játszó rubik.erno.trio koncertjével veszi ki részét az országos tudományos-ismeretterjesztő fesztivál ma esti programjából. Az este 7-kor kezdődő ingyenes rendezvénysorozat részletei kattintás után.

 

19:00 Multimédia performansz műhelybemutató

Az Xrc néven kísérleti zenészként is alkotó pécsi Kovács Balázs, a PTE-MK Elektronikus zenei médiaművész szak oktatója által vezetett délutáni nyitott workshop során interaktív multimédia alkalmazások, mikrokontrollerek és szenzorok segítségével létrehozott multimédia akció bemutatója.

20.00 Bolcsó Bálint hangszobrász kiállításának megnyitója

Interaktív "hangkiállítás", ahol a látogatók hétköznapi tárgyak és saját hangjuk segítségével hozhatnak létre komplex zenei struktúrákat. A létrejövő; hangzó folyamat alakításában véletlen-algoritmusok és valósidejű; internetes források is részt vesznek, így a születő; hangzóanyag minden esetben egyedi és megismételhetetlen.

20.30 Grandpierre Attila előadása

Bartók Béla népzene-felfogásának jelentősége a természettudomány legújabb eredményeinek fényében, utána beszélgetés.

22.00 rubik.erno.trio kísérleti jazz koncert

Az egy éve alakult együttes free jazz-t és improvizált zenét játszik – ad hoc groove-okkal és elektronikus hangzásokkal fűszerezve. Egyaránt nyitottak az absztrakcióra és a mindennapi élet “talált tárgyainak” játékos beemelésére. Legfontosabb azonban számukra a közös lélegzet és a pillanat sodrása, ami mindent eldönt. 

 

Az esemény Facebook-oldala:

http://www.facebook.com/event.php?eid=211107448949100

Az Európa Pont blogja:

http://europapont.blog.hu

https://recorder.blog.hu/2011/09/23/kutatok_ejszakaja_tudomany_a_zene_hangjan
Kutatók Éjszakája: tudomány a zene hangján
süti beállítások módosítása