Bryan Ferry

2011.09.20. 12:30, -recorder-

Papp László Budapest Sportaréna, 2011. szeptember 21.

Ha minden jól megy, most tényleg ellátogat Budapestre a poptörténelem egyik legfontosabb figurája, aki nélkül nem lenne Jarvis Cocker, Morrissey, Brett Anderson, és még sorolhatnánk a fontosabbnál fontosabb előadókat. Amúgy nem sokon múlt, hogy mégse láthattuk/hallhattuk őt: mint ismeretes, az eredetileg áprilisra tervezett bulit (és pár másik fellépéssel együtt) egészségügyi okok miatt lemondta a 65 éves crooner, aki a hírek szerint azóta ismét remek formába lendült. Bryan Ferry jelen pillanatban éppen szólókarrierjére koncentrál jobban, miután legendás zenekara, a negyven éve alapított – és tíz éve újjáalakított – Roxy Music épp az év elején fejezett be egy turnét. Az elegáns dandy viszont képtelen leállni, turnézik szólóban is, ami nem is csoda, hiszen a tavalyi év végén jelent meg egészen kiváló Olympia című stúdióalbuma, és ilyenkor semmi értelme otthon ülni, és nézni a bekeretezett aranylemezeket a falon.

Bár Ferry a Roxy Music-társak nélkül jön, azért biztosan megörvendeztet minket egy-két Roxy-slágerrel is (a Love Is The Drugnak, a Virginia Plainnek, a Dance Away-nek és a More Than Thisnek különösen örülnénk), de valószínűleg szólóklasszikusokban (Slave To Love, Don’t Stop The Dance stb.) sem lesz hiány, és őt ismerve biztosan felcsendül egy-két feldolgozás is. Kötelező program, az év egyik legfontosabb magyarországi koncertje!
 
Jegyár:
9900-16900 Ft

 

http://www.bryanferry.com

 

A koncert után a Doboz szerdai klubestje, a Gasman, Suhaid és Splatter által működtetett Polip Klub Bryan Ferry afterpartyt rendez, méghozzá Ferry jóváhagyásával ("official"), aki bár nem tud jelen lenni a buliban, jó szórakozást kíván. Az estet Badihali kezdi 10-től, a koncert után Gasman és Splatter játszanak glamet és diszkót, Bryan Ferryt és Roxy Musicot, meg abból a világból még sok minden jót. A belépés ingyenes.

 

Az esemény Facebook-oldala:

http://www.facebook.com/event.php?eid=101287296647205

két dal Bryan Ferry legutóbbi Olympia albumáról:

és az első Roxy Music sláger, a Virginia Plain 1972-ből:

https://recorder.blog.hu/2011/09/20/bryan_ferry
Bryan Ferry
süti beállítások módosítása