Fever Ray: Keep The Streets Empty For Me (Fine Cut Bodies Remix)

2010.10.18. 11:59, -recorder-

Miközben a Fever Ray – azaz a svéd Knife duó női fele, Karin Dreijer Andersson – új feldolgozás-kislemezt jelentet meg (Mercy Street), és egészen 2010 őszéig kihúzza 2009-es címnélküli sikeralbumának turnéját (lásd interjúnkat!), addig az album dalaiból továbbra is folyamatosan készülnek a remixek. Nemrégiben Fodor Attila, azaz Kevin, azaz a Fine Cut Bodies is publikált egy friss átiratot SoundCloud-oldalán, hivatalos remix megjelöléssel!
 
A Fever Ray-albumon hallható eredeti Keep The Streets Empty For Me alighanem jó eséllyel szállna versenybe a 2009-es év legszebb dala viadalba, Kevin 2010-es remixe pedig majd nyolcpercesre nyújtva is hatásosan tartja meg az eredeti szerzemény feszültségét, miközben eleinte fa ütősökkel viszi a ritmust, aztán dubos, majd glitch-es elemekkel köríti azt. A hivatalos szó persze felkeltette az érdeklődésünket, és megkeresésünkre Kevin elmesélte a remix történetét.
 
Tavaly csináltam egy Röyksopp-remixet és bár nem az nyerte meg a versenyt (a szintén Karin Dreijer által énekelt Tricky Tricky című dalból több mint kétszáz versenyző készített remixet – a szerk.), idén megkeresett a menedzsment, hogy mégis kiadnák, mert nagyon bírják, és hogy csináljak egy Fever Ray-remixet is, ha van kedvem, válasszak számot.” Az elkészült remix sorsa még kissé bizonytalan („várom, hogy mi lesz a következő lépés” – mondja Kevin), annyi viszont bizonyos, hogy magának Karinnak tetszik ez a verzió, még saját Twitter-oldalán is megosztotta!
 
Ha arra gondolunk, hogy bloggerkörökben már tavaly nagy sikerrel forgott egy nem hivatalos Fever Ray-remixlemez, nem túl merész jóslat megelőlegezni, hogy lehet ilyenből hivatalos kiadvány is, amire aztán ez a kiváló Fine Cut Bodies-remix egészen jó eséllyel fel is kerülhet. Kevin szerzeményei már számos mixlemezen, válogatáson feltűntek – az egyik legemlékezetesebb ezek közül talán a Simian Mobile Disco által összeállított FabricLive 41 volt, amelyen a Huncut Hacuka című Fine Cut Bodies-szám szerepel.
 
Dömötör Endre

http://feverray.com
http://www.myspace.com/finecutbodies

Íme, a hivatalos magyar Fever Ray-remix:


Összehasonlításként itt a Fever Ray-féle eredeti verzió is, a klipjével együtt:

https://recorder.blog.hu/2010/10/18/fever_ray_keep_the_streets_empty_for_me_fine_cut_bodies_remix
Fever Ray: Keep The Streets Empty For Me (Fine Cut Bodies Remix)
süti beállítások módosítása