volt2018_lineup_650.jpg

Egyre nagyobb csomagokban jelentik be fellépőiket a legjelentősebb nyári fesztiválok, de akkora pakkot talán még egyikük sem bontott, mint most a VOLT: a idén már 26 éves eseménysorozat szervezői ezen a héten nem kevesebb mint 125 hazai zenekart és előadót felsoroló listát hoztak nyilvánosságra. Június 26. és 30. között tehát már nem csak a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts, a Limp Bizkit, az Avenged Sevenfold, Steve Aoki, a The Kills vagy éppen az X Ambassadors rajongóinak érdemes becélozniuk Sopron városát, hanem azoknak is, akik a legszélesebb keresztmetszetében szeretnék szemügyre venni, mire képes ma a magyar popzene a Gustave Tigertől a Lordon, Járai Márkon, a HayDm Streeten és az AWS-en át  mondjuk  a TNT-ig. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/17/ujabb_125_erv_az_idei_volt_fesztival_mellett
Újabb 125 érv az idei Telekom VOLT Fesztivál mellett

lil_dicky.jpg

Lil Dicky visszatért egy celebekkel teli testcserés videóval.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/17/18_uristen_vaginam_van_felfedezem_hogyan_mukodik
18+ „Úristen, vaginám van! Felfedezem, hogyan működik!”

kendrick-lamar-black-panther.png

Az idei Szigeten is fellépő Kendrick Lamar volt a producere az év egyik legjobban várt lemezének. Fekete Párduc című film komoly kulturális mérföldkő, hiszen egy fekete Marvel-hősről szól, ám az afrikai kultúra előtt tisztelgő felvezető klip körül botrányok voltak. Milyen lett a filmzenelemez?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/17/filmzene_black_panther_the_album_lemezkritika
FILMZENE: Black Panther – The Album (lemezkritika)

mount-eerie-1520516193-640x640.jpg

Ma jelent meg a Mount Eerie legújabb lemeze, azaz a Recorder szerint a legjobb 2017-es albumnak a folytatása, a Now Only. A Mount Eerie mögött megbújó Phil Elverum 2016-ban veszítette el daganatos betegségben feleségét, a szintén zenész-képzőművész Geneviève Castréet, róla, a halálról, a gyászról szólt az előző (interjúnk az anyagról erre) és a most kijött új album is, itt hallgatható. A lemez borítója elsőre montázsnak tűnik, de valójában egyetlen fotó a család (Elverum egyedül neveli hároméves lányukat) hűtőjéről, amin mindenféle képek, idézetek szerepelnek, hűtőmágnesekkel rögzítve. A lemez előtt tisztelegve jöjjön tíz másik borító, ami montázsnak, vagy még inkább kollázsnak tűnik, de valójában egyetlen fénykép, mindenféle dologról.

tovább →
Címkék: top 10 mount eerie
http://recorder.blog.hu/2018/03/16/top_10_lemezborito_ami_montazsnak_kollazsnak_nez_ki_de_egyetlen_foto
Top 10 lemezborító, ami montázsnak/kollázsnak néz ki, de egyetlen fotó

akusztik_logo_650_8.jpg

(X) A népszerű pop-rock formáció, a The Biebers visszatérő vendég a Petőfi Rádió Akusztik műsorában: 2018-ban újult lendülettel, friss, slágergyanús számokkal jelentkezik újra az együttes az A38 fedélzetéről. Az M2 Petőfi TV-n március 19-én, hétfőn adásba kerülő műsorból egy felvétel már most megtekinthetó, csak itt, a Recorderen. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/16/az_akusztik_bemutatja_the_biebers
Az Akusztik bemutatja: The Biebers

carnival_yout_lita_crop.jpg

A legsikeresebb lett zenekarnak beugrott a címbeli sor, aztán úgy döntöttek, szép kihívás lesz egy dalt írni, ami hitelesíti a talán közhelyes, ámde igaz gondolatot.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/16/a_szeretet_a_valasz_carnival_youth_dalpremier
A szeretet a válasz - Carnival Youth dalpremier

europa_kiado_1_1.jpg

„Mindenki szabad, mindenki egyenlő, legyen az illető koldus vagy államfő. Világ csak egy van, nincs kettő. Számít a szavad, húzd ki magad! Mindenki szabad és egyenlő!” – mind a zene, mind a szöveg az Európa Kiadó legerősebb klasszikusait idézi Menyhárt Jenőék Mindenki egyenlő című új számában (amiről itt már szóltunk), ami véletlen vagy sem, március 15-re készült el. A dalt a jövő héten követi a zenekar Nincs kontroll című új EP-je.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/16/_szamit_a_szavad_huzd_ki_magad_itt_a_mindenki_egyenlo_cimu_uj_europa_kiad-dal
"Számít a szavad, húzd ki magad" – Itt a Mindenki egyenlő című új Európa Kiadó-dal!

antonia_vai_1.jpg

Buliinduló szó szerint, kard és szex, folk-rock punkszavalással, magyar trap és magyar salsa, szintibűvölés. A lányok hozzák a jó hangulatot. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/15/koporsomban_kedvre_kapok_rec_hu
Koporsómban kedvre kapok - Rec.hu

fran_palermo.png

A tavaly novemberben Recorder-címlapon is szereplő Fran Palermo március 23-án ünnepli hatodik születésnapját az A38-on, ahol új dalt is bemutat a társaság. A koncertre most egy szerencsés Recorder-olvasó páros belépőt nyerhet!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2018/03/14/nyerj_paros_belepojegyet_a_fran_palermo_szuletesnapi_koncertjere_az_a38-ra
Nyerj páros belépőjegyet a Fran Palermo születésnapi koncertjére az A38-ra!

craig_mack.jpg

A Bad Boy kiadó első megjelenése és első slágere is az ő nevéhez fűződik, bár a sikert nem tudta megismételni. 46 éves volt.

tovább →
Címkék: gyász craig mack
http://recorder.blog.hu/2018/03/14/meghalt_craig_mack_a_kilencvenes_evek_ikonikus_rappere
Meghalt Craig Mack, a kilencvenes évek ikonikus rappere