Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 39. hét

2010.10.05. 10:56, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (a letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 
A KHT10 ezen a héten nemzetközi, nem csak angolszász zenékkel. Vannak benne bemutatkozások, visszatérések, gyorsak és lassúk.
 

 

Goose: Words
 
A négy évvel bemutatkozás után elkészült a belga zenekar második albuma, ez lesz róla a kislemez. Elsőre idegesítőnek tűnt, de ha sokat hallgatom, bejön.
http://www.myspace.com/goosemusic
 
 
The Chapman Family: All Fall

 
Hardcore-ba hajló 2009-es kislemezüket (Kids) ünnepelte a brit zenesajtó, a következő (Virgins) viszont már eltűnt a süllyesztőben. Azóta csak tovább halódik a brit indie rock színtér, eltelt egy teljes év, és még mindig nincs kész az album, de ez a új szám biztató.
http://www.myspace.com/thechapmanfamily
 
 
Youthless: Golden Age
 
Ők a második portugál zenekar, akiket szeretek (az első az Umpletrue volt). Tavasszal nyomták a blogok ezt a számot. Októberben az új alapítású One Bird Records adja ki kislemezen Nagy-Britanniában. Ez elég indok, hogy itt szerepeljen friss megjelenésként.
http://www.myspace.com/youthless
 
 
BYOB: Peaches (Instrumental)

 
Example és Professor Green után újabb vigyori brit rapper készül meghódítani a slágerlistát. A vokális verzió sem rossz, de a playlisten az instrumentális verzió szerepel, mert ez a táncolható Stranglers-remix jobban passzol a Recorderhez.
http://byobmusic.com
 
 
Fujiya & Miyagi: Sixteen Shades Of Black & Blue

 
Sejtelmes előzetes a brightoni zenekar januárra várható új albumáról. A Pitchfork oldalán itt már letölthető.
http://www.myspace.com/fujiyaandmiyagi

 
British Sea Power: Zeus
 
Az októbert a Manic Street Preachers előzenekaraként végigkoncertező brit indie rock kvartett új EP-jének címadó száma – egy e-mail címért cserébe – ingyenesen letölthető itt a BSP weboldaláról.
http://www.britishseapower.co.uk/
 
 
Cassius: The No No's

 
A Cassius is az EP formátumot preferálja az album helyett. A francia house duó EP-je most a héten jelenik meg The Rawkers címmel, hat szám van rajta, és ez köztük a harmadik.
http://www.myspace.com/cassius15again
 
 
The Limiñanas: Funeral Baby
 
Erről a francia garázs-pop zenekarról nem tudok sokat. Pláne nem is értem, miről énekelnek. Serge Gainsbourg biztos szerette volna ezt a számot.
http://www.myspace.com/theliminanas
 
 
Get People: Careless
 
Londoni trió igéretes bemutatkozó száma dupla A-oldalas kislemezről a kiváló Hit Club kiadótól. Korábban egy Mystery Jets-remix révén lehetett róluk hallani.
http://www.myspace.com/getpeople
 
 
Salem: Asia
 
Bemutatkozó kislemez – ezt a hangos morajt két fiú és egy lány csinálja valahol Michiganben. Állítólag menők lesznek. Ingyenesen letölthető 970 különböző zeneblogról.
http://www.myspace.com/s4lem
 
 
összeállította: Lévai János

https://recorder.blog.hu/2010/10/05/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_39_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 39. hét
süti beállítások módosítása