Lady Gaga a budapesti koncerten vette át MTV-díjait

2010.11.08. 04:55, -recorder-

Az MTV Europe Music Awards madridi gáláján a legtöbb díjat Lady Gaga nyerte, aki a világszerte közvetített eseményre a Papp László Budapest Sportarénából jelentkezett be élőben – három alkalommal is. A Legjobb európai előadó díjára jelölt Kolin tagjai is inkább az énekesnő budapesti koncertjét választották Madrid helyett (pedig idén nem is volt török jelölt a kategóriájukban).
 
A november 7-én este a madridi Caja Mágica stadionban tartott MTV EMA gálán szokás szerint megint elég komolytalan eredmények születtek: olyanok nyertek díjakat, mint Justin Bieber (legjobb hímnemű előadó, az MTV Push kampány legjobb előadója), Kesha (legjobb új előadó), Katy Perry (a Snoop Dogg-gal közös California Gurls, mint a legjobb videoklip), a 30 Seconds To Mars (legjobb rockzenei előadó), a Linkin Park (legjobb élő produkció) és a Tokio Hotel (az MTV World Stage széria legjobb koncertje). A Free Your Mind különdíjat – a tavalyi díjazott Mihail Gorbacsov után – a világ hátrányos helyzetű gyermekeinek oktatáshoz való jogáért fáradhatatlanul kampányoló Shakira kapta, az estet háromdalos minikoncerttel záró Bon Jovi pedig Globális ikon lett (a gála élő fellépői között szerencsére volt pár értékes produkció is, mint a Kings Of Leon, Kid Rock és Plan B, illetve B.o.B. duettje Hayley Williamsszel). A Paramore-t valamiért az alternatív kategóriában indították, amit meg is nyert (itt az Arcade Fire, a Gorillaz, a Gossip és a Vampire Weekend versenyzett még Hayley Williams sikerzenekarán kívül), és Eminemnek is sikerült négy jelöléséből egyet díjra váltani (legjobb hiphop előadó), de a legtöbb – szám szerint öt – jelöléssel Lady Gaga indult, és ő nyerte a legtöbb díjat is, összesen hármat (legjobb popzenei előadó, legjobb női előadó, legjobb dal – ez utóbbit Bad Romance című slágere érdemelte ki). Ez persze nem is olyan sok annak tükrében, hogy 2010 szeptemberében az amerikai MTV Music Video Awards gáláján a rekordszámú 13 jelöléséből nyolcat váltott díjra.
 
Mivel Lady Gaga (született: Stefani Joanne Angelina Germanotta, 1986) a madridi gála idején éppen The Monster Ball elnevezésű turnéja magyarországi állomásán, a Budapest Sportarénában tartózkodott, így onnan jelentkezett be élőben minden egyes MTV-trófea átvételekor. Az elsőt még a backstage-ben kapta kézhez előzenekara, a Semi Precious Weapons tagjaitól, a másik kettőt viszont már a színpadon vette át, koncert közben. A harmadik díjnál egy rögtönzött egyperces performanszot is nyújtott a sokmillió tévénézőnek: Teeth című számából és egy még kiadatlan dalából énekelt pár sornyi részleteket visító gitárkísérettel, majd elzavarta az MTV kameráját. A műsor egy későbbi pontján a három MTV-díjat feltette díszként a zongorájára, és úgy adta elő legjobb szerzeményét, a Speechlesst, illetve egy vadonatúj dalát, a You And I-t, mely 2011 elejére ígért új albumán, a Born This Way-en kap majd helyet.
 
Az MTV Europe Music Awards aznap esti jelöltjei közül nem csak maga Lady Gaga volt jelen a pazar budapesti koncerten. A nézőközönségben feltűntek a Kolin együttes tagjai is, akik a Legjobb magyar előadó díj nyerteseként automatikusan indultak Madridban a Legjobb európai előadó címért, de mivel a költségcsökkentés jegyében a regionális nyerteseknek – a tavalyi évvel ellentétben – idén sem vörös szőnyeg, sem helyszínen rögzített köszönőbeszéd nem járt, ezért Linczényi Márk és zenésztársai is a költségcsökkentés mellett döntöttek: a kiutazás költségeit inkább november végén készülő Mountain King című 3D-s videoklipjükbe forgatják bele.
 
A 2008 óta létező Best European Act kategóriában idén végül Olaszország jelöltje, Marco Mengoni győzött. Ez persze csak azért történhetett meg, mert a – hatalmas szavazóbázisának és kiterjedt diaszpórájának köszönhetően – korábban mindig fölényesen nyerő Törökország 2010-ben nem indíthatott jelöltet, az MTV Europe és a török Multi Channel Developers műsorszolgáltató cég (az MTV Türkiye üzemeltetője) közti jogvita miatt.
 
(Recorder)

http://www.ladygaga.com

Kapcsolódó cikkek a Recorderen:

Lady Gaga egyetemi tananyag lesz
Yoko Ono és Lady Gaga duetteket énekeltek
„Mostantól már én fogom másolni Lady Gagát!” – Peaches-interjú
„Lady Gaga nem feltétlenül az az énekesnő” – Hercules And Love Affair-interjú
Princess Superstar sztriptízt táncol a rajongók pénzéért
Idén is a Kolin lett a Legjobb magyar előadó az MTV regionális díjkiosztóján

közvetítés a díjak átvételéről (amíg a Viacom nem törölteti őket)

 

 

https://recorder.blog.hu/2010/11/08/lady_gaga_a_budapesti_koncerten_vette_at_mtv_dijait
Lady Gaga a budapesti koncerten vette át MTV-díjait
süti beállítások módosítása