The Moog: Angyallány – dalpremier!

2010.11.30. 16:00, -recorder-

Két amerikai kiadású, angol nyelvű album (Sold For Tomorrow – 2007, Razzmatazz Orpheum – 2009) után a budapesti Moog együttes itt a Recorderen mutatja be először első magyar nyelvű stúdiófelvételét. Egy feldolgozásról van szó: az első hazai elektro-pop slágerek közé tartozó Angyallány 1982-es V’Moto Rock-féle eredetijét Lerch István írta és énekelte Demjén Ferenc szövegével. Az itt meghallgatható Moog-féle verzióról az indie rock kvintett frontembere, Szabó Tamás (Tonyo) nyilatkozott nekünk.
 
2009 nyarán volt a Red Bull Soundclash sorozat keretén belül egy koncertünk, ahol a Superbutt együttessel harcoltunk, és ott az volt az egyik feladat, hogy elő kell venni és fel kell dolgozni egy-egy régi magyar számot. Hosszú viták után jutottunk arra, hogy legyen az Angyallány, mert azt meg lehet csinálni úgy, hogy vállalható legyen mindenkinek. Voltak más ötletek is, én például a Most kéne abbahagyni című számot szerettem volna Kovács Katitól, de azt a többiek leszavazták.”
 
„Nem kellett volna stúdióban felvennünk, de úgy gondoltuk, hogy tök jól sikerült a feldogozás, és nem akartuk, hogy elvesszen a már befektetett energia. És ha már felvettük, arra gondoltunk, mutassuk meg másnak is. Ezt a feldolgozást most nyár vége felé rögzítettük, és fölvettünk még mellé három másik számot is, de azok még nincsenek 100%-osan készen. Ezek a felvételek a tervek szerint meg is jelennek majd valamilyen formában. Nem hiszem, hogy
fizikai formátumban, inkább valami digitális EP-ként, de ennek a részleteit még nem tudom. Kettő közülük saját szerzemény (az egyik a Save Me, amit már rendszeresen játszunk koncerten, a másiknak meg – a vasárnapi koncertünk óta – Silent Curse a címe, de még lehet, hogy megváltoztatjuk), továbbá van még egy feldolgozás, de az nem biztos, hogy nyilvánosságra fog kerülni: a Bonanza Banzaitól az 1984. Azt most nyáron adtuk elő az MTV Icon koncerten, a Hello című Ákos-szám mellett.”
 
A magyar feldolgozások mellett az eddig kizárólag angol nyelvű számokat író zenekar mostanában már magyar nyelvű szerzeményben is elkezdett gondolkodni. „Csak próbaképpen, inkább kísérlet meg új kihívás szintjén. Nem azt tervezzük, hogy átnyergelünk magyarra teljesen, sőt ezt – akármilyen hülyén hangzik – nem is nagyon tehetjük meg, mert amerikai kiadónk van (a kaliforniai MuSick Recordings – a szerk.). Eléggé rágja is a fülünket, hogy össze kéne már hozni egy harmadik lemezt, az már itt liheg a nyakunkban. A tervek szerint február legelején, január végén vennénk fel. Ez azon is múlik, hogy a decemberben feléneklésre kerülő demók mennyire győzik meg a kiadó által kiszemelt producerjelölteket. Ha a fő kiszemeltet – akinek a nevét most még nem árulnám el – sikerül meggyőzni, akkor nagy valószínűség szerint megint Amerikában vesszük fel a lemezt, ahogy már az előzőt is.
 
lejegyezte: Déri Zsolt
 
Az Angyallány című dal Moog-féle feldolgozásának stúdiófelvétele itt hallható:
 
The Moog - Angyallány by Recorder.hu  

a dal 1982-es eredetije a V'Moto-Rock előadásában:

kapcsolódó cikkek a Recorderen:
Szabó Tamás (The Moog) kedvenc lemezei
Fotógaléria a Heaven Street Seven és a Moog koncertjéről

 

http://www.moog.hu
http://www.myspace.com/moogband
http://musickrecordings.com
http://lerch.hu 

https://recorder.blog.hu/2010/11/30/the_moog_angyallany_premier
The Moog: Angyallány – dalpremier!
süti beállítások módosítása