Beck a rajongók segítségét kéri válogatáslemeze összeállításához

2010.11.07. 13:18, -recorder-

A 40 éves amerikai zenész honlapján lehet szavazni, hogy az elmúlt másfél év során digitális formátumban publikált sztárparádés Record Club-feldolgozásalbumok anyagából mely dalok kerüljenek fel a már fizikai formában megjelenő best of lemezre.
 
Mint ismeretes, Beck 2009 júniusában indította be a Record Club nevű projektet, és a célja az volt vele, hogy válogatott zenészhaverok társaságában, gyors és spontán módon – némi dzsemmelés után egyetlen nap alatt – dalról dalra feldolgozza a poptörténet egy-egy fontos lemezét. Első körben az 1967-es The Velvet Underground & Nico albumra került sor 2009 júniusában, majd ezt követte az azóta eltelt másfél évben a Songs Of Leonard Cohen (1968), a néhai Skip Spence kanadai dalszerző-énekes Oar albuma (1969), az INXS-féle Kick (1987) és legutóbb – némileg meglepő választásként – a delejes tekintetű görög new age komponista, Yanni szimfonikus koncertlemeze, a Yanni Live At The Acropolis (1994)
 
A felvételek során számos jeles kolléga volt Beck Hansen segítségére: a Velvet Underground-átiratoknál többek között Nigel Godrich szuperproducer és Joey Waronker sessiondobos (sőt még Beck sógora, Giovanni Ribisi színművész is), a Cohen-anyagnál Devendra Banhart, a Wolfmother-vezér Andrew Stockdale és az MGMT tagjai, a Skip Spence-daloknál Feist, Jamie Lidell és a Wilco tagsága, az INXS-feldolgozásoknál a bájos amerikai dalszerző-gitáros-énekesnő, Annie Clark (St. Vincent) és a Liars tagjai, a Yanni-kompozícióknál pedig a Tortoise experimentalistái és Thurston Moore a Sonic Youth-ból.
 
A felvételek ezidáig csak digitális formátumban, illetve videókon dokumentálva jelentek meg, most viszont Beck egy vinyl válogatáslemezt is tervez kiadni az eddig feldolgozott számok legjobbjaiból – és ehhez kéri rajongók segítségét. A beckvoting.com honlapon a héten már el is indult a szavazás, ahol mindenki voksolhat tíz kedvenc dalára, és Beck ezeket figyelembe véve állítja majd össze az album számsorrendjét.
 
A Recorder szerzői szerint a Record Club-válogatásra bűn lenne nem feltenni például a Velvet Underground-féle Sunday Morningot, Leonard Cohen Suzanne-jét, Skip Spence Weighted Down (The Prison Song)-ját Feist énekével, az eredetileg instrumentális Yanni-féle Santorini átiratát Thurston Moore improvizált szövegével, vagy a sorozat eddigi legjobban sikerült darabjáról, az INXS-feldolgozáslemezről a Devil Inside-ot és a két csúcsdalt: a St. Vincent által énekelt Need You Tonight és Never Tear Us Apart című slágereket. Irány a beckvoting.com és a regisztrálás után már mehetnek is a voksok!
 
 
http://www.beck.com/recordclub/
 

 



https://recorder.blog.hu/2010/11/07/beck_a_rajongok_segitseget_keri
Beck a rajongók segítségét kéri válogatáslemeze összeállításához
süti beállítások módosítása