Grinderman: Mickey Mouse And The Goodbye Man (videoklip)

2011.05.19. 09:12, -recorder-

Mikor pár napja közreadtuk azt a friss remixet, melyet a Queens Of The Stone Age vezére, Josh Homme készített Nick Cave-éknek a tavalyi második Grinderman-albumról kislemezre másolt Mickey Mouse And The Goodbye Man című számhoz, már bemutattunk egy rövidke animációt is, melyet a román származású német grafikusnő, Ilinca Höpfner rajzolt – kézzel, kockáról kockára – ugyanahhoz a dalhoz még az album őszi kampánya idején. Időközben Ilinca teljes ötperces videóvá bővítette rajzfilmjét, és örömmel jelentette be honlapján, hogy végre elkészült a nagy művel – amit itt most be is mutattunk.

Ez a dal a szélsőségesség, a terrorizmus gyökereiről szól. Az irigységről és az elszigeteltségről. Miki egér a komikus, gyöngébb, feminin oldalunkat szimbolizálja, a nagy gonosz farkas pedig a férfias oldalt” – nyilatkozta Nick Cave a Mickey Mouse And The Goodbye Man kapcsán, és ez a tematika a videóba is átkerült. Az animációs klip premierjére a Pitchfork.tv-n került sor – itt rögtön meg is tekinthető:

 

 

 

a dal élő előadása 2010 októberében a bécsi koncerten így hangzott:

A Grinderman hozzánk legközelebb a június 21-22-én zajló zágrábi T-Mobile InMusic fesztiválon lép fel élőben az Arcade Fire, a TV On The Radio, a Streets, a Mastodon, Jello Biafra és a francia The Dø duó társaságában (a magyar T-Mobile Kapcsolat koncerten Kesha lesz a sztárfellépő).

http://www.grinderman.com
http://ilihoepfner.de

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: nick cave grinderman
https://recorder.blog.hu/2011/05/19/grinderman_mickey_mouse_and_the_goodbye_man_videoklip
Grinderman: Mickey Mouse And The Goodbye Man (videoklip)
süti beállítások módosítása