The Strokes: Angles – a teljes album!

2011.03.15. 07:55, -recorder-

A XXI. századi gitárzenei revival posztercsapatának, a New York-i art-punk – a hatvanas évekbeli Velvet Underground és a hetvenes évekbeli CBGB klub (Television, Blondie, Talking Heads, Ramones stb.) – örökségét újra divatba hozó Strokesnak öt év és három album (Is This It – 2001, Room On Fire – 2003, First Impressions Of Earth – 2006) után elfogyott a lendülete, és újabb fél évtized kellett, mire a kvintett új anyaggal tudott előrukkolni. Itt a Recorderen tavaly már beszámoltunk a nehéz szülésről, az elmúlt hetekben pedig a visszatérő Under Cover Of Darkness kislemezdalt, majd annak videoklipjével együtt a B-oldalas számként publikált You’re So Rightot is bemutattuk az Angles című albumról, ám most a zenekar közzétette a teljes tízszámos lemezanyagot – itt nálunk is rögtön meghallgatható elejétől végéig, egészen a nemzetközi megjelenés napjáig, március 21-ig!
 
A New York-i kvintett tagjai – a szólógitáros Nick Valensi kivételével – az elmúlt öt évben külön-külön jelentettek meg lemezeket: a Coldplay előzenekaraként Budapestre is eljutó Albert Hammond Jr. gitáros két szólóalbumot is készített (Yours To Keep – 2006, ¿Como Te Llama? – 2008), Fabrizio Moretti dobos a Little Joy trió tagjaként dolgozott (Little Joy – 2008), Nikolai Fraiture basszista Nickel Eye név alatt próbálta ki magát szerző-előadóként (The Time Of The Assassins – 2009), és végül 2009 nyarán a frontember Julian Casablancas is előállt szólóanyagával (Phrazes For The Young). A közös munkát 2009 első felében kezdték újra, de sok csúszás után csak 2010 novemberére fejezték be a lemezfelvételeket, melyek nem is zajlottak a legjobb hangulatban: a dalszerző Casablancas ezúttal már kénytelen volt a szokásosnál több teret adni zenésztársainak a komponálásnál, és gyakran ott sem volt a stúdióban a többiekkel, inkább külön énekelte fel szövegeit. Az Angles címet kapó 34 perces végremény azonban az eddigi életműhöz méltó tipikus Strokes-album lett, amint az itt rögtön hallható is:

 

íme egy videósorozat a lemez felvételeiről:

ez pedig a visszatérő Under Cover Of Darkness kislemezdal első élő előadása, a Saturday Night Live műsorában – 3:59-nél egy „fuck it!” is becsúszott élő adásban:

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/03/15/the_strokes_angles_a_teljes_album
The Strokes: Angles – a teljes album!
süti beállítások módosítása