Explosions In The Sky: Take Care, Take Care, Take Care – a teljes album!

2011.04.20. 19:20, -Recorder2-

Az instrumentális posztrockot játszó amerikai Explosions In The Sky négy év szünet után, április 26-án (Európában április 25-én) jelenteti meg új, sorrendben hatodik stúdióalbumát. A Take Care, Take Care, Take Care finoman árnyalja az 1999-ben a texasi Austinban alakult kvartett eddig kultivált – a rajongók által jól megszokott – hangzásvilágát. A hatszámos nagylemezt a megjelenés előtti héten teljes egészében meg lehet hallgatni az együttes honlapján.

A néhány éve hazánkban is járt Explosions In The Sky zenéje gyakorlatilag popfüllel is befogadható, ezért az együttes hamar népszerűvé vált a posztrock táborán túl (amelytől amúgy is elhatárolódnak, mondván ők egyszerűen egy rockzenekar). A hatásos, az érzelmekre elég direkt módon ható, szolid katarzisokat kínáló „mini-szimfóniáik” (ahogyan ők nevezik) igencsak filmzeneszerűek, nem véletlen, hogy szoros kapcsolatot ápolnak a filmvilággal: rögtön az első, írott CD-n terjesztett albumukkal (pontosabban a stúdiózásukról felvett képanyaggal) szerepeltek egy díjnyertes rövidfilmben, 2004-ben kísérőzenét írtak a Friday Night Lights című filmhez, számaik gyakran csendülnek fel tévében és moziban egyaránt.
 
A minden korábbinál hosszabb, több mint négy év kihagyás után rögzített Take Care, Take Care, Take Care hozza a védjegyszerű, impresszionista hangszeres játékkal „felvitt” slow burn tételeket, a zenébe belefeledkezésből egyszer, a sodró lendületű Trembling Hands zökkenti ki a hallgatót három percre.
 
Az Explosions In The Sky megjelenés előtt álló új albuma itt hallható:
 
 
https://recorder.blog.hu/2011/04/20/explosions_in_the_sky_take_care_take_care_take_care_a_teljes_album
Explosions In The Sky: Take Care, Take Care, Take Care – a teljes album!
süti beállítások módosítása