kd9_3489.jpg

Hegyi Dóriról eddig leginkább közreműködései kapcsán hallhattunk (Belau, mius, The Rocket Science, iamyank), ám most egy saját, OHNODY névre hallgató projekttel indítja karrierjét, mint önálló énekes-dalszerző. Azt is rögtön egy szép videóval, ami a jövőre megjelenő bemutatkozó EP, a Nude felvezető dalához, az elektronikus r&b-s Water (水)-höz készült. Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/klippremier_ohnody_water
Klippremier! OHNODY: Water

bermuda_halasz.jpg

Generációkon átívelő közreműködéseket mutattunk be a colovoxon (képeslapra nyomott lemez) megjelent Képeslap című friss Bermuda-dal apropóján. És mit mond a zenekar az új, Halász Judittal közös számról?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/_nem_gegnek_szantuk_bermuda-interju
„Nem gegnek szántuk” – Bermuda-interjú

jai_paul_paul_institute.jpg

Igazából ez sem egy Jai Paul nevén kijött szám, de producerként, szerzőként, hangszeresként és háttérvokalistaként is közreműködik rajta. De ez is egy nagyon komoly valami ahhoz képest, hogy a legeslegnagyobbak közé röpke 8 percnyi zene alapján besorolt misztikus zenész mit csinált 2012 óta.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/itt_egy_uj_jai_paul-szam_ropke_ot-hat_evvel_az_elso_ket_szam_utan_amik_megvaltoztattak_a_popzenet
Itt egy új Jai Paul-szám, röpke öt-hat évvel az első két szám után, amik megváltoztatták a popzenét

akusztik_logo_650.png

(X) A magyar könnyűzene inkubátoraként is szolgáló Akusztik című műsor a Petőfi Rádió után jövő hét hétfőtől, november 20-ától az M2 Petőfi TV képernyőjén is megkezdi hódítását. Csak a dallam és a ritmus tisztán – ezt garantálja a műsor, amelyet ezentúl a vasárnapi rádiós formátumon túl hétfőnként 22.40-től az M2 Petőfi TV képernyőjén is követhetnek a rajongók. De addig is itt egy exkluzív premier: a sorozat első fellépője, Tóth Gabi a Balkan Fanatik Csináld, csináld, jól csináld című dalát is eljátszotta az A38 Hajó színpadán. Az akusztikus feldolgozás felvételét hétfő estig csak a Recorderen lehet megnézni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/hetfotol_az_m2_petofi_tv-n_is_lesz_akusztik_toth_gabi_egy_dala_addig_csak_a_recorderen_lathato
Hétfőtől az M2 Petőfi TV-n is lesz Akusztik, Tóth Gabi egy dala addig csak a Recorderen látható.

pb_lb.jpg

A címben lényegében minden benne van! De azért kifejtjük. A Péterfy Bori & Love Band kiadta hatodik, eddigi alighanem legjobb albumát, az ötletektől burjánzó, elektronikus-darkdiszkós Bori X-et (interjú róla az 57. Recorder magazinban - jön majd online is). A lemez pedig megjelenik extralimitált 100 darabos kiszerelésben vinylen is - ha összejön száz darab előrendelés. Ha nem akarsz lemaradni róla, akkor megrendeled ma.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/17/ne_maradj_le_az_uj_es_zsenialis_peterfy_bori_love_band-lemez_vinylverziojarol_csak_100_db_keszul
Ne maradj le az új és zseniális Péterfy Bori & Love Band-lemez vinylverziójáról! Csak 100 db készül!

burial_untrue.jpg

A 21. század hajnalán a dubstep volt a friss hang és az elmúlt bő tizenöt évben az eddigi utolsó igazán forradalmi zenei műfaj, amely 2008-ig tartó legjobb időszaka után az edm-be épülve a mainstreamet is bevette. A stílus mesterműve, Burial Untrue című albuma most novemberben tízéves.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/16/a_21_szazad_ujstilusa_es_mestermuve_dubstep_es_burial
A 21. század újstílusa és mesterműve – Dubstep és Burial

laibach171104_01.jpg

Az 1980-ban alakult Laibach, amellett, hogy mindig megmaradt egyedi, semmihez nem hasonlítható kívülállónak, számtalan különböző zenei korszakon haladt át az évtizedek alatt: volt zajos ős-indusztriál, a Macbeth albumon kiteljesedő monumentális nagyzenekari darabok szólnak, vagy éppen pulzáló, menetelős ipari technóban is kipróbálta magát a kilencvenes években. Meg persze ezek mellé ott vannak még az egész pályájukat végigkövető feldolgozások is, melyek közt a Queen, a DAF, a Rolling Stones, a Europe és társaik mellett ott szerepel a teljes Beatles-féle Let It Be album is. Az aktuális nagylemez, az Also Sprach Zarathustra pedig megint más irányba vitte el a zenekart és leginkább az avantgárd kortárs zene kategóriába passzol. Lehet szeretni, meg nem szeretni, mindenesetre nekem volt egy olyan érzésem, hogy most inkább a csapat "látni kell őket" legenda státusza, és nem az új album vonzereje miatt lett teltházas a hajó november 4-én.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/16/kortars_ipari_szinhaz_laibach_az_a38-on_galeria
Kortárs ipari színház – Laibach az A38-on (fotógaléria)

azeneejszakaja_650.jpg

Mit keres Paul McCartney és Mozart sötétedés után egy romkocsmában? Holnap ez is kiderül: november 17-én, pénteken este 7 és éjfél között ugyanis egészen szokatlan helyeken tartanak ingyenes klasszikus zenei minikoncerteket Budapesten. Az új fővárosi kezdeményezés, A zene éjszakája eseményei a bulinegyed és az erősen feljövőben lévő VIII. kerület összesen nyolc pontján, klubokban, kávéházakban, kocsmákban és éttermekben zajlanak majd – profi és amatőr zenekarok, szólisták lepik meg az ELLÁTÓház, a Jelen, a Kazimír, a Kék Ló, a Magvető Café, a Mazel Tov, a Szimpla Kert és a Tesla Budapest vendégeit. Azoknak, akik elcsípnék mondjuk a Budapesti Fesztiválzenekar vagy az Óbudai Danubia zenekar tagjait egy-egy kötetlen fellépésen, mutatjuk az egyedi hangulatúnak ígérkező éjjeli órák teljes, részletes programját helyszínek szerinti bontásban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/16/vigyazz_holnap_ejjel_ott_is_zenebe_fogsz_botlani_ahol_nem_is_szamitanal_ra
Vigyázz: holnap éjjel ott is zenébe fogsz botlani, ahol nem is számítanál rá.

fever_ray_kep.jpg

Egy brutális klip vezette fel egy héttel korábban, de túl sok más előjele nem volt annak, hogy még idén kapunk egy Fever Ray-albumot. A másodikat a remek első után, ami után interjút is készítettünk az akkor még a Knife-fal is aktív Karin Dreijer Andressonnal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/11/16/fever_ray_plunge_lemezkritika
Fever Ray: Plunge (lemezkritika)

big_shaq.jpg

Hát hogy sose veszi le a kabátját! A grime-paródia, ami lenyomja az igazi grime-slágereket. Skrrrahh, pap, pap, ka-ka-ka!

tovább →
Címkék: grime big shaq
http://recorder.blog.hu/2017/11/16/mirol_ismerszik_meg_az_igazi_ferfi
Miről ismerszik meg az igazi férfi?