Caribou + DJ Bootsie Quartet

2010.11.30. 11:08, -recorder-

Gödör Klub, 2010. december 2.
 
Nem egyszer hangoztattuk már, hogy ritka, amikor hazánkban egy olyan előadót láthatunk élőben, aki aktualitását tekintve a létező legjobbkor, ereje teljében érkezik hozzánk. Az 1978-ban a kanadai London városában született, de már jó ideje a nagyobbik Londonban, a brit fővárosban élő Daniel Victor Snaith, azaz Caribou egy ilyen figura, ugyanis Swim című 2010-es lemeze egész biztosan ott lesz a különböző zenei szaklapok év végi listáin.
 
A pszichedelikus indietronica különféle korok és stílusok között kalandozó matematikus professzora az új évezred hajnalán Manitoba néven adott ki lemezeket, 2004 óta viszont már a Caribou fedőnév mögé bújik. A színpadon a leginkább ütőshangszereket szólaltat meg, de szívesen gitározik, billentyűzik és persze énekel is, ezen a mostani turnén pedig három zenésztársa is a segítségére van: Ryan Smith gitáron és szintetizátoron, John Schmersal basszusgitáron, Brad Weber pedig dobokon kíséri Snaith-t, és természetesen a műsorukra oly jellemző vizuális kiegészítés sem fog hiányozni.
 
Az „izgalmas, kísérletező, az elektronika és az élőzene határain átívelő, válogatott produkciók” bemutatására szerveződött Selected Sounds bulisorozat első rendezvényén magyar fellépők is színpadra lépnek: a Zagar tagjaként is ismert DJ Bootsie (akinek Holidays In The Shade albuma az elmúlt télen látott napvilágot a londoni BBE kiadónál) ezúttal kvartettjével ad élő koncertet, Cadik és Nitelight pedig DJ-szettel készülnek.
 
Jegyár: 2500-3000 Ft

(A múlt héten meghirdetett Caribou-nyereményjátékunkon a dedikált CD-t Puha Szabolcs, a koncertjegyet Virágh Zsófia nyerte. A mai napon, november 30-án délután még egy újabb fordulót is hirdetünk itt a Recorderen.)

 
http://caribou.fm
http://www.myspace.com/djbootsie
http://nvc.hu
http://vilagveleje.hu

egyórás mixtape a legjobb Caribou-videókból, a végén a Sun közel 9 perces élő stúdiófelvételével:

https://recorder.blog.hu/2010/11/30/caribou_dj_bootsie_quartet
Caribou + DJ Bootsie Quartet
süti beállítások módosítása