A Hiperkarma 2000-ben, 2003-ban és 2011-ben – fotógaléria

2011.06.15. 16:05, -recorder-

Ezen a hétvégén, a budapesti Orczy Parkba meghirdetett VilágVeleje Nyár fesztivál második napján, június 18-án szombaton este kerül sor – több mint három és fél év után – a Hiperkarma visszatérő fellépésére. Az együttes új felállásáról elsőként a Recorder számolt be április elején, majd május közepén az első friss zenekari sajtófotókat is mi mutattuk be (akárcsak Bérczesi Róbert régi magyar feldolgozásokból álló emléxel? szólóalbumát, melynek május végi nagy sikerű lemezbemutató koncertjén már ott volt színpadon – Frenk kivételével – a teljes Hiperkarma-tagság, és a ráadásban a Felejtő című Hiperkarma-dalt is előadták együtt), most pedig egy kis visszatekintéssel csinálunk kedvet a szombati nagy visszatéréshez. A Recorder stábtagjainak gyűjteményéből előkerült egy pár régi, eddig publikálatlan Hiperkarma-fotó az együttes korábbi felállásairól – ezeket mutatjuk be most az aktuális formáció képe mellett.

2011. május: a felső sorban a gitáros-vokalista Frenk (Torma Gábor), az énekes-gitáros Bérczesi Róbert és az új dobos Gálos Ádám, az alsó sorban pedig a basszusgitáros Laca (Varga László), a szólógitáros Sztivi (Kis Tibor) és a billentyűs FX (Bacsa Gyula).

-------------------------------------------------------------------------------------
2003. március, az Amondó című második Hiperkarma-album megjelenése előtti napokban: a billentyűs FX (Bacsa Gyula), a dobos-vokalista Frenk (Torma Gábor), a gitáros-énekes Bérczesi Róbert, a basszusgitáros Laca (Varga László), a szólógitáros Sztivi (Kis Tibor) és az ütőhangszeres Zacsi (Zaják Péter), aki 2006-ig volt a zenekar tagja.

--------------------------------------------------------------------------------------
2000. július, a címnélküli első Hiperkarma-album megjelenése előtt, a legelső koncert egyik próbáján: elöl a dobos-vokalista Frenk (Torma Gábor), a basszista Laca (Varga László) és a gitáros-énekes Bérczesi Róbert, hátul a gitáros-producer Mono (Mezei Ádám) és az ütőhangszeres Zacsi (Zaják Péter). A 2000-2001-es felállásban tag volt a Galapagos-frontember Szekeres Péter is háttérvokalistaként, illetve Nemes Zoltán billentyűsként, de ők az alábbi képen még nem szerepelnek.

--------------------------------------------------------------------------------------
és ha már idáig jutottunk, ne álljunk meg 2000-nél – íme, ráadásként itt egy még korábbi sajtófotó, melyen Bérczesi Róbert előző együttese, a BlaBla tagsága látható 1998 tavaszán, a Kétségbeejtően átlagos című album megjelenése idején: Petrik Nándor szólógitáros, Kiszely András dobos és a basszusgitáros-énekes Bérczesi Róbert

-------------------------------------------------------------------------------------
ez pedig a BlaBla 1996 tavaszi felállása az Izék című demókazetta idejéből, még a zenekar Budapestre költözése előttről: a gitáros-énekes Bérczesi Róbert, a dobos Kiszely András és a basszusgitáros Medgyesi Ferenc (aki – hogy a kör bezáródjon – ma a Hiperkarma menedzsere)

--------------------------------------------------------------------------------------

fotók: Csorba Gábor (2000), Déri Zsolt (2003) és Mayer Bernadette (2011)

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/06/15/a_hiperkarma_2000_ben_2003_ban_es_2011_ben
A Hiperkarma 2000-ben, 2003-ban és 2011-ben – fotógaléria
süti beállítások módosítása