norwaydig_bodoo.jpg

A 49. Recorder magazin Pécs & pop fókuszában most Pécs elektronikus zenei életének áttekintése következik két generáció szemszögéből. DJ Bodoo (Bodó Márton) két évtizede a közeg fáradhatatlan motorja dj-ként, promóterként, zenei projektek gazdájaként, míg BØC (Iváncza Boglárka) nagyjából tíz éve kapcsolódott be az események alakításába, jelenleg az Amper Klub programszervezője-pr-osa, plusz a Betwixt dj-kollektíva „anyukája”.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/beletenni_is_nem_csak_kivenni_dj_bodoo_es_b_c_a_pecsi_elektronikarol
Beletenni is, nem csak kivenni – DJ Bodoo és BØC a pécsi elektronikáról

rsd_x_vinylize_x_crosley_11_x_17_1024x1024_ny.jpg

A Record Store Day, azaz a rendszeresen április harmadik szombatján megtartott Lemezboltok Napja rendezvény idén ünnepeli 10. évfordulóját, az eredetileg a független lemezboltok éltetéséről, aztán hamar az exkluzív vinylkiadványokról is szóló ünnep idei ritkaságairól itt írtunk, de lesz egy magyar vonatkozású limitált kiadvány is a világ record store-jaiban: egy Vinylize – Tipton által tervezett poszter, amely egy egyedi műalkotás, a Snellen-féle szemtábla (az a számsor, amit minden szemvizsgálatkor be kell olvasnunk) újraértelmezése – lemezjátszókkal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/nem_lemezjatszot_kaprazik_a_szemed_a_vinylize_ujratervezte_a_snellen_tablat_a_rsd_alkalmabol
Nem lemezjátszót káprázik a szemed, a Vinylize újratervezte a Snellen táblát a RSD alkalmából!

img_1028.jpg

A Lukas Graham trió egy ügyes, de nem kiemelkedő dán soulpopzenekar, amelyik 2015-ös második lemeze után kezdett nagyon gyorsan és nagyon befutni. Karrierjük jó példája a kétezertizes évek zenei közegére: hazai sikerek után felléphettek néhány amerikai tévéshow-ban, majd a tinik nagyon elkezdték hallgatni dalaikat a Spotify-on, ahol a zenekar különösebb sajtótámogatás nélkül az egyik leghallgatottabb előadó lett 2016-ban. Annyira, hogy 2017 márciusában a Budapest Sportarénát is szépen megtöltötték. Lékó Tamás koncertgalériája.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/spotify-on_befutott_villam-vilagsztarok_lukas_graham-koncertgaleria
Spotify-on befutott villám-világsztárok – Lukas Graham-koncertgaléria

record-store-day.jpg

 

A 2007 óta minden évben megrendezett Record Store Day a független lemezboltok és az analóg zenehallgatás ünnepe, ráadásul a kiadók ilyenkor mindig rengeteg újdonsággal készülnek – ez idén sincs másként. Pontosan egy hónap múlva, 2017. április 22-én ezek közül a lemezek közül csemegézhetünk élen a Recorder kedvenc meglepetésével, a The The visszatérő, tizenöt év utáni első új, fizikailag is megjelenő popdalának 7"-vel, amin ráadásul újra a formáció tagja az ex-Smiths-gitáros Johnny Marr. Őrület!

tovább →
Címkék: record store day
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/ezeket_a_lemezeket_vedd_meg_iden_a_record_store_day-en_kozte_a_the_the_visszatero_7_-et
Ezeket a lemezeket vedd meg idén a Record Store Day-en – közte a The The visszatérő 7"-ét!

REC050

2017.03.22. 13:00, rerecorder

rec50_cover.jpg


címlapfotó:
Lékó Tamás

http://recorder.blog.hu/2017/03/22/rec050
REC050

mcf_foto_3_ny.jpg

Szarvas Árpád fő zenekara, az EZ Basic mellett mostanság a Models Can't Fuck nevű projektjével aktív, amely egy 2011-es kitűnő EP, a dreampopos Move To Iceland után öt évvel, tavaly jelentkezett új dallal. Az indiepopot és afrobeatet keresztező Flake után itt a háromszámos címnélküli EP is két másik hasonló és hasonlóan emlékezetes dallal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/ep-premier_models_can_t_fuck_models_can_t_fuck
EP-premier: Models Can't Fuck: Models Can't Fuck

ivan_6.jpg

Az Ivan And The Parazol tavaszi turnéját tartja, a hétvégén teltházas koncertet adtak az Akváriumban, ahol bemutattak két vadonatúj számot, amiket most mi is bemutatunk koncertfelvételen, a zenekar kommentárjával.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/22/_iggy_pop_megbaszott_egy_kc_and_the_sunshine_band-gruppit_ket_uj_ivan_the_parazol-szam
"Iggy Pop megbaszott egy KC And The Sunshine Band-gruppit" – két új Ivan & The Parazol-szám

lajko.jpg

Lajkó Félix transzban, vagyis trance-ben! A dubos, chilles, trance-es Óperentzia duóval közös legújabb dalában a citera a főszereplő, garantált siker lesz az idei O.Z.O.R.A.-n és más fesztiválokon

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/21/klippremier_lajko_felix_es_az_operentzia_ret
Klippremier! Lajkó Félix és az Óperentzia: Rét

image_5.png

Sűrűnek ígérkezik ez a hét is a Müsziben: szerdán a Kvltnight hozza el a witchhouse mexikói ősatyját, Ritualz-t, csütörtökön Tigricsék engedik szabadjára az avantgárd elektronika nagymacskáját, szombaton trópusi őrület és reneszánsz zajbuli közül lehet választani, vasárnap pedig a Hanglemezbörzén lehet böngészni és kipihenni a hetet. Ha pedig valaki összekötné a kellemeset a hasznossal, akkor erre szombaton délután 4-től adódik mód a Body and Yoga Fitness tavaszváró UV Yoga party-ján.

tovább →
Címkék: müszi
http://recorder.blog.hu/2017/03/21/a_muszi_heti_programajanloja_kvltnight_tigrics_bwola_kesz
A Müszi heti programajánlója: Kvltnight, Tigrics, BWOLA

grandaddy_1.jpg

Amikor egy régi nagy kedvenc nem úgy tér vissza, hogy immel-ámmal szeretjük a friss kiadványt. A Grandaddy megtette ezt a szívességet – köszi, papák!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/03/21/grandaddy_last_place_lemezkritika
Grandaddy: Last Place (lemezkritika)