arcadefire_1.jpg

"Soha nem volt még ennyire fontos, hogy összetartsunk és vigyázzunk egymásra" - e gondolat kíséretében tette közzé új dalát az Arcade Fire, a Gorillazhoz hasonlóan Donald Trump elnöki beiktatása előtt.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/20/hatalomert_cserebe_szabadsagot_ker_uj_dalaban_az_arcade_fire
Hatalomért cserébe szabadságot kér új dalában az Arcade Fire

gorillaz_1.jpg

Közel öt év után végre itt az első új Gorillaz-dal, melyet Damon Albarn és Jamie Hewlett virtuális zenekara Donald Trump beiktatása elé időzítve tett közzé. A hátborzongató Hallelujah Money vendégénekese Benjamin Clementine, ő a főszereplője az apokaliptikus klipnek is. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/20/halleluja_visszatert_a_gorillaz
Halleluja, visszatért a Gorillaz!

 unnamed.png

Az A38 Budapest egyik legismertebb szórakozóhelye, kulturális központja. Szeptemberben már megírtuk, hogy mennyi mindenben vesz részt a budapesti klub, amelynek profilja most a Cseh Tamás Programiroda működtetésével is bővül. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/20/iden_az_a38_ad_otthont_a_cseh_tamas_programirodanak
Idén az A38 ad otthont a Cseh Tamás Programirodának

top_hun_2.jpg

A hazai zenei élet elmúlt három-négy évének színesedéséhez, fejlődéséhez hasonlóan 2016 is hozott rengeteg újonnan felbukkant ügyes előadót, sok jó lemezt is, de egy fontos kérdést úgyszintén: honnan lesz ennyi zenekarnak tisztességes létszámú rajongótábora? A kreatív tőkefelhalmozás kellős közepén járunk, de egyúttal válaszút előtt is. A 46. Recorder magazinban megjelent évösszegző sorozatunk, a Topzenék 2016 fókusztéma pop és rock, valamint hiphop és elektronikus zenei cikkei után a magyar fejezet következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/19/utelagazas_elott_2016_a_magyar_zeneben
Útelágazás előtt – 2016 a magyar zenében

unnamed_12.jpg
Újabb elismerést gyűjtött be a legnagyobb magyarországi fesztivál: a European Festival Awards-on a Sziget kapta a nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja díjat. Aztán két nap múlva az a hír járta be a magyar sajtót, hogy Gerendai Károlyék eladták többségi, 70%-os tulajdonrészüket a Sziget Kft.-ből. Egy üzleti magazin pedig megtippelte, hogy nagyjából mennyi pénzért.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/19/nemzetkozi_siker_megint_dijat_nyert_a_sziget
Újabb nemzetközi díjat nyert a Sziget, aztán két nap múlva eladták a fesztivált!

bonobo_3.jpg

A Magyarországra szinte hazajáró Bonobo január 13-án jelentette meg Migration című albumát, melyet most a korábban Chet Fakerként ismert Nick Murphy-vel közös dal újabb klippel nyomatékosít.

tovább →
Címkék: bonobo nick murphy
http://recorder.blog.hu/2017/01/19/bonobo_uj_klipjebol_nincs_kiut
Bonobo új klipjéből nincs kiút

31900006.JPG

Globálradaron egy magyar tagot (a Recorder egyik londoni tudósítóját, Csonka Mátyást) is soraiban tudó brit zenekar, naná, hogy Magyarradar kérdéseinket tettük fel nekik. Bemutatkozik az ígéretes elektronikus dreampopot játszó GØSPEL.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/19/globalradar_g_spel
Globálradar – GØSPEL

douglas_d.jpg

Ólafur Arnalds és Nils Frahm kiadójánál jelent meg Douglas Dare második albuma és ez már kicsit segít belőni a fiatal londoni dalszerző-producer zenéjét. De mindez csak közelít a végeredményhez és nem pontosítja azt (bár apja is zongoratanár), hiszen Dare artpopos, kamarapopos zenéjébe posztdubsteptől posztrockig húzódnak az egyéb hatások.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/19/douglas_dare_aforger_lemezkritika
Douglas Dare: Aforger (lemezkritika)

dizze_showt_pr1_300d_030804.jpg

A grime története a kilencvenes évek végéig nyúlik vissza. Útja a house brit csökevényesítése mentén vezetett. Uk garage, speed garage, 2step, kalózrádiók, Kelet-London toronyházainak pincéi és bammm: új stílus született. Ami 2008-ban üzletileg is csúcsra jutott Dizzee Rascallal (nyitóképen) és Wileyval, és ami néhány év válság után idén ismét legjobb formáját mutatja a Mercury-díjat nyert Skeptával és társaival.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/18/amit_elniuk_kell_es_amit_inkabb_elnenek_a_grime_regen_es_ma
Amit élniük kell, és amit inkább élnének – A grime régen és ma

moonbounce.jpg

A lemezborítókkal való játék megunhatatlan: térképbe illesztve, gyerekekkel rekonstruálva, arcra festve, ételként tálalvabetűmódosítással átértelmezve, megannyi ötletet láttunk már a coverek kifordítására, és nyilván fogunk is még. Egy amerikai producer most lemezborítókra montírozta magát új klipjében, a látvány fenomenálisan vicces.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/01/18/csak_hallucinalok_vagy_tenyleg_en_vagyok_az_osszes_lemezboriton
Csak hallucinálok, vagy tényleg én vagyok az összes lemezborítón?