monkeyneckwantyou.jpg

A house-producer Monkeyneck tavaly robbant be a köztudatba a Hey Boy című dalával és annak lengén öltözött bicikliző lányokat felvonultató klipjével. A lányokra összpontosít a most közzétett új videója, a Want You is, amelyben már ő maga is látható.

tovább →
Címkék: monkeyneck
http://recorder.blog.hu/2014/07/25/buli_a_hatso_ulesen_monkeyneck_uj_klipje
Buli a hátsó ülésen - Monkeyneck új klipje

lanczkor-gabor.jpg

Lanczkor Gábor költő, író irodalmi munkássága biztosan szélesebb körben ismert, mint az a tény, hogy zajzenében is utazik. Második regénye, a Folyamisten mellé egy lemezzel is bejelentkezett – mindenki kapaszkodjon meg – Soundtracks For A Novel címmel. A két produktumot együtt érdemes kezelni, már csak azért is, mert így nem csak torzított gitárokról és hangmintákról lesz szó, hanem transzvesztita prostituáltnál időző papról és a Swansról is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/25/_sem_patosz_sem_ironia_kritika_lanczkor_gabor_konyverol_es_lemezerol
„Sem pátosz, sem irónia” – kritika Lanczkor Gábor könyvéről és lemezéről

thepunch.jpg

A budapesti székhelyű THe pUnch 2009-ben alakult, a kezdeti hangzásvilágukat az angolszász indie / posztpunk gitárzenék hatása jellemezte, mostanra viszont jellemzően inkább a hatvanas-hetvenes évek pszichedelikus és classic rockjából merít. A srácok jelenleg gőzerővel dolgoznak első nagylemezükön, melyet egy "kétoldalas" kislemezzel harangoznak be - a Beke István, az Ivan & The Parazol billentyűsének irányításával készült dalok itt nálunk hallhatók először.

tovább →
Címkék: premier the punch
http://recorder.blog.hu/2014/07/25/kislemezpremier_the_punch_beside
Kislemezpremier! THe pUnch: Beside

Jessie-Ware-Martika-750.png

Miután sor került a Tough Love című első single bemutatására, sorozatosan elkezdtek szállingózni az információk Jessie Ware még idén érkező második albumáról. Mi lesz a címe, kivel dolgozott együtt rajta? Mivel most kijött egy újabb dal, amelyet Ware a The xx női tagjával, Romy Madley-Crofttal írt, összeszedtük ezeket a morzsákat.

tovább →
Címkék: the xx jessie ware
http://recorder.blog.hu/2014/07/25/jessie_ware_megosztotta_mindenet_a_the_xx_egyik_tagjaval
Jessie Ware megosztotta mindenét a The xx egyik tagjával

Klaudia_Gawlas_19-1180x535.jpg

Németországból érkezik a Technokunst következő vendége, ezúttal a stadionhouse-ban utazó Klaudia Gawlas-t fogadja az A38 Hajó. A bulin akkora hangerőre lehet számítani, hogy a szervezők úgy döntöttek, a tetőteraszról inkább beviszik a koncertterembe. 

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/25/ma_este_klaudia_gawlas_az_a38-on
Ma este Klaudia Gawlas az A38-on

1.-Dream-Theater1.jpg

(X) Az Egyesült Államokból induló Dream Theater legutóbbi lemezének népszerűsítése keretében érkezik július 26-án egy újabb rendkívüli koncerttel Budapestre – ezúttal egyenesen a Budapest Park színpadára.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/24/a_progressziv_rock_zaszlovivoi_a_budapest_parkban
A progresszív rock zászlóvivői a Budapest Parkban!

024_fb_cover_1.png

Kint a friss Recorder magazin, a július-augusztusi REC024! Benne sokféle fesztiválról sokféle cikk, plusz évfordulós megemlékezések, féléves értékelés és még az EDM-et is a  helyére tesszük! Szóval mától kezdve lehet keresni (a REC024 budapesti terjesztési pontjai itt) és lehet szeretni Magyarország egyetlen popzenei magazinját, az ingyenes Recordert - íme, a teljes tartalom!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/24/utcan_a_recorder_magazin_huszonnegyedik_szama
Utcán a Recorder magazin huszonnegyedik száma!

frank film pl.jpeg

(X) A Frank című - az ír Lenny Abrahamson által rendezett - zenei témájú fekete komédia július 31-én kerül a hazai mozikba, de lesz belőle előtte díszbemutató is, július 30-án, szerdán a Lurdy Házban, amire öt szerencsés olvasónk másodmagával nagyon egyszerűen bejuthat.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/24/nyerj_paros_belepot_a_frank_premier_elotti_bemutatojara
Nyerj páros belépőt a Frank premier előtti bemutatójára

sbtrkt_1.jpg

Az arcát törzsi maszk mögé rejtő londoni bass music producer, SBTRKT szeptember 22-én jelenteti meg a nagyszerű 2011-es (az év legjobbjai közt számon tartott) debütáló lemezét (illetve a Transitions cím alatt nemrég kiadott, instrumentális trekkekből álló sorozatát) követő második albumát. A Wonder Where We Land szeptember 22-én fut be, rajta egy seregnyi vendég közreműködővel, mint a már meghallgatható első kislemezdalban a Vampire Weekend-frontember Ezra Koenig.

tovább →
Címkék: sbtrkt
http://recorder.blog.hu/2014/07/24/szines_vendegsereggel_landol_sbtrkt_uj_albuma
Színes vendégsereggel landol SBTRKT új albuma

jennylewis-3484d970938d09d2d4b04d27aa689d78f5d084ef-s40-c85.jpg

Továbbra is takarékon, de azért elég jó albumokkal zajlik tovább az élet a lemezmegjelenések terén. Kisebb-nagyobb nevek, fiatalok és nagy öregek az albumhallgatóban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/24/a_ven_roka_dj_garazsrockol_jenny_lewis_felnottpoposodik
A vén róka dj garázsrockol, Jenny Lewis felnőttpoposodik