The Streets: hivatalos búcsú - a teljes új album, egy letölthető mixtape és a legutolsó szám!

2011.02.09. 15:07, -recorder-

Egy héten belül nemcsak a White Stripes és az LCD Soundsystem jelentette be feloszlását, de Mike Skinner egyszemélyes The Streets projektjénél is bezár a bazár: a napokban megjelent Computers And Blues album és a Cyberspace And Reds című mixtape után még kiadott búcsúzóul egy legeslegutolsó számot, aztán kirakta a ZÁRVA táblát weboldalára, már nem ad ki több zenét, nem ad több interjút – még letudja turné hátralévő állomásait, és kész. Az új album itt rögtön meghallgatható – a mixtape és a búcsúzó szám pedig akár még le is tölthető!
 
Az eredetileg tényleg együttesként születő, de a világ elé már Mike Skinner szólóprojektjeként lépő (aztán koncerteken teljes élő zenekari kísérettel megszólaló) The Streets pont tíz éve, 2001-ben tűnt fel a UK garage színtéren Has It Come To This? című bemutatkozó kislemezével, amit öt album követett (Original Pirate Material – 2002, A Grand Don't Come For Free – 2004, The Hardest Way To Make An Easy Living – 2006, Everything Is Borrowed – 2008, Computers And Blues – 2011). Az elsővel a zenebarkácsoló-rímfaragó Mike nagy felfedezett lett, a másodikkal No.1 slágert és milliós eladásokat produkáló popsztár, a következő kettő idején a sztárság hátulütőivel küszködött és megvilágosodott, de az ötödikkel most ismét csúcsformában búcsúzhat. Sőt bónuszként még az ötödik sorlemez felvételeinek befejezése óta eltelt kilenc hónapban barkácsolt számaiból is összeállított egy mixtape-albumot Cyberspace And Reds címmel. Sőt most, hogy a brit Guardian zenei rovatában zajló The Streets-hét nyitányaként hivatalosan is bejelentette a projekt lezárását, búcsúzóul még egy utolsó instrumentális számot is letölthetővé tett Close The Book címmel, amivel szépen vissza is utalt legelső Streets-szerzeményére, első albumának nyitódalára, a Turn The Page-re.

Az ilyesmire mondják, hogy kerek karrier.

the-streets.co.uk/ 

a 2011. február 7-én megjelent Computers And Blues album itt hallható:

a január végén megjelent Cyberspace And Reds mixtape anyagát itt lehet meghallgatni és számonként letölteni:

a legutolsó szám, a Close The Book itt hallható és tölthető le:

itt látható klipjével a Computers And Blues albumot beharangozó Going Through Hell című dal, melynek refrénjét a lemez két további számában (Soldiers, We Can Never Be Friends) is felbukkanó Rob Harvey, a 2010 végén feloszlott The Music együttes frontembere énekli:

a Computers And Blues albumhoz tartozó interaktív kisfilm – a végén három választási lehetőséggel:

Mike Skinner búcsúüzenete a Guardian honlapján, ahol a Streets-hét programját ismerteti, miközben aláfetső zeneként utolsó száma, a Close The Book szól: 

 

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: the streets
https://recorder.blog.hu/2011/02/09/the_streets_itt_a_vege
The Streets: hivatalos búcsú - a teljes új album, egy letölthető mixtape és a legutolsó szám!
süti beállítások módosítása