IMG_5539.jpg

A Manic Street Preachers ismét zsinórban erős albumokat adott ki (tavaly a Rewind The Film, néhány hete a Futurology), ismét erős koncertet adott a Szigeten, de ezeken túl idén ünnepli sokak – így a Recorder – szerint is csúcsművének, az 1994-es The Holy Bible-nek a húszéves jubileumát – a lemez történetéről a héten emlékeztünk meg. Az erősen politikus zenekarból az erős kézfogású, bőbeszédű James Dean Bradfield gitáros-énekes-frontemberrel készítettünk interjút a Szigeten, amit pontosan a The Holy Bible 1994. augusztus 29-i megjelenésének 20. évfordulóján közlünk.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/08/29/_keptelen_lennek_rajuk_szavazni_ha_holnap_lenne_a_valasztas_james_dean_bradfield-interju
„Képtelen lennék rájuk szavazni, ha holnap lenne a választás” – James Dean Bradfield-interjú

theramones.jpg

Most, hogy a Ramones eredeti felállásából már senki sincs életben, a legendás zenekar emlékének ápolása még nagyobb jelentőséggel bír. A Ramones-mánia pedig két év múlva újra a csúcsra járhat, ekkor lesz ugyanis negyven éve, hogy megjelent a punkúttörők bemutatkozó albuma, és a jeles évforduló megünneplése nem is marad el; a jubileumra számos projekt tervben van, köztük egy film is, melyet Martin Scorsese rendez.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/08/29/martin_scorsese_filmre_viszi_a_ramones_tortenetet
Martin Scorsese filmre viszi a Ramones történetét

blaha_2.jpg

A Blahalouisiana legutóbb, májusban egy magyar nyelvű dallal jelentkezett, Az első reggelen pedig szép sikert aratott, de a zenekar amúgy is mozgalmas és nagyon pozitív nyáron van túl, és még sűrűbb ősz elé néz, kezdve azzal, hogy hamarosan egy hosszabb EP-t fog megjelentetni Moving On címmel, amin lesz három újabb magyar nyelvű szám is. Az EP címadó beharangozó dala azonban még angolul szól a továbblépésről. Movin' On!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/08/29/dalpremier_blahalouisiana_movin_on
Dalpremier! Blahalouisiana: Moving On

zola jesus.jpg

Nika Roza Danilova, az orosz származású, de Amerikában felnőtt 25 éves énekesnő Zola Jesusként alkot nem épp rádióba tervezett popzenét, de az októberben megjelenő albumával lehet, hogy ez megváltozik. Ha legalábbis a Dangerous Days-t vesszük, az bármelyik csatornán lemehetne mondjuk egy késő esti sávban. Ehhez a dalhoz készült most videó, hogy nézhessük is. 

tovább →
Címkék: zola jesus
http://recorder.blog.hu/2014/08/29/zola_jesus_furcsa_dolgokat_lat_az_erdoben
Zola Jesus furcsa dolgokat lát az erdőben

beaner-650.jpg

Tavaly novemberben rendezett a LavaLava utoljára Berlin Bash-t, szám szerint az ötödiket, ahová mindig a hírhedt város, hírhedt producereit hívják el nekünk zenélni. Végre jön a folytatás, méghozzá nem kisebb névvel, mint Beanerrel. 

tovább →
Címkék: corvintető beaner
http://recorder.blog.hu/2014/08/29/ma_este_beaner_a_corvinteton_kesz
Ma este Beaner a Corvintetőn

angelhazerecorder.jpg

Az idei Szigetnek két Recorder-címlapos külföldi fellépője is volt, az első albuma huszadik évfordulójának apropóján fesztiválhaknikra összeállt Outkast és az egyik legeredetibb, legerősebb hangú új femcee, a tavalyi bemutatkozó albumával ugyan az előzetes várakozásokhoz képest csalódást keltő, ám kétségtelenül ragyogóan tehetséges Angel Haze. Aki az ő koncertjén ott volt és figyelt, az elkaphatta azt a meglepő bejelentést, hogy ez az utolsó alkalom, amikor Angel Haze-ként láthatjuk a színpadon. Hogy ezen mit értett, az kiderül a fellépése előtt nekünk adott rövid interjúból, amelyben szó esik még zenei izoláltságról, alkotói szabadságról, a bemutatkozó albumának hibáiról és a következő lemezéről.

tovább →
Címkék: sziget angel haze
http://recorder.blog.hu/2014/08/28/_szuletett_enekes_vagyok_angel_haze-interju
"Született énekes vagyok" - Angel Haze-interjú

xl_1.jpg

Az elmúlt héten, meg az azt megelőzőn nagyon beindultak a zenekarok, énekesek az ősz eleji lemezpiacon, válogatni lehetett a jobbnál-jobb hallgatnivalók között az albumhallgatóban, ezen a héten viszont kisebb visszaesés tapasztalható a friss streamek piacán. A legnagyobb számot, az Interpol El Pintor című ötödik albumát már bemutattuk, most jöjjön a maradék, amiben azért még mindig jó lemezek szerepelnek.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/08/28/negyedszazados_lett_az_xl_es_egyeb_friss_albumok_a_heten
Negyedszázados lett az XL - és egyéb friss albumok a héten

lewis.jpg

Újra felfedezett zenék terén 2014-ben az év zenei szenzációja egy Lewis nevű előadóhoz fűződik, aki - az elsőként visszafejtett változat szerint - 1983-ban felvett, magánkiadásban megjelentetett egy lemezt, majd eltűnt a föld színéről. Ez az album jött ki újra idén tavasszal, aratott hatalmas sikert, aztán kezdett egyre bonyolultabb - vagy inkább: tisztább - lenni a kép. Előkerült egy újabb Lewis-lemez, aztán maga az előadó is meglett, most pedig itt a hozzá kötődő harmadik anyag. Vajon hány van még talonban?

tovább →
Címkék: lewis
http://recorder.blog.hu/2014/08/28/lewis_harmadszor_tovabb_bonyolodik_az_ev_legtitokzatosabb_zenei_sztorija
Lewis harmadszor - Tovább bonyolódik az év legtitokzatosabb zenei sztorija

j. mascis.jpg

Tegnap jelent meg a Dinosaur Jr. énekesének, J Mascisnak a második rendes szólólemeze, amely az őszenekar stílusától eltérően egy középtempós, akusztikus album lett, a dalok legtöbbje akár '69-ben is íródhatott volna egy hippikommunában. Úgy tűnik, ezt a szerző is érezte, forgatott is egy videót az első single-höz, amiben egy 1974-ben eltűnt szekta utolsó napjait követhetjük figyelemmel. A klip a Funny or Die nevű oldalra került fel, amiből két dolog következik: hogy marha vicces az egész, illetve, hogy tele van hírességek cameo megjelenésével.

tovább →
Címkék: dinosaur jr j mascis
http://recorder.blog.hu/2014/08/28/egy_szekta_utolso_napjai_a_dinosaur_jr_enekesenek_klipjeben
Egy szekta utolsó napjai a Dinosaur Jr. énekesének klipjében

dnte.jpg

Még 2011 végén, az itthoni wonky/futurebeat körképünkben mutatkozott be nálunk DNte. A Berlinben élő jövőzene-producer azóta változó ütemben jelenteti meg egyedi atmoszférájú, az élő hangszeres megszólalást és a szempler-alapú zenét összedolgozó felvételeit. Idén a ma megjelenő hatszámos Nightly Ep az első kiadványa, amely elsőként itt hallható.

tovább →
Címkék: premier dnte
http://recorder.blog.hu/2014/08/27/premier_dnte_nightly_ep
Premier! DNte: Nightly EP