00030_ph_032f7.jpg

A country-popból indult Taylor Swift erre az évtizedre a legnagyobb popsztárrá fazonírozta át magát. Mi a titka? És mi csúszott félre az új lemezével? A múlt héten megjelent decemberi Recorder magazin címlapos frontcikke következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/ugy_torik_ossze_a_szive_mint_nekem_taylor_swift-portre
Úgy törik össze a szíve, mint nekem – Taylor Swift-portré

0526_megegycukorka_gmk_2-01-01-01.jpeg

Az egy éve feltűnt Meg Egy Cukorka a tavaszi Zsákutcák kislemez után még az év vége előtt két új dallal jelentkezik, az első, a Sötét lett továbbra is a brit gitárpop hatását viseli magán, ez most egy henyébb szerzemény, a Libertines-Catfish And The Bottlemen nyomvonalán.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/dalpremier_meg_egy_cukorka_sotet_lett
Dalpremier! Meg Egy Cukorka: Sötét lett

muzikum_chuckberry_650_1.jpg

(X) A 20. századi popzene egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású előadójára, az idén elhunyt Chuck Berryre emlékezik a Mester 90. születésnapjának megünneplésére összeálló, és azóta is rendszeresen koncertező, Fekete Jenő vezette Chuck Berry Rock'n'Rollers.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/a_recorder_bemutatja_chuck_berry-emlekest_a_muzikumban
A Recorder bemutatja: Chuck Berry-emlékest vasárnap a Muzikumban

susanne_4.jpg

A norvég Susanne Sundfør 2007 óta adja ki folkos, barokkos, elektronikus artpoplemezeit és hazájában a kezdetektől nagyon sikeres. A nemzetközi áttörés azonban csak a korábbiaknál táncosabb, szintisebb Ten Love Songs című 2015-ös albummal jött össze. Ilyenkor szokás hasonlóval, vagy még olyanabbal folytatni, de Sundfør teljesen az ellenkező irányba ment, ambientes, szellős, akusztikus és nagyon személyes anyaggal (Music For People In Trouble) jelentkezett. És lélegzetelállítóbb, mint valaha. A szeptemberi Recorder magazinban jelenet meg vele készült, részéről Magyarország iránt élénken érdeklődő interjúnk, azóta idei albumát beválasztottuk kedvenc 2017-es lemezeink közé, ma pedig bejelentették, hogy 2018. március 2-án fellép Budapesten, a Müpában. Hurrá!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/_eletem_legjobb_eve_susanne_sundf_r-interju
„Életem legjobb éve” – Susanne Sundfør-interjú

reema.jpg

Igazi érzékeny kamarapopot játszik Reema londoni dalszerző-énekesnő. Csak vinylen megjelent EP-jéről most először hallgatható online is egy dal. Az apropó: december 16-án Budapesten lép fel, a Lone Waltz kiadó For The Sake Of The Song folkfesztiválján.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/a_szomszed_ferfi_titka_reema-dalpremier
A szomszéd férfi titka - Reema-dalpremier

És Stone Sour. És talán King Crimson?!? És Susanne Sundfør!!! FRISSÍTETT CIKK!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/arcade_fire_qotsa_lenny_kravitz_billy_idol_lehet_karacsonyra_koncertjegyeket_ajandekozni
Arcade Fire, QOTSA, Lenny Kravitz, Billy Idol - lehet karácsonyra koncertjegyeket ajándékozni

qotsa_promo_photo_credit_andres_neumann.jpg

A Volt (2013) és a Sziget (2014) után harmadszorra jön Magyarországra a Queens Of The Stone Age: 2018. június 21-én önálló koncertet adnak a Budapest Parkban. A napokban Josh Homme zenekarvezető arcba rúgott egy fotóst, aztán bocsánatot kért: a színpadi felszerelésnek nézte a fényképezőgépet.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/nyaron_jon_a_queens_of_the_stone_age_a_budapest_parkba_arcba_rugas_bocsanatkeres
Nyáron jön a Queens Of The Stone Age a Budapest Parkba + arcba rúgás, bocsánatkérés

eszter_sarah_photo.jpg

Farkas Franciska a hazai fiatal színészgeneráció egyik legtehetségesebbje. Bizonyította ezt már a Viktória - A zürichi expressz és a Brazilok című filmekben, valamint az Aranyélet sorozatban, vagy éppen színpadon is, önálló estjén, a Gorkij által írt Makar Csudra című darabban (amelynek legközelebbi előadása december 15-én lesz a Tháliában). Jövőre az Örök tél című történelmi tévéfilmben szerepel majd, a Recorderen pedig egy What The FAQ-interjúban, amelyben egészen személyes dolgokat is megoszt magáról, olyat is, amiről még soha nem beszélt.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/what_the_faq_farkas_franciska
What The FAQ – Farkas Franciska

iam_soyuz2.jpg

Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának húsz nyertesét mutatja be decemberben a HP a Recorderen, íme abc-rendben a hetedik, az I Am Soyuz.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/11/itt_a_hangfoglalo_program_i_am_soyuz
Itt a Hangfoglaló Program – I Am Soyuz

2017_top50.jpg

2017 trendjeit hamarosan tematikus cikkekben foglaljuk össze, de előtte szokásunk szerint azzal kezdjük, hogy eláruljuk, nekünk mik voltak a kedvenc idei nagylemezeink. A december 8-án megjelent 58. Recorder magazinban publikált lista a Recorder szerzőinek egyéni szavazataiból állt össze, idén az első két helyezett emelkedett ki (az első talán olyan értelemben is, hogy nehezen összevethető más albumokkal), de az itt sorakozó többi negyvennyolc albumot is mind tiszta szívvel ajánljuk. (Hamarosan külön cikkben közöljük a szerzők egyéni listáit és a kedvenc magyar kiadványainkat is.)

tovább →
http://recorder.blog.hu/2017/12/10/2017_otven_legjobb_albuma_a_recorder_szerint
2017 ötven legjobb albuma a Recorder szerint