beckvid.jpg

Húsz évvel azután, hogy a Loser című dalával berobbant a köztudatba, Beck most visszakacsint akkori önmagára új klipjében, mely nagyszerű idei visszatérő albumának Heart Is A Drum című dalához készült. Ugyancsak ma jelent meg a Song Reader című 2012-es kottásfüzetének sztárparádés stúdióverziója.

tovább →
Címkék: beck
http://recorder.blog.hu/2014/07/29/beck_megidezi_husz_evvel_ezelotti_onmagat_uj_klipjeben
Beck megidézi húsz évvel ezelőtti önmagát új klipjében

kiesza.jpg

Vajon ki lesz az, aki átveszi Sophie Ellis-Bextortól a különleges szépségű dance-pop királynőknek járó trónt – ez a kérdés már kínzott bennünket egy ideje. Aztán idén feltűnt a kanadai Kiesza, mint kiderült, korántsem a semmiből.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/29/globalradar_kiesza
Globálradar - Kiesza

rakéta 1.jpg

Biztosan lehetne olyan cikket is írni a Rakéta fesztiválról, ami tételesen végigveszi, hogy milyen volt ez a nap, meg az nap, melyik koncert mennyire volt jó, vagy rossz; csak hát minek? Mert a Rakéta összességében a legfaszább dolog, ami a zenei életben mostanság Magyarországon történik. Egyszerűen hibátlan a maga nemében, nagyon savanyú alaknak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne érezze magát baromi jól, bármilyen formában is vegye ki a részét a dologból.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/29/na_most_jo_magyarnak_lenni_raketa_fesztival
Na most jó magyarnak lenni! – Rakéta Fesztivál 2014

juggalo.jpg

Idén 15. alkalommal került megrendezésre a zenevilág egyik legmegosztóbb duójának, az Insane Clown Posse-nak az egyhetes észvesztést szolgáló fesztiválja, a Juggalo Gathering, amelyről idén Morgan Freeman is megosztotta a megfigyeléseit.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/29/morgan_freeman_szamol_be_amerika_legdurvabb_fesztivaljarol
Morgan Freeman számol be Amerika legdurvább fesztiváljáról

Joss-Stone-CelebHealthy_com.jpg

Az előző évtized egyik nagy popsikere fűződik az akkor még bőven tizenéves Joss Stone nevéhez, a soul-énekesnő tarsolyában jó néhány akkora sláger van, amik miatt megéri elugrani a Budapest PARK-ba, hogy megnézzük.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/29/ma_este_joss_stone_a_budapest_parkban
Ma este Joss Stone a Budapest PARKban

hierophant-665x285.jpg

Tukker Booking egy utolsó pillanatban összeszervezett estével örvendezteti meg a metálrajongókat, négy európai ország képviselői teszik tiszteletüket a Roham Bárban.

tovább →
Címkék: roham bár
http://recorder.blog.hu/2014/07/29/ma_este_hierophant_es_masok_a_roham_barban
Ma este Hierophant és mások a Roham Bárban

black-lips-feb-2011_630x300.jpg

Régen jelentkeztünk heti programajánlóval, hiába, ezek a hónapok a végeláthatatlan fesztiválozásról szólnak. Most viszont sikerült összeszedni annyi jó budapesti koncertet, hogy megérte összefűzni őket. Az élen természetesen a Black Lips (képünkön) fellépésével, de mellettük lesz még jóféle metál, csajpop, őrült punk és valami egészen különleges is.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/28/programajanlo_julius_29_augusztus
Programajánló: július 29. - augusztus 4.

Frank.0_standard_1020.0.jpg

A héten kerül a hazai mozikba az ír Lenny Abrahamson által rendezett Frank című - a rendező szavaival élve - emberi komédia, amely egy Chris Sievey nevű komikus által a nyolcvanas években megalkotott, a fején hatalmas papírmasé fejet viselő Frank Sidebottom karakteren alapszik, de a zenei témájú film főhősét amúgy is sok más híres kívülálló zenészből gyúrták össze az alkotók. A filmhez kapcsolódott egy nyereményjáték, amin egy teremint lehetett nyerni, illetve a Recorderen egy másik játék is fut még, amivel a szerdai premierre lehet 5x2 belépőt nyerni. A Frank rendezőjét Írországban értük utol, telefonon.

tovább →
http://recorder.blog.hu/2014/07/28/_filmek_amik_emberibbe_teszik_a_nezot_a_vegere_lenny_abrahamson-interju
„Filmek, amik emberibbé teszik a nézőt a végére” – Lenny Abrahamson-interjú

kareno.jpg

Mint azt megírtuk, a Yeah Yeah Yeahs énekesnője, Karen O hamarosan szólólemezzel rukkol elő Crush Song címmel. Dalt akkor még nem tudtunk mutatni a szeptember 8-án érkező albumról, most viszont igen, egy házi jellegű klippel együtt.

tovább →
Címkék: karen o
http://recorder.blog.hu/2014/07/28/a_szerelem_egy_rohadek_itt_az_elso_dal_karen_o_szololemezerol
A szerelem egy rohadék - itt az első dal Karen O szólólemezéről

tensnake_1.jpg

Megvan az a klasszikus rész Woody Allen Minden, amit tudni akarsz a szexről, de sosem merted megkérdezni című filmjéből, ami a "kilövésre" váró spermiumokat mutatja? A német house-producer, Tensnake legújabb videója ugyanezt a poént süti el, csak picit másképpen.

tovább →
Címkék: tensnake
http://recorder.blog.hu/2014/07/28/spermiumok_bevetesen_tensnake_uj_klipje
Spermiumok bevetésen - Tensnake új klipje