Összeáll a Buffalo Springfield

2010.09.15. 12:55, -recorder-

Neil Young legendás együttese 42 év szünet után ad újra koncertet.
 
Szinte rekordnak tűnő, 42 évnyi kihagyás után ismét összeáll Neil Young első jelentős zenekara, az 1966 és 1968 között működő, összesen három stúdiólemezt megjelentető Buffalo Springfield. A még életben lévő tagok – a 65 éves Young mellett a másik két gitáros-énekes, Stephen Stills és Richie Furay – két jótékonysági fellépést vállaltak el: az akusztikus koncertekre október 23-án és 24-én kerül sor a kaliforniai Mountain View-ban. A bevételeivel a beszéd- és mozgáskorlátozott gyerekek oktatását segítő, nagy hagyományú – Neil Young szervezésében a nyolcvanas évtized vége óta minden évben jelentkező – Bridge School Benefit idei rendezvényén a Buffalo Springfield mellett olyan nevek lépnek még fel, mint Lucinda Williams, Jackson Browne, Elvis Costello, Billy Idol, a Grizzly Bear, a Modest Mouse és a Pearl Jam.
 
Visszatérve a Buffalo Springfieldre: a közelmúltban elhunyt tagokat, Bruce Palmer basszusgitárost és Dewey Martin dobost Young basszusgitárosa, Rick Rosas, illetve a Crosby Stills & Nash trió több mint három évtizede hűséges dobosa, Joe Vitale fogja helyettesíteni. „Keserédes lesz a visszatérés, mert Bruce és Dewey már nem lehet velünk” – nyilatkozta Furay a közelgő összállás kapcsán, de azért így is sokak álma válik valóra. Többek között Neil Youngé, aki 2000-es Silver & Gold című albumán, a Buffalo Springfield Again című számban már megénekelte, hogy mennyire szeretne megint együtt zenélni a régi cimborákkal (akkor még mind az öt tag életben volt).

A múltidézés mellett Neil Young a jelenben is aktív: új stúdióalbuma 2010. szeptember 28-án jelenik meg Le Noise címmel.

 

 

https://recorder.blog.hu/2010/09/15/osszeall_a_buffalo_springfield
Összeáll a Buffalo Springfield
süti beállítások módosítása