1441841935car_seat_headrest_5.jpg

Will Toledo egyemberes Bandcamp-projektje immár teljes zenekarossá bővült, az első, Teens Of Style című válogatáslemez után pedig májusban megjelent Teens Of Denial.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/07/25/car_seat_headrest_teens_of_denial_lemezkritika_kesz
Car Seat Headrest - Teens Of Denial (Lemezkritika)

reginaspektor.jpg

Bő négy év után jelentkezik új albummal Regina Spektor. A ragyogóan tehetséges dalszerző-zongorista-énekesnő szeptember 30-án megjelenő Remember Us To Life című lemezéről az első kislemezdal a keserédes Bleeding Heart.

tovább →
Címkék: regina spektor
http://recorder.blog.hu/2016/07/24/regina_spektornak_verzik_a_szive
Regina Spektornak vérzik a szíve

 screenshot-6_1.jpg

Egy amerikai festő, Chris Cooper, aki művésznevén COOP-ként ismert, unalmában felépített egy Legoból készült lemezboltot. Az építmény olyan meggyőző lett, hogy nem lepődnénk meg azon, ha a dán cég felkeresné Coopert és szabadalmaztatná az alkotását.

tovább →
Címkék: lego chris cooper
http://recorder.blog.hu/2016/07/24/mar_a_lego_vilagban_is_vinyl_orulet_van_kesz
Már a Lego világban is tombol a vinyl-őrület

ed-av160_tegans_p_20160531125407.jpg

A Tegan And Sara szintipopduó és kanadai ikerpár Love You To Death című (a link mögött Odett kritikája az albumról), júniusban megjelent lemezén szerepel a BWU című szám, ehhez készült most videoklip, amelyben Sara egy üres jegygyűrűs dobozzal próbál eljegyezni embereket - kisebb-nagyobb sikerrel.

tovább →
Címkék: dal klip tegan and sara
http://recorder.blog.hu/2016/07/23/nincsen_szukseg_gyurure_-itt_az_uj_tegan_and_sara_videoklip
Gyűrű nélkül is szeretlek, házasság nélkül is egyek vagyunk - új Tegan And Sara-klip

yello_1.jpg

Hét év hallgatás után, szeptember végén új albumot ad ki a Yello, az elektronikus popzene svájci veteránjainak Toy című stúdiólemezéről itt az első klipdal.

tovább →
Címkék: yello
http://recorder.blog.hu/2016/07/23/jatekos_uj_albummal_ter_vissza_a_yello
Játékos új albummal tér vissza a Yello

glass-animals.jpg

Augusztus 26-én érkezik az itthon is hatalmas népszerűségnek örvendő Glass Animals második nagylemeze, a Life Itself című klipdallal felvezetett How To Be A Human Being, amelynek premier előtti lemezhallgatására a Recordernek is sikerült bejutnia. Ráadásul nem akármilyen album launch volt ez, hiszen a lemez producerének és kiadójának, Paul Epworth-nek a saját stúdiójában hallhattuk a kiváló anyagot.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/07/22/meghallgattuk_az_uj_glass_animals-lemezt_paul_epworth_londoni_studiojaban
Meghallgattuk az új Glass Animals-lemezt – Paul Epworth londoni stúdiójában!

bull_ball_2.jpg

A Bull Ball egy 2010-ben alakult hazai crossover-zenekar, amelynek tavalyi debütlemezét most egy itthon nem túl gyakran megjelenő szemszögből mutatjuk meg. Tizennyolc perces videó az anyag készítéséről, stúdiómunkákról, interjúkkal (a werkfilm és a klipek is Szombath Máté és a Cineast munkáját dicsérik). Előtte pedig Bai Renátó basszusgitáros-énekes mutatja be a formációt a Magyarradaron.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/07/22/magyarradar_bull_ball_5mof_studio_werk
Magyarradar – Bull Ball + 5MOF Studio Werk (doksi egy lemezkészítésről)

catseyestox080411_article_x4.jpg

A Horrors-frontember Faris Badwan és Rachel Zeffira közös, artpopos-álmodozós zenekara öt év után új stúdióalbumot hozott ki.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/07/22/cat_s_eyes_treasure_house_lemezkritika_kesz
Cat's Eyes - Treasure House (Lemezkritika)

copy_of_img_1620.jpg

Az idén tizenhárom éves (és ezt most szombaton szülinapi koncerttel megünneplő) Punnany Massif tíz éve adta ki bemutatkozó albumát. A Körkorkép (ami szerintünk benne van a húsz legjobb magyar hiphoplemezben) a jubileumra újra megjelenik, méghozzá díszdobozos kiadásban, itt most a lemez születésének időszakát - 2005-2006 - idézi fel a két alapító tag, Farkas Roland (Wolfie) és Felcser Máté (Rendben Man), a legemlékezetesebb pillanatokkal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/07/21/korkorkep_visszanezve_a_10_legemlekezetesebb_pillanat_a_punnany_massif_elso_albumanak_idejebol
Körkorkép visszanézve - a 10 legemlékezetesebb pillanat a Punnany Massif első albumának idejéből

autechre.jpg

A brit IDM-úttörő Autechre tizenkettedik albuma hosszú-hosszú idő után ismét egy nagyon fontos és nagyon jól fogadott kiadvány lett. Vagy mondjunk kiadványokat? Elvégre öt lemezről van szó! A slusszpoén, hogy mindezt ősszel élőben is hallhatjuk! November 7-én az Akváriumban lépnek fel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/07/21/autechre_elseq_1-5_lemezkritika
Autechre: elseq 1-5 (Lemezkritika)