mark-kozelek-christmas.jpg

December hagyományosan a deluxe-kiadások, a box set-ek, a best of-ok terepe a zenei piacon, na meg persze a 99%-ban felesleges karácsonyi feldolgozásalbumoké, lássuk 2014-ben mire érdemes költeni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/21/deluxusok_karolok_lemezek_karacsonyra
Deluxusok, karolok – Lemezek karácsonyra

szb_1.jpg

Szabó Balázs először zongorázni tanult, aztán gitározott és idővel a hegedűnél, majd lényegében szinte minden hangszernél kikötött, de közben bábszínészként több társulatnál is megfordult. A Suhancossal folkos hiphopot játszott, majd szólólemezt adott ki és 2009-ben megalakította a Szabó Balázs Bandáját. Az idén ötéves zenekar márciusi harmadik albuma, az Élet elvitelre című lemez remek fogadtatásban részesül, a változatos zenén túl nem kis részben a közönséget megszólító szövegek miatt is. A zenekar ötödik születésnapját idén ünneplő frontemberrel, Szabó Balázzsal készült kétrészes nagyinterjúnk első fele után itt a második rész, amelyben külföldről, közreműködőkről, tervekről esik szó - sok más mellett.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/20/_ranezni_a_sajat_fejunk_bubjara_szabo_balazs-interju_2_resz
„Ránézni a saját fejünk búbjára” – Szabó Balázs-interjú (2. rész)

fz7b9227-1.jpg

A Quimby idén karácsonyra egy digitális kiadvánnyal készült, újra megjelentették Kaktuszliget című tavalyi lemezüket, ezúttal az iTuneson keresztül, és még egy kis +-t is odatettek a cím mögé. De hogy ez mit is jelent pontosan?

tovább →
Címkék: quimby
http://recorder.blog.hu/2014/12/20/december_24-ig_meg_elorendelheted_a_quimby_tavalyi_albumanak_bovitett_valtozatat
December 24-ig előrendelhető a Quimby tavalyi albumának bővített változata!

img_1280.jpg

2014-es évösszegzésünket hazai terepen folytatjuk. A nemzetközi trendekkel szemben a magyarországi zenei életben több szempontból is jellemzően pozitív fejlemények történtek. Visszatért Bérczesi Róbert, szépen kirajzolódott egy angolul éneklő új generáció képe, pezseg az underground, megszaporodtak a vinyl- és kazettakiadványok és egyre több a teltházas koncert.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/20/tobbfrontos_attores_2014_a_magyar_zeneben
Többfrontos áttörés – 2014 a magyar zenében

marilyn_manson.jpg

Január 20-án tér vissza Marilyn Manson, szám szerinti tizedik albumával, amely The Pale Emperor címen fog megjelenni. A lemez második kislemezéhez most videó is készült, ebben Manson egy nőket felfaló gumicsövet alakít, igen meggyőzően. Az énekes azonban nem feltétlenül csak hivatalos új anyagával került a hírekbe mostanában. Most akkor ki erőszakolta meg Lana Del Rey-t?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/20/18_marilyn_manson_egy_gusztustalan_gumicso_de_legalabb_nincs_koze_lana_del_rey_megeroszakolasahoz_ke
18+ Marilyn Manson egy gusztustalan gumicső, de nincs köze Lana Del Rey megerőszakolásához

andrey.png

Andrey Pushkarev lassan szokásossá váló évzáró szettjét játssza az A38-on, az orosz lemezgyűjtőt, és az ő melodikus technóját azonban mindig érdemes meghallgatni.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/20/ma_este_andrey_pushkarev_es_ott_budapesten
Ma este Andrey Pushkarev és Ott. Budapesten

year-2014-with-confetti_1_.jpg

Miután bemutattuk kedvenc ötven 2014-es albumunkat, jöjjenek a személyes lemezlistáink (a kedvenc idei dalainkat ezúttal is személyenként fogjuk publikálni - karácsony után). Mi szólt tehát a legtöbbet a Recorder készítőinek a lejátszóiban?

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/19/a_recorder_szerzoinek_kedvenc_2014-es_albumai
A Recorder szerzőinek kedvenc 2014-es albumai

ra_kosher_image_001.jpg
(X) A minőség és tisztaság garanciája díszíti a Rézangyal új, Kosher Szilva- és Almapálinkáit. A kósersági pecséttel ellátott palackok folyamatosan ellenőrzött és szigorú higiéniai körülmények között előállított, kiváló minőségű pálinkákat rejtenek.

tovább →
Címkék: rézangyal
http://recorder.blog.hu/2014/12/19/kosher_szilva-_es_almapalinkaval_koronazza_meg_az_evet_a_rezangyal
Kosher Szilva- és Almapálinkával koronázza meg az évet a Rézangyal

rtj.jpg

A rapzene legrosszabb évének nevezte 2014-et A$AP Yams, az A$AP Mob kollektíva alapítója. Ha a helyzet ennyire nem is volt tragikus, tény, hogy nem volt kiemelkedő, sem igazán emlékezetes. Az elektronikában viszont még a hiphopénál is érdektelenebb volt ’14, főként az utóbbi pár év trendjei folytatódtak.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/19/sem_kiemelkedo_sem_emlekezetes_2014_a_hiphopban_es_az_elektronikus_zeneben
Sem kiemelkedő, sem emlékezetes - 2014 a hiphopban és az elektronikus zenében

michael-stipe-608x481.jpg

Stephen Colbert kilenc év után otthagyja esti műsorát, az amerikaiak által rendkívül kedvelt Colbert Reportot, de csak azért, hogy átvegye a visszavonuló David Letterman helyét a Late Showban. A Colbert Report utolsó hetében rengeteg érdekesség történt, például egy kiárusításon a műsorvezető eladta már nem használt cuccait... köztük Micheal Stipe-ot, az R.E.M. volt frontembert is... 25 centért.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/12/19/michael_stipe-ot_elarvereztek_25_centert_de_legalabb_ujra_enekel
Michael Stipe-ot elárverezték 25 centért, de legalább újra énekel