Death Cab For Cutie: Home Is A Fire (videoklip) + Underneath The Sycamore + Some Boys (új dalok)

2011.05.10. 19:58, -recorder-

Az amerikai indie rock egyik mainstream sikereket elérő kulcszenekara, a Death Cab For Cutie a világ első élő közvetítésben leforgatott videoklipje (You Are A Tourist) után egy újabb videót és két további új dalt is bemutatott 2011. május 30-án megjelenő Codes And Keys albumáról. A Home Is A Fire-höz készült street art klipben egy felkapott ifjú vizuálművész is segítette az együttest: Shepard Fairey grafikus-tervező, aki a Barack Obama elnökválasztási kampányában kulcsszerepet kapó ikonikus Hope posztert – majd az azt ördögszarvakkal parodizáló Jello Biafra-borítóképet! – is jegyzi.

Íme, az új album ambient-pop hangzású nyitódalához, a Home Is A Fire-höz forgatott konceptvideó, melyet Fairey és a zenekar szakállas basszusgitárosa, Nicholas Harmer közösen készítettek:

ez a Underneath The Sycamore, mely a zenekar történetének azon kevés dala közé tartozik, ahol a zenét teljesen egészében a multiinstrumentlista-producer Chris Walla hozta, Ben Gibbard frontember pedig csak aztán írt rá énekdallamot és szöveget – ez utóbbit Hubert Selby Jr. The Willow Tree című regénye ihlette:

ez pedig az április második felében közreadott Some Boys című szám, mely – a Home Is A Fire klipdalhoz hasonlón – jól mutatja az új albumra beígért „kevésbé gitáros” irányvonalat:

végezetül pedig egy kép, melyen Ben Gibbard és felesége, Zooey Deschanel színésznő látható, még a 2008-as elnökválasztási kampány idején, Shepard Fairey ominózus Obama-képével a háttérben:


www.deathcabforcutie.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/10/death_cab_for_cutie_home_is_a_fire_videoklip
Death Cab For Cutie: Home Is A Fire (videoklip) + Underneath The Sycamore + Some Boys (új dalok)
süti beállítások módosítása