Foo Fighters: Wasting Light – a teljes album!

2011.04.01. 23:40, -recorder-

Kiszivárgott? Szuper! Már kezdtem azt hinni, hogy senkit sem érdekel. A mi verziónk jobban hangzik” – szólt a bolondok napján, április elsején este a Foo Fighters Facebook-oldalára került vicces üzenet, ugyanis a Grammy-díjat érő Them Crooked Vultures-kaland után anyazenekara élére visszatérő isteni géniusz Dave Grohl és zenésztársai a White Limo és Rope című dalok után most már teljes egészében közreadták Wasting Light című új lemezük anyagát! A 2011. április 11-én boltokba kerülő hetedik Foo Fighters-stúdióalbum már itt nálunk is rögtön meghallgatható.

A Nirvana 1991-es Nevermind sikeralbumának producerével, Butch Viggel és a Nirvana utolsó turnéfelállásnak veterán Germs-gitárosával, a Foo Fightersbe 13 év után teljes jogú tagként visszatérő Pat Smearrel felvett új FF-lemezen az I Should Have Known című dalban a Nirvana basszistája, Krist Novoselic is ott penget Grohl mellett (sőt még tangóharmonikáját is előveszi), míg a Dear Rosemaryben a néhai Hüsker Dü és Sugar együttesek gitáros-énekes frontembere, Bob Mould a közreműködő vendég.

A 48 percben 11 számot felsorakoztató Wasting Light című új Foo Fighters-album itt hallható:  

aki a dalokat nem a zenekar által közzétett playeren, hanem a nyers SoundCloud-lejátszón akarja hallgatni, az itt megteheti:

ez itt a Rope című kislemezdalhoz készült performance video Dave Grohl rendezésében:

ez a kanadai DJ-producer, Deadmau5 vicces Rope remixe, mely az album iTunes-bónuszdala lesz:

ez pedig az április 5-én mozikba kerülő Foo Fighters Back And Forth dokumentumfilm előzetese, melyben az új album stúdiómunkáinak képei is felvillannak, 0:59-nél például Krist Novoselic is látható:

www.foofighters.com

összeállította: Déri Zsolt 

Címkék: nirvana foo fighters
https://recorder.blog.hu/2011/04/01/foo_fighters_wasting_light_a_teljes_album
Foo Fighters: Wasting Light – a teljes album!
süti beállítások módosítása