Filmzenét írt a Kasabian gitárosa

2010.11.22. 12:29, -recorder-

Sergio Pizzorno a London Boulevard című brit krimihez készített aláfestő zenét, sőt betétdalokat is. E pillanatban pedig már az új Kasabian-albumon dolgozik társaival.
 
Az idei BRIT Awards és Q Awards gáláján egyaránt a legjobb zenekarnak választott – és idei Sziget Fesztiválon is fellépett – Kasabian együttes zenei vezérével, a dalszerző-gitáros-másodénekes Sergio Pizzornóval ezentúl már filmzeneszerzőként is komolyan kell számolni. A brit mozikba november 26-án kerülő London Boulevard című thrillerben nemcsak az általa írt score, vagyis kísérőzene csendül fel, hanem – pár Kasabian-felvétel mellett – különálló dalok is, melyek szintén az ő szerzeményei, és ő is énekli őket. A játékfilm forgatókönyve az ír krimiszerző, Ken Bruen azonos című regénye alapján íródott (egy sztárszínésznő és börtönviselt testőre kapcsolatáról szól), a rendező nem más, mint A Tégla című Scorsese-film Oscar-díjas forgatókönyvírója, az amerikai William Monahan (aki első rendezéséhez természetesen a forgatókönyvet is maga adaptálta), a főbb szerepeket pedig olyan neves brit színészek játsszák, mint Keira Knightley, Anna Friel, Colin Farrell, David Thewlis, Ben Chaplin és Ray Winstone. Az, hogy a filmzene külön megjelenik-e lemezen, egyelőre még kérdéses.
 
Az 1980-as születésű (30. születésnapját december 15-én ünneplő), apai ágon olasz származású Sergio Lorenzo Pizzorno a filmzene megírása óta sem volt képes leállni: jelenleg a Kasabian negyedik albumán dolgozik zenésztársaival – megjelenésről egyelőre még korai lenne beszélni, de az biztos, hogy a 2009 legjobb lemezei közt számon tartott West Ryder Pauper Lunatic Asylum folytatása a jövő év második felénél korábban biztosan nem kerül a boltokba.
 
(music-news.com)

http://www.kasabian.co.uk

a London Boulevard előzetese:

 

a Kasabian legutóbbi klipje, a Where Did All The Love Go? 2009-ből:

 

Sergio focistának sem akármilyen – egy 2006-os tévéfelvétel elképesztő lyukérzékéről:

Címkék: kasabian
https://recorder.blog.hu/2010/11/22/filmzenet_irt_a_kasabian_gitarosa
Filmzenét írt a Kasabian gitárosa
süti beállítások módosítása