AKR128_Lily_and_Madeleine_Fumes.jpg

Október vége-november eleje hagyományosan az év utolsó olyan időszaka, amikor dömpingszerűen érkeznek az új megjelenések (november közepétől már lanyhul a nemzetközi felhozatal - a magyar meg életre kel - és még december elején jönnek a karácsonyi albumok, válogatások). Szóval most megint rengeteg friss, megjelenés előtt álló albumot hallgathatunk a hétvégén.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/25/_ne_szamits_tolem_sokra_sok_oktober_vegi_lemez
"Ne számíts tőlem sokra" - sok október végi lemez

codeine ny.png

2012-ben másodszorra állt össze a formáció, amit a szégyenlős slowcore-rajongókon és a Sub Pop-fanatikusokon kívül nem sok mindenki ismert. A Codeine pedig annak ellenére veszett el az alternatív rock fekete lyukában, hogy földrengető robaja házakat is képes lenne ledönteni. Aki szerint a Galaxie 500 szomorú és a Sunn O))) lomha, nem hallotta még a Frigid Stars/Barely Real/The White Birch albumhármasát. Pedig.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/25/azokat_a_sebeket_is_feltepik_amik_nem_leteznek_a_codeine_eletmuve
Azokat a sebeket is feltépik, amik nem léteznek – A Codeine életműve

helmet_group.jpg

A sok klasszikussá vált idén húszéves album egyike a Helmet harmadik nagylemeze, a Betty, amely a New York-i noiserock zenekar csúcsműve is egyben, dzsesszel, bluesszal átfuttatott metál-remeklés. Ezt játsszák el teljes egészében ezen a koncerten Page Hamiltonék. Nagyinterjúnk a Betty-ről Hamiltonnal itt olvasható.

tovább →
Címkék: helmet dürer kert
http://recorder.blog.hu/2014/10/25/ma_este_helmet_a_durer_kertben
Ma este Helmet a Dürer Kertben

tiga.jpg

A kanadai stílusikon producer Tiga új albumának kiadására készül éppen, és hogy a várakozásokat egy kicsit feltüzelje, elkészíttetett legfrissebb klubhimnuszához, a Bugattihoz egy totál agyfacsaró 80s retró videót, a zene ütemére mozgó buja, néhol a szexizmus határát súroló jelenetekkel.

tovább →
Címkék: tiga
http://recorder.blog.hu/2014/10/25/csucsra_porgetett_yuppie-eleterzes_tiga_uj_klipjeben
Csúcsra pörgetett yuppie-életérzés Tiga új klipjében

page1.jpg

A Page Hamilton vezette Helmet első két lemezével (Strap It On - 1990, Meantime - 1992) a kilencvenes évek elejének egyik vezető zajos rockzenekara volt, a Nevermind utáni mainstream rockrobbanás persze őket is nagykiadóhoz terelte, ők viszont 1994-ben addigi leginkább kísérleti albumukkal, a Betty-vel jelentkeztek. Ezt a lemezt turnéztatják most a húszéves jubileum alkalmából és október 25-én, most szombaton a Dürer Kertben mi is részesei lehetnünk az élménynek. Ennek örömére Hamiltonnal beszélgettünk az albumról.

tovább →
Címkék: helmet page hamilton
http://recorder.blog.hu/2014/10/24/_csukd_be_a_szemed_es_elvezd_errol_szol_a_zene_page_hamilton_helmet_-interju
„Csukd be a szemed és élvezd, erről szól a zene” – Page Hamilton (Helmet)-interjú

banyek.jpg

A hazai underground elektronikus zenében kevesen ténykednek olyan szerteágazóan, mint a színtér egyik régi motorosa és fáradhatatlan aktivistája, Banyek, azaz Hargitai András. Minden tevékenységére jellemző az új utak keresése, így szervezett már zenei rendezvényt Kickstarter-kampányból finanszírozva, és évek óta adja oda a zenéjét ingyen egy példányban nyomott vinyl lemezeken dj-knek, szervezőknek, ismerősöknek. És most a mi egyik olvasónk is birtokolhat egy ilyen egyedi lemezt, rajta Banyek készülő új albumának három trekkjével!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/24/nyerj_egypeldanyos_vinyl_lemezt_banyektol
Nyerj egypéldányos vinyl lemezt Banyektől!

IMG_1264a.jpg

Bérczesi Róbert megjárta a maga földi poklát, de visszatért belőle és 2014-et hosszú, hosszú idő óta első drogmentes éveként kezdte. Visszatért a lemezkészítéshez is, a nagyon régóta várt, a Senkitöbbet című megunhatatlan dallal és annak klipjével felvezetett harmadik hiperkarma-album október legvégén jelenik meg. Pont aznap, október 31-én, amikor a klasszikus felállású hiperkarma újra koncertet ad a PeCsában, előtte pedig ma, október 24-én Veszprémben egy bemelegítő fellépés lesz. Hogy mi lesz később, az még kérdés, de már ez is jóval több, mint amit a zenekar rajongói remélhettek.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/24/_vegletekig_kitagitani_a_dalforma_kereteit_berczesi_robert_hiperkarma_-interju
„Végletekig kitágítani a dalforma kereteit” – Bérczesi Róbert (hiperkarma)-interjú

covers.jpg

Nagyon megy idén a klasszikus albumborítókkal való játék, mi is mutatttunk párat, de talán ez az eddigi legjobb: az utcán elszórt vinyl lemezek beatboxolnak és énekelnek. méghozzá egy történet szenvedő alanyaiként. Bónusz: albumborítók tágabb környezetbe helyezve.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/10/24/hires_albumboritok_a_halaluk_elott_meg_enekelnek_egyet
Híres albumborítók a haláluk előtt még énekelnek egyet

cid_rim_081313.jpg

Ausztria nem szűkölködik tehetséges elektronikus zenészekben, de közülük is kiemelkedik Clemens Bächer, aki Cid Rim néven lett ismert a nemzetközi színtéren.

tovább →
Címkék: a38 cid rim
http://recorder.blog.hu/2014/10/24/ma_este_cid_rim_az_a38-on
Ma este Cid Rim az A38-on

elvis-costello.jpg

Olyan cizellált hangzás, mint Paul McCartney-é, olyan jó szövegek, mint Bob Dylanéi, és annyira kiforrott első lemez 1977-ben, mint a Clash-é. Röviden ez Elvis Costello, a popzene egyik legnagyobb legendája.

tovább →
Címkék: elvis costello müpa
http://recorder.blog.hu/2014/10/24/ma_este_elvis_costello_a_mupa-ban
Ma este Elvis Costello a MÜPA-ban