Jack White: Not Fade Away + Dead Leaves And The Dirty Ground (koncertvideó + fotógaléria)

2011.03.20. 19:36, -recorder-

A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy a februárban feloszlott White Stripes frontembere, Jack White útrakel guruló lemezboltjával, a Third Man Rolling Record Store nevű sárga kisteherautóval, mely koncertek kihangosítására is alkalmas. A cuccot elsőként a texasi Austinban zajló South by Southwest fesztiválon próbálták ki egy ingyenes minifellépésen: Jack két dalt játszott (az egyik egy rock’n’roll feldolgozás volt Texas nagy szülöttjétől, a néhai Buddy Hollytól), majd átadta a mikrofont Third Man Records nevű lemezcége egyik frissen leszerződtetett előadójának, Seasick Steve-nek (született: Steven Gene Wold, 1941), egy háromhúros gitáron játszó öreg amerikai bluesénekesnek, aki csak 65 évesen, 2007 elején futott be – és azóta hatalmas népszerűségnek örvend – Nagy-Britanniában, de szülőhazájában még viszonylag kevesen ismerik.
 
Jack White a minikoncertjét „egy texasi dallal”, Buddy Holly 1957-es slágerével, a pályakezdő Rolling Stones által is sikerre vitt Not Fade Away című klasszikussal kezdte, majd a Dead Leaves And The Dirty Ground című 2001-es White Stripes-számmal zárta, aztán Seasick Steve műsora alatt a kisbusz belsejében kezelte a rakoncátlankodó hangtechnikát – és a végén beinvitálta vásárolni a közönséget guruló lemezboltjába.

 
a texasi SXSW fesztiválon adott minikoncert fotógalériája az alábbi képre kattintva nyitható meg:

---------------------------------------------------------------

ez pedig az a 2006 szilveszteri tévéfellépés (természetesen Jools Holland Later... című műsoráról van szó), aminek Seasick Steve a nagy-britanniai befutását köszönheti:
 

 
http://www.thirdmanrecords.com
http://www.seasicksteve.com
 
összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/03/20/jack_white_not_fade_away
Jack White: Not Fade Away + Dead Leaves And The Dirty Ground (koncertvideó + fotógaléria)
süti beállítások módosítása