6d805209-7eec-404e-84e9-a9d72db72389_1.jpg

A londoni Somerset House-ban a Daydreaming With Stanley Kubrick kiállítást a Björk Digital című, október 23-ig látogatható tárlat váltotta. Közös vonásuk az erős kölcsönhatás a kép- és hangvilág közt. Amíg előbbinél Kubrick filmjei inspiráltak zenészeket – James Lavelle-t (U.N.K.L.E.), Thomas Bangaltert (Daft Punk), Carl Craiget, Jarvis Cockert (Pulp) és Max Richtert – addig utóbbinál Björk legújabb lemezének három számához készítettek virtuális realitással installációkat, egy negyedikhez pedig 3D-s hangrendszer segítségével. Bejártuk, végigéltük a kiállítást - ami előtt még egy másikat is ajánlunk a Londonban járó olvasóinknak.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/10/01/technikat_beelozo_bjork_digital_kiallitas_a_londoni_somerset_house-ban
Technikát beelőző – Björk Digital kiállítás a londoni Somerset House-ban

dsc_0249_copy_1.jpg

A horzsolós futurebeat-ütemek kismestere, illrock szerepelt már nálunk áttételesen, hol hangmérnökként, hol mixben, de az ifjú producer saját jogán is megérdemli a figyelmet. Figyelem! Bemutatkozását egy csupa készülő/kiadatlan hazai felvételből kovácsolt mixszel nyomatékosítja.

tovább →
Címkék: mix magyarradar illrock
http://recorder.blog.hu/2016/09/30/magyarradar_exkluziv_mix_illrock
Magyarradar + exkluzív mix: illrock

22am_alphotograph6.jpg

Bon Iver - azaz Justin Vernon álneve/kvázizenekara - egy szívfájdalmat kiéneklő erdei kunyhóban szült lemezzel lett a folk új hőse, másodjára viszont egy nyolcvanas évekbeli hangszerelésbe csomagolt remek albummal lépett tovább. Naná, hogy harmadjára is váltott. Ezúttal elektronikára, glitchpopra - és nagyon hülye számcímekre.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/09/30/bon_iver_20_a_million_lemezkritika
Bon Iver: 20, A Million (lemezkritika)

bajdazo_cd.jpg

Öt éve jelent meg a Bajdázó egészen kiváló bemutatkozó nagylemeze, a Lekapcsolom a villanyt a fejemben. A lemezt mi itt a Recorderen is beválasztottuk a 21. század eddigi legjobb magyar albumai közé, de nem szükséges időkorlátot húzni, a nélkül is a kiemelkedő alkotások között a helye. A jubileumra most újra megjelent kizárólag cd-n a lemez újrakevert, itt-ott átalakított verziója egy bónuszfelvétellel (a címadó dal Balaton Methodban előadott változatával) megtoldva.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/09/30/ujra_megjelent_cd-n_a_bajdazo_zsenialis_debutlemeze
Újra megjelent cd-n a Bajdázó zseniális debütlemeze!

pixies_0201_by_travis_shinn_hi.jpg

Harmincéves a Pixies. Minden idők egyik legfontosabb zenekara. Amely 2004-es újraalakulása óta eddig egy gyalázatos lemezzel (a 2014-es Indie Cindy EP-kollekcióval) alázta életművét, ma, szeptember 30-án pedig egy annál azért jobb, Head Carrier című új stúdióalbummal is visszatér. A 45. Recorder magazinban megjelent cikk bővített változata következik.

tovább →
Címkék: magazin pixies rec045
http://recorder.blog.hu/2016/09/30/totalis_orulet_a_vegeig_pixies-profil
Totális őrület a végéig – Pixies-profil

bnc.jpg

Közel másfél év után tér vissza a darkos szintipopjával kirívó Black Nail Cabaret. Időközben a Londonban élő duó egyik fele távozott, helyére az addig a háttérben dolgozó producertárs került, de még a régi felállásban készült el a harmadik album, melyet single-ként a We Like To Suffer előlegez meg, egy stílusos, David Bowie előtt is tisztelgő fekete-fehér klippel.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/09/30/kislemez-_es_klippremier_black_nail_cabaret_we_like_to_suffer
Kislemez- és klippremier! Black Nail Cabaret: We Like To Suffer

diacska.jpg

Komróczki Dia fiatal kora ellenére már elég szép referenciagyűjteménnyel büszkélkedhet. Nemcsak, hogy évek óta házifotósa az egyik legizgalmasabb magyar zenekarnak, a Middlemist Rednek, de ugyanebben az időben a legfrissebb hazai együtteseket és a pesti éjszakai életet is gőzerővel örökíti meg, kezdetben az erre specializálódott KERETblog, majd nálunk, a Recorder kötelékében is. Természetesen – az Ubikeklektik összművészeti fesztiválon is kiállított – szakvizsga-anyaga is a fővárosi koncertéletről szól, ezt mutatjuk most be interjúval, videóval Fotórecorder rovatunkban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/09/29/_mindenkin_latszik_az_orom_es_a_felszabadultsag_komroczki_diana_fotorecorder_6_resz
„Mindenkin látszik az öröm és a felszabadultság” – Komróczki Diána (Fotórecorder 6. rész)

iggynude.jpg

A gyíkmozgású Iggy Pop sosem félt közszemlére tenni a testét (sőt, tulajdonképpen szinte minden koncertjén ezt teszi), legalábbis a felsőtestét. Idén februárban viszont teljesen meztelenül pózolt, szigorúan a művészet szolgálatában: egy rajzórához állt (ült, feküdt) aktot. Mindannyiunk legnagyobb örömére (?) a róla készült pucér rajzok megjelennek egy albumban, illetve kiállítás is nyílik belőlük New Yorkban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/09/29/kiallitas_es_konyv_is_lesz_az_iggy_poprol_keszult_aktrajzokbol
Kiállítás és könyv is lesz az Iggy Popról készült aktrajzokból

theweeknd_5.jpg

Alig több mint egy évvel a világsztár-státuszt meghozó albuma után, előreláthatólag november végén érkezik The Weeknd harmadik stúdiólemeze. A Starboy első ízelítője a címadó dal, melyben  a kanadai R&B-énekes zenei partnere a Daft Punk - bár a robotkezeik nyoma csak nagyon finoman érezhető.

tovább →
Címkék: daft punk the weeknd
http://recorder.blog.hu/2016/09/29/hello_starboy_jon_az_r_b-szuperhos_the_weeknd_uj_albuma
Helló, Starboy - jön az R&B-szuperhős The Weeknd új albuma

aron_hajba_pressfoto_2016_small.jpg

Hajba Áront a Jazzékiel gitárosaként ismerhette meg a klubközönség: a budapesti alternatív rockzenekar hangzását közel kilenc évig emblematikus gitározásával meghatározó zenész tavaly tavasszal kilépett a bandából és belekezdett első – folk-blues-rock tengelyen mozgó – szólólemeze munkálataiba ARONS Land Cargo Co. projektnév alatt. December elején jelenik meg az Always Closer Never There című debütalbum, amelyet most a Homeward Bound című kislemez vezet fel. Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/09/29/ep-premier_arons_land_cargo_co_homeward_bound
EP-premier! ARONS Land Cargo Co.: Homeward Bound