50_ev_1.jpg

Ötvenedik lapszám. Újabb mérföldkőhöz érkezett kedvenc médiatermékünk és hűséges élettársunk, a már több mint öt éve rendszeresen megjelenő, ingyenes popmagazin, a Recorder. Ennek örömére végigtekintjük, hogy mik voltak a magyar poptörténet legkiemelkedőbb momentumai az elmúlt ötven évben. Visszatekertünk 1967-ig és minden évből kiválasztottuk a szerintünk legfontosabb, legjellemzőbb történést. Nem az általában legjelentősebb ötven pillanatot kerestük, hiszen évről-évre haladtunk, és nem is az ötven meghatározó popszereplőhöz kötődő eseményeket akartuk listázni, hiszen számos kulcsfigura kimaradt. A magyar popzene mozaikos történetét mutatjuk be – ötven momentumot, amely összeáll egy töredezett, de így is jól felismerhető nagyképpé. Találkozzunk a következő ötven lapszámnál! A hatvanas-hetvenes évek és a nyolcvanas évek legjelentősebb poppillanatai után íme, a kilencvenes évek!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/25/50_ev_50_magyar_momentuma_1967-2016_kulcspillanatok_a_hazai_zeneben_a_90-es_evek
50 év 50 magyar momentuma – 1967-2016: kulcspillanatok a hazai zenében (a 90-es évek)

goldie.jpg

Közel tizenyolc év után jelentkezik új stúdiólemezzel a jungle/drum'n'bass egyik úttörője és vezéralakja, Goldie: The Journey Man című júniusban megjelenő dupla albumán szándéka szerint eddigi személyes életútját és zenei munkásságát összegzi. Közben, az idei Record Store Day-re kiadta legismertebb számának új verzióját, Burial remixével

tovább →
Címkék: goldie
http://recorder.blog.hu/2017/04/25/eletutosszegzo_albummal_ter_vissza_goldie
Életútját összegző albummal tér vissza Goldie

yorke_3.jpg

A Radiohead tagjai közismerten aktív természet- és környezetvédők, ennek elismeréseként egy újonnan felfedezett hangyafajt neveztek el a zenekarról - íme a Sericomyrmex radioheadi.

tovább →
Címkék: radiohead
http://recorder.blog.hu/2017/04/25/ujonnan_felfedezett_hangyafajt_neveztek_el_a_radiohead-rol
Újonnan felfedezett hangyafajt neveztek el a Radioheadről

dunairegatta_650.jpg

(X) Az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Dunai Regattán az elmúlt évekhez hasonlóan nem csak a sportoké lesz a főszerep: 2017-ben is kiderül, hogy melyik az év legtehetségesebb egyetemi zenekara! A Sound of the University TOP 5 bandájának listája a múlt hét végén látott napvilágot.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/25/napvilagot_latott_a_sound_of_the_university_legutosebb_otosenek_listaja
Napvilágot látott a Sound Of The University legütősebb ötösének listája!
image_5_1.png
Ezen a héten darkjazzkoncert, valamint grime/garage basszuszenei buli és berlini techno is várható a Müsziben, Továbbá a Művelődési Szinten rendezik meg az ELTE Bölcsészkar éves zenei tehetségkutatóját, a Patinát is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/25/a_muszi_heti_programajanloja_madting_crime_szkafander
A Müszi heti programajánlója: Madting, Crime, Szkafander

amber_smith_2017_1.jpg

Tegnap jelent meg az Amber Smith New című új, hetedik albuma, ma pedig máris itt van hozzá a Cape című laza villámdalhoz egy ötletes gegre építő videó. Bő másfél perc az egész, de többször is meg kell nézni! Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/klippremier_amber_smith_cape
Klippremier! Amber Smith: Cape

jegkorszak_sallai_pluszegy_34_of_36.jpg

A hétvégén lépett fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az A38-on a szép nemzetközi sikereket elérő észt Ewert And The Two Dragons, a koncertet egy interjúval harangoztunk be. Most a lejövéshez is kínálunk anyagot, egy fotógalériát a jó hangulatú buliról, közte a magyar elő-előadókról: a Recorderre épp ma Father John Misty új lemezéről Profül-kritikát írt Sallai Lászlóról és a Hó Márton és a Jégkorszakról. Komróczki Dia fotói.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/nem_levert_ewert_and_the_two_dragons_es_magyar_elozenekarai_koncertgaleria
Nem levert – Ewert And The Two Dragons és magyar előzenekarai (koncertgaléria)

hurray.jpg

A Hurray For Riff Raff néven ismert amerikai dalszerző-énekesnő az idei Valentin-napra feldolgozta a Ronettes énekegyüttes Be My Baby című örökzöldjét, de itt nem állt meg a műltidézésben: korű klipet forgatott hozzá, szinte teljes egyezéssel rekonstruálva az eredeti dal 1965-ös tévéfelvételét.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/ilyen_egy_2017-ben_ujraforgatott_1965-os_tevefelvetel
Ilyen egy 2017-ben újraforgatott 1965-ös tévéfelvétel

hurts_1.jpg

Másfél évvel a legutóbbi albuma után váratlanul új dallal jelentkezett a brit Hurts. A stadionpopos Beautiful Ones a másság vállalására buzdít, fájdalmas küzdelmek árán is - ezt mutatja be a dal drámai klipje, melynek főszereplője a duó énekese, Theo Hutchcraft.

tovább →
Címkék: hurts
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/csunyan_osszeverik_a_hurts_enekeset_video
Csúnyán összeverik a Hurts énekesét - videó

sallai_l.jpg

Father John Misty hosszú felvezetés után 2015-ös albumával egycsapásra a legtöbbet idézett kortárs dalszerző-előadók közé került. Azóta meg pláne, hiszen folyamatosan szolgáltatja a muníciót sajtónak és rajongóinak egyaránt. Provokátor vagy bölcs? A világ állapotán mélázó Pure Comedy című új albumáról Sallai László dalszerző-gitáros-énekes elmélkedik, aki mindkét saját zenekarával májusban fog friss kiadványokkal jelentkezni. A magyar nyelvű dalokkal befutott powerpopos Felső Tízezer a háromszámos Új városok épülnek EP-t, az angol nyelvű számokat előadó sickpopos The Somersault Boy pedig a Come On Feel The Misery című második albumot adja ki.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/04/24/gondolatokat_szul_vitakra_sarkall_sallai_laszlo_ajanlja_father_john_misty_uj_lp-jet
Gondolatokat szül, vitákra sarkall – Sallai László ajánlja Father John Misty új LP-jét