cstp-logo-web-small_650.png

Két aktuális pályázat nyerteseinek jókora érdeklődéssel várt listája került fel ma a Cseh Tamás Program oldalára: a közlemény szerint a program harmadik évadában 25 induló zenekar és előadó kap 2-2 millió forint támogatást, 53 Budapesten kívüli és 8 határon túli klub között pedig összesen több mint 150 millió forintot osztanak szét. Nézzük, kik lettek a befutók!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/21/breking_ok_nyertek_tobb_mint_200_millio_forintot_a_cseh_tamas_programtol
Bréking: ők nyertek több mint 200 millió forintot a Cseh Tamás Program pályázatain

20160310-mark-mirko-mmm9900-szepesi-matyas-konyha-interju.jpg

Szepesi Mátyás a 2000-es évek elején Egyszercsak nevű formációjával tűnt fel (aztán tagja lett a Magashegyi Undergroundnak is), majd a 2010-es években Konyha nevű zenekarával adott ki három lemezt (az eklektikus Konyhanyelv című 2012-es debüt után, a 2014-es Elmentek a szörnyek letisztultabb anyag), a legfrissebb, néhány hete megjelent és október 22-én, szombaton az Akváriumban is bemutatásra kerülő Különbéke ismét frissített a megszólaláson, ezúttal a zongora és a fúvóshangszerelés előtérbe kerülése hoz új színt. A zenekar frontembere mesélt kedvenc lemezeiről, legnagyobb zenei hatásairól Lemeztáska rovatunkban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/21/lemeztaska_szepesi_matyas_konyha
Lemeztáska – Szepesi Mátyás (Konyha)

klinik_logo.jpg

A zeneipar 21. századi válságát elnézve könnyű kimondani, hogy „manapság már nincs szükség lemezcégekre.” Ugyanakkor a valódi és folyamatos átalakulások közepette most még az albumkiadás terén új utakat törő Radiohead is szorosabbra fűzte viszonyát terjesztőjével, az XL Recordings-zal, a tavalyi évben pedig hosszú idő után először nőtt a lemezkiadók bevétele. És ez igaz a hazai viszonyokra is, arra a közegre, amelyben az elmúlt években egyre több kis label jött létre. 2016-os lemezkiadó-körkép a cégek megalakulási időrendjében: a Hungaroton, a Magneoton, a Trottel, a Universal Music, az 1G Records, a Gold Record, a Fonó, a KO Records, a Bloose Broavaz, a BMC Records, a Tom-Tom Records, a Chi Recordings, a Mistral Music, a Megadó Kiadó, a Mamazone Records, az Egység Média, a Panel Trax Records, a HungaroSound, az AM:PM Music, a 8ounce Records, a Farbwechsel Records, a Mana Mana Records, a Drum & Monkey Records, a GrundRecords, a Babylon Records, a Hear Hungary / Keytracks, az ASAN, a Normafa Records, a Launching Gagarin Records, a Pongo Pongo Collective és a Lone Waltz Records után a Klinik mutatja be magát.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/21/a_dolgok_allasa_magyar_lemezkiadok_2016-ban_32_resz_klinik
A dolgok állása – Magyar lemezkiadók 2016-ban, 32. rész: Klinik

14803349_1411139275581945_842957241_o.jpg

Idén tavasszal formálódott zenekarrá, nyáron rögzítette első demóit, de indulását csak a véglegesült felállás szeptemberi első Beat On The Brat-es koncertjétől számítja a punkos-hardrockos-indie-s The Wonderland. Alice Raven énekes-gitáros mutatja be a formáció útját az utcazenéléstől a Kikeltető tehetségkutatón való részvételig.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/21/magyarradar_the_wonderland
Magyarradar – The Wonderland

img_7108-edit.jpg

Szeptember végén jelentette meg harmadik nagylemezét a SeeN kvintett, amelynek tagjai sokfelé aktívak. A 2014-es, ármánykodó szerelem témáját körbejáró Intrigue And Love után a szégyenletes emlékeket kitárgyaló Shame And Disgrace című albumhoz, pontosabban annak felvételeiről film is készült, amelynek mozis bemutatója után itt következik az online premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/21/online_filmpremier_seen_shame_and_disgrace
Online filmpremier! SeeN: Shame And Disgrace

aurevoir-zenekar-recorder.jpg

A folkos, akusztikus világú, zsámbéki gyökerű, héttagú aurevoir. első nagylemezén dolgozik. Az elmúlt bő egy évben rengeteg tehetségkutatós díjat nyert formáció önmeghatározása szerint ethnobeat és magyar kocsmazene keverékét játssza. Agócs Márton énekes-gitáros-dudás mutatja be a zenekart, mi pedig bemutatunk tőlük egy élő klipet, ami a Ringató című, József Attila sorokat is tartalmazó dalukhoz készült.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/20/magyarradar_klippremier_aurevoir_ringato_live_ellatohaz
Magyarradar + klippremier! aurevoir.: ringató (Live @ ELLÁTÓház)

asys.jpg

A frankfurti születésű Frank Ellrich idestova két évtizede az acid-bázisú kemény tánczenék (hard trance / tech trance / hardstyle) császára A*S*Y*S fedőnéven. Mostanáig elkerülte hazánkat, ezért lesz abszolút hiánypótló első itteni fellépése, november 4-én a legendás Supersonic (mai nevén Blue Hell & KVLT) klubban. A legnagyobb elektronikus tánczenei fesztiválokon (Tomorrowland, Electric Daisy Carneval, Mysteryland és a többi) rendszeres vendégnek számító dj-producer speciális karrieráttekintő szettet ígér, nekünk pedig a összeszedte a tíz all time kedvenc hard dance -számát.

tovább →
Címkék: acid asys hard dance
http://recorder.blog.hu/2016/10/20/a_legutosebb_hard_dance-zenek_a_s_y_s_szerint
A legütősebb hard dance-zenék A*S*Y*S szerint

ben_caplan_press_photo.jpg

A kanadai Ben Caplan és The Casual Smokers nevű zenekara most érkezik először Budapestre. Ma este a Dürer Kertben fog fellépni az óriás szakállú folkzenész. A lemeztáskából sok más mellett kiderül, hogy melyik előadó albumát szokták zenekarával hallgatni színpadra lépés előtt. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/20/lemeztaska_ben_caplan_kesz
Lemeztáska - Ben Caplan

austra_5.jpg

Harmadik albumán az emberiség jövőjét boncolgatja az Austra. A kanadai dark elektropop zenekar Future Politics című, 2017. január 20-án megjelenő lemezét egy utópisztikus dal és a hozzá tartozó, disztópikus klip vetíti előre.

tovább →
Címkék: austra
http://recorder.blog.hu/2016/10/20/igy_kepzeli_el_a_kozeljovot_az_austra
Így képzeli el a közeljövőt az Austra

trump.png

Donald Trump amerikai elnökjelölt napjaink legnagyobb múzsája. Ezt az bizonyítja a legjobban, hogy rég volt olyan időszak a popban, amikor egy politikus ilyen nagy hatással volt a zenészekre. Az elnökjelölt a Puscifer zenekart is megihlette, de a Franz Ferdinand és a Death Cab For Cutie is írt dalt az USA pillanatnyilag legmegosztóbb személyéről.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/19/vajon_mit_csinalni_trumpzilla_ezekkel_a_mexikoi_zeneszekkel
Vajon mit csinál Trumpzilla ezekkel a mexikói zenészekkel?