The Strokes: Taken For A Fool (videoklip + koncertfelvétel Elvis Costellóval)

2011.07.11. 07:55, -recorder-

A Strokes öt év szünet után 2011-ben tért vissza Angles című negyedik albumával, mely a Recorderen március óta folyamatosan meghallgatható. Az Under Cover Of Darkness című beharangozó dal és annak videoklipje után júliusban Julian Casablancasék a Taken For A Fool című számot is kislemezre másolják – az effektekkel megbolondított színes performance videót pedig már most be is tudjuk mutatni hozzá. A július 26-án megjelenő kislemez B-oldalára a dal koncertfelvétele kerül, melynek különlegessége, hogy április 1-jén a Madison Square Garden színpadán a szóban forgó Taken For A Fool című dalba a Strokes egyik nagy példaképe, Elvis Costello, az 1954-es születésű jeles brit dalszerző-előadó is beszállt gitározni és énekelni. A klip után ezt a közös felvételt is bemutatjuk.

Az 1975-ös párizsi születésű Laurent Briet, aki sok ismert művésznek rendezett már igényes, de nem túl emlékezetes videókat (Aphex Twin: Nannou, Radiohead: Like Spinning Plates, Red Hot Chili Peppers: Fortune Faded, Tori Amos: Sleeps With Butterflies, Jem: They stb.), a Taken For A Fool című Strokes-dalhoz alábbi klipet készítette:

összevetésként álljon itt Briet egy korábbi videója, melyet a Strokes egyik gitárosának, Albert Hammond Jr.-nak a GfC című szólófelvételéhez forgatott még 2008-ban – lényegében ugyanarra az alapötletre:

a Taken For A Fool kislemez B-oldalára kerülő koncertverzió – Elvis Costello 0:55-nél érkezik:


ugyanaz a koncertrészlet képpel együtt, de elég rossz hangminőségben:

ráadásként pedig itt egy másik 2011-es Strokes-klip, melyet épp a már említett Albert Hammond Jr. rendezett még tavasszal, a kislemezre nem került Call Me Back című dalhoz:

http://thestrokes.com 

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/07/11/the_strokes_taken_for_a_fool_videoklip
The Strokes: Taken For A Fool (videoklip + koncertfelvétel Elvis Costellóval)
süti beállítások módosítása