01_onarc_dsc_2215.jpg

A hetvenes évek végén kezdte, a nyolcvanas évek elején jelentek meg nyomtatásban az első képei, 1987-ben nyílt meg az első kiállítása a fehérvári Alba Regia Jazzfesztiválon, indulása óta dokumentálja a Sziget-fesztivált, és alig van olyan hazai koncert, ahol ne kattintana. Lengyel P. Lászlót nagyon szereti a zenei szakma és persze ő is imádja ezt a világot, egyedül a saját életkorával nincs békében, még interjún kívül is csak azt mondja, hogy „49 meg a többi”. Aztán fogja összehajtható rollerét és fáradhatatlanul hajt bele a pesti éjszakába. Fotórecorder rovatunk negyedik része következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/27/_a_muteremnek_varazsa_van_lengyel_p_laszlo_fotorecorder_4_resz
„A műteremnek varázsa van” – Lengyel P. László (Fotórecorder 4. rész)

diner_img_1088.jpg

Fotórecorder rovatunkban mutattuk be a magyar zenei fotózás egyik nagy alakját, az idén hetvenéves Díner Tamást nagyinterjúval, rengeteg általa készített fotóval, most pedig következik még egy vele készült video is, amit legújabb, a Szt. Lukács galériában (Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda, Budapest, Frankel Leó u. 25-29.) szeptember végéig látható kiállításán forgattunk. A RecVideo sorozat második részében további sztorik kerülnek elő, aztán galambok és ismerősök végtelen sora.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/27/recvideo_002_fotorecorder_diner_tamas
RecVideo 002: Fotórecorder - Díner Tamás

nyilasreni-promo-szepesi-boglarka-02.jpg

A Nyilas Reni & Ők egy szólóprodukcióból zenekarrá alakult hattagú ígéretes debreceni formáció, amelynek ezen a héten jelent meg az első – itt a Recorderen debütált – nagylemeze, a Póráz nélkül. Részletesebben is bemutatkoznak Magyarradar rovatunkban.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/26/magyarradar_nyilas_reni_ok
Magyarradar – Nyilas Reni & Ők

11182227_1034638149897576_2311875565128675693_n.jpg

Klubkörkép: hazai és nemhazai klubokat mutatunk be, első körben vidéki koncert- és partihelyeket, köztük legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlónkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. A sort a debreceni Roncsbárral kezdtük, onnan ugrottunk Pécsre, a Nappaliba, most megint más országrész, Kisalföld, Győr és a Rómer Ház következik.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/26/klubkorkep_a_gyori_romer_haz
Klubkörkép – a győri Rómer Ház

chromatics_2.jpg

Manapság az előadók szinte sportot űznek a rajongók (és a sajtó) összezavarásából egy-egy albummegjelenésnél (Frank Ocean, valaki?), de amit Johnny Jewel művel a Chromatics a következő stúdiólemezével, az már olimpiai szám lehetne - és a négy év is stimmel. Mindenesetre egy újabb dallal ismét közelebb vagyunk az album érkezéséhez, a Dear Tommy ráadásul sikkesen vér(vörös)ben úszó klipet is kapott.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/26/kedves_johnny_koszi_ezt_a_videot_de_most_mar_kerjuk_azt_az_uj_chromatics-albumot
Kedves Johnny, köszi ezt a videót, de most már kérjük azt az új Chromatics-albumot!

richardatom_2.jpg

Idei nagy felfedezésünk, Richard Atom ugyan már bőven túl van a bemutatkozáson, de most egy másik, nem zenei oldalát is felfedte: Hello World címmel tegnap nyílt meg az első kiállítása, hozzá pedig elkészült az azonos című új dalának klipje - egy fiktív kiállításmegnyitóról, birkákkal.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/26/klippremier_richard_atom_hello_world_1
Klippremier! Richard Atom: Hello World 1.0

dsc_5223_corr.jpg

Mintha egy Michel Gondry-film vált volna valósággá: egy művészeti koncept keretében létrejött, csak borítókban, számcímekben materializálódó, fantáziavilágban létező zenekarokkal foglalkozó fiktív lemezkiadó, a Wannabe Records fiktív formációja, a Dessert For Dinosaurs megszólal! A képzeletbeli együttest a Destroy The Plastic Chairs!-es Ködöböcz Gábor és a Felső Tízezer-, The Somersault Boy-frontember és Szabó Benedek és a Galaxisok-tag Sallai László keltette életre - itt az első nagylemez! Premier!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/26/albumpremier_dessert_for_dinosaurs_please_don_t_stop_playing_with_me
Albumpremier! Dessert For Dinosaurs: Please Don't Stop Playing With Me

8ounce_logo-01.jpg

A zeneipar 21. századi válságát elnézve könnyű kimondani, hogy „manapság már nincs szükség lemezcégekre.” Ugyanakkor a valódi és folyamatos átalakulások közepette most még az albumkiadás terén új utakat törő Radiohead is szorosabbra fűzte viszonyát terjesztőjével, az XL Recordings-zal, a tavalyi évben pedig hosszú idő után először nőtt a lemezkiadók bevétele. És ez igaz a hazai viszonyokra is, arra a közegre, amelyben az elmúlt években egyre több kis label jött létre. 2016-os lemezkiadó-körkép a cégek megalakulási időrendjében: a Hungaroton, a Magneoton, a Trottel, a Universal Music, az 1G Records, a Gold Record, a Fonó, a KO Records, a Bloose Broavaz, a BMC Records, a Tom-Tom Records, a Chi Recordings, a Mistral Music, a Megadó Kiadó, a Mamazone Records, az Egység Média, a Panel Trax Records, a HungaroSound és az AM:PM Music után a 8ounce Records mutatja be magát.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/26/a_dolgok_allasa_magyar_lemezkiadok_2016-ban_20_resz_8ounce_records
A dolgok állása – Magyar lemezkiadók 2016-ban, 20. rész: 8ounce Records

mahagonee.jpg

2012-ben Grabo'sky két mixet is készített nekünk magyar dalok re-editjeiből, azaz újravágott verzióiból (Hungarian Edits Cut 1 és Cut 2). Hazánk azóta komolyan beágyazódott a re-edit műfajba, legyen szó magyar "vágnivaló" alapanyagokról, vagy az ezen a téren jeleskedő itteni dj-kről, producerekről. Utóbbiak köréből nekünk különösen Mahagonee tűnt ki, így megkértük, folytassa a Hungarian Edits mixek sorozatát, amelynek tehát bő négy év után itt a harmadik darabja - így biztosan nem fogod egy szettben hallani a Bergendy-együttest a Baby Sisters-szel, a Ghymes-t Cicciolinával!

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/hungarian_edits_cut_3_by_mahagonee_exclusive_mix_for_recorder
Hungarian Edits Cut 3 by Mahagonee (exclusive mix for Recorder)

nappali-kulso.jpg

Klubkörkép: hazai és nemhazai klubokat mutatunk be, első körben vidéki koncert- és partihelyeket, köztük legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlónkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. A sort a debreceni Roncsbárral kezdtük, most jöjjön Pécs legfelkapottabb koncert- és találkozóhelye, a Nappali.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2016/08/25/klubkorkep_a_pecsi_nappali_bar
Klubkörkép – a pécsi Nappali bár