robin-thicke-files-lawsuit-to-protect-blurred-lines-from-claims-it-copies-hit-70s-songs.jpg

A tavalyi év "ha még egyszer meghallom, olyat teszek, hogy magam is megbánom"-dala mindenképpen Robin Thicke Blurred Lines című száma volt. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem gyűlöli szívből az egész világ, sőt, egy épp most közzétett, Egyesült Királyságra vonatkozó statisztika szerint ez minden idők legtöbbször letöltött dala.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/a_blurred_lines_a_legtobbszor_letoltott_dal_az_egyesult_kiralysagban
A Blurred Lines a legtöbbször letöltött dal az Egyesült Királyságban

raising holy sparks.jpg

Az UH Fest, azaz az Ultrahang fesztivál utódjaként az UH Estek keretein belül sok modern elektronikus zenei előadót láthattunk az elmúlt néhány évben, idén most lesz az első ilyen esemény.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/23/az_elso_idei_uh_est_a_kontra_klubban
Az első idei UH Est a Kontra Klubban

pyroboard.jpg

Van olyan, amikor azt mondjuk egy zenére, "tüzes", vagy "magas hőfokon ég", és most már láthatjuk is, ez hogy néz ki. Íme a tűztábla, ami lángokká alakítja a hangokat, és nem fogod tudni levenni róla a szemed!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/nezd_hogy_langol_a_zene
Nézd, hogy lángol a zene!

zagar_2.jpg

Felpörög a Žagar, pontosabban dalainak felpörgetett, táncosabb átdolgozásaival lép színpadra a zenekar most pénteken a budapesti nagykörút frissen megnyitott szórakozóhelyén, a PRLMNT-ben. Az Uplifted! címre keresztelt - mások által készített remixekre és saját, táncparkettre szánt rekonstrukciókra épülő - koncertműsor hátteréről kérdeztük Zságer Balázst, továbbá ízelítőként mutatunk egy rövid videó minimixet és a tavalyi Light Leaks album egyik dalának felemelő verzióját.

tovább →
Címkék: zagar
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/tancos_emelkedettseg_a_zagartol
Táncos emelkedettség a Zagartól

george ezra express.jpg

George Ezra 2013-ban tűnt fel Nagy-Britanniában, idén a BBC Sound Of 2014-en is előkelő helyen végzett, nekünk meg Budapest című első ismertebb száma miatt lett érdekes, ám interjúnkból kiderült, hogy még nem járt a magyar fővárosban. A dal kapott egy eseménytelen videót, aztán meg egy érdekesebb csavart azzal, hogy Ezra egy négynapos vonatút során eljut végre Magyarországra, és fel is lép a Budapest Essentials fesztiválon. Most meg készült egy újabb klip a Budapesthez - igaz túl eseménydús ez sem lett.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/uj_budapest-klip_george_ezratol_aki_vegre_el_is_jut_a_magyar_fovarosba
Új Budapest-klip George Ezrától, aki végre el is jut a magyar fővárosba

mius 1.jpg

Rajongók forgatták a mïus legújabb videóját, mégpedig a Toldi Mozi nagytermében tartott friss album - a Recorderen dalkommentekkel debütált Tessellation - teltházas lemezbemutató koncertjén. A Such Is Life koncertklipje az egyik első magyar közösségi videó.

tovább →
Címkék: video klip mius
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/_orulet_en_forgattam_ezt_a_videot_kozossegi_klip_a_m_ustol
"Őrület, én forgattam ezt a videót!" - Közösségi klip a mïustól

joy division_1.jpg

"Klasszikus albumborítók, feldolgozva"-sorozatunkban mutattuk már be lemezek artworkjének Google Mapsen való elhelyezését, gyerekekkel való újragondolását, most egy hölgy a saját arcára festett fel nyolc ikonikus borítót - meddig lehet ezt még folytatni?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/klasszikus_albumboritok_most_arcra_festve
Klasszikus albumborítók - most arcra festve

karoliina-3.jpg

Már húsvét hétfőn elindul a 2014-es Budapest Folk Fest, a főváros egyetlen folkzene fesztiválja, mi most a keddi napot emeljük ki, persze ez nem jelenti azt, hogy a többin felejthető programok lennének. Sőt!

tovább →
Címkék: budapest folk fest
http://recorder.blog.hu/2014/04/22/ma_este_is_megy_a_budapest_folk_fest_a_fonoban
Ma este (is) megy a Budapest Folk Fest a Fonóban

kingkahn-1041.jpg

Ha leért a sonka, a tojás és a pálinka, nálunk máris nézheted, hová menj holnaptól kipihenni a fárasztó hosszúhétvégét. Folkzene, elektronikus dolgok, az elmaradhatatlan posztrock, na meg szóljunk Khan Királyról is, aki biztosan az év eddigi egyik legbolondabb buliját hozza majd el nekünk. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/21/programajanlo_2014_aprilis_22-28_kesz
Programajánló: 2014. április 22-28.

bérczesi kórház.jpg

Bérczesi Róbert 2013 decemberében adott egy Én meg az Ének-műsorához kapcsolódó akusztikus szólókoncertet, amelyen egyetlen dalt sem tudott rendesen befejezni. A hiperkarma egykori frontembere azóta nem lépett színpadra, de május 2-án, a Gödör Klub háromnapos Víg Végnapjaink Fesztivál második estéjén újra mikrofon előtt áll majd. A két koncert között azonban nagy változások történtek életében.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/04/21/_hogy_mindezt_vegre_magam_mogott_tudjam_berczesi_robert-interju
„Hogy mindezt végre magam mögött tudjam” – Bérczesi Róbert-interjú