UNKLE feat. Nick Cave: Money And Run (videoklip)

2011.06.02. 09:42, -recorder-

A Mickey Mouse And The Goodbye Man című Grinderman-dal Josh Homme-remixe után Nick Cave-et ismét kissé szokatlan zenei környezetben hallhatjuk: James Lavelle elektro-rock projektjének, a Szigeten is megfordult UNKLE-nak a legújabb kiadványán. A Money And Run című dal még áprilisban jelent meg az Only The Lonely EP-n (illetve a 2010-es Where Did The Night Fall album 2011-esbővített újrakiadásának Another Night Out című bónuszlemezén), és mi már márciusban be is mutattuk Képzeletbeli Heti Top 10 sorozatunkban – most azonban jött hozzá egy durva videoklip is.

A különféle múzeumi projektek mellett korábban a White Demimnek és a Maximo Park-frontemberének, Paul Smith-nek videókat rendező Tom Haines kisfilmjében maga Nick Cave sajnos nem szerepel, de bizonyára örült neki, hogy a klip olyan brutális hetvenes évekbeli kultuszfilmeket idéz meg, mint a Mechanikus Narancs és a Salo avagy Szodoma 120 napja.

a rendező White Denim-klipjei is megérnek egy misét: ez itt az I Start To Run 2009-ből...

… ez pedig a Shake Shake Shake 2008-ból:

és hogy valami szép harmonikus is legyen a végén, ez a 2006-os Tom Haines-kisfilm a brazil énekesnő, Cibelle és az amerikai freak folk fenegyerek, Devendra Banhart London London című közös dalához, egy Caetano Veloso-feldolgozáshoz készült:


http://unkle.com
http://www.tom-haines.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/06/02/unkle_feat_nick_cave_money_and_run_videoklip
UNKLE feat. Nick Cave: Money And Run (videoklip)
süti beállítások módosítása