Fennesz + Hautzinger-Pándi-Sőrés-Tóth Quartet + Tigrics

2011.02.02. 08:07, -recorder-

A38 Hajó, 2011. február 3.
 
A Noises From The Neighbourhood elnevezésű esten a címbeli szomszéd, Ausztria képviseletében Fennesz is ott zajong majd az A38 fedélzetén. A Bécs és Párizs között ingázó Christian Fennesz napjaink egyik legnevesebb osztrák zenésze – művészetét, melyeknek alapja az elektromos gitár és a laptop összepároztatása, mifelénk is komoly kultusz övezi.
 
Az 1962-es születésű, karrierjét a Maische nevű noise-rock zenekarban indító, majd a techno felé orientálódó Fennesz a kilencvenes éve közepe óta ad ki szólólemezeket. Dolgozott már együtt olyan jeles figurákkal, mint Mike Patton, Ryuichi Sakamoto, David Sylvian, Jim O’Rourke vagy a néhai Sparklehorse-vezér Mark Linkous (vele nem sokkal a halála előtt, 2009-ben adott ki közös albumot az In The Fishtank lemezsorozat keretében), de gyártott filmzenéket és remixeket is bőven. Zenéjét sokan ambient noise-nak nevezik, melyben a nagy zajelődök mellett például a Beach Boys hatása is tetten érhető.
 
Fennesz koncertje előtt honfitársa, Franz Hautzinger is színpadra lép, de nem egyedül: a trombitaművész alkalmi társaságában ott lesz Sőrés Zsolt (akivel már az Abstract Monarchy nevű osztrák-magyar formációban is kollaboráltak), továbbá Tóth László basszusgitáros és az ilyen rendezvényeken elmaradhatatlan ritmusfelelős Pándi Balázs. Szintén az est magyar vonalát erősíti a hazai kísérleti elektronika hőse, az 1975-ös tatai születésű Bereznyei Róbert alias Tigrics is.
 
Jegyár: 1500-2000 Ft
 
http://www.fennesz.com
http://www.franzhautzinger.com

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2011/02/02/fennesz_hautzinger_pandi_sores_toth_quartet
Fennesz + Hautzinger-Pándi-Sőrés-Tóth Quartet + Tigrics
süti beállítások módosítása